Bluesille tasauspeleistä täydet pisteet

Perjantaisen ottelun Oulussa voittanut Blues oli vahvempi myös lauantaina Espoossa, kun Kärpät saapui joukkueen vieraaksi tasauspelien jälkimmäiseen taistoon. Energisesti esiintyneen kotijoukkueen vahvin lenkki löytyi maalinsuulta, sillä Antti Ore pelasi jälleen mainion ottelun.

Tasauspeleistä ainoana joukkueena täydet pisteet napannut Blues venytti voittoputkeaan lauantaina kolmen ottelun mittaiseksi. Etenkin ensimmäisessä erässä runsaasti jäähyillyt oululaisjoukkue oli Bluesia koko ottelun ajan hieman jäljessä. Viimeisenä lenkkinä espoolaisten pelaamisessa oli maalilla hienon ottelun pelannut lainamaalivahti Antti Ore, joka varmisti rauhallisella torjumisellaan pisteet Espooseen.

Melkein kahden erän ajan ottelu eteni tasaisissa merkeissä. Molemmat joukkueet onnistuivat ensimmäisessä erässä maalinteossa kerran; Roope Talaja vei kotijoukkueen erän puolivälin paikkeilla johtoon, Juha-Pekka Haataja taas toi erän loppupuolella Kärpät tasoihin. Blues pelasi ensimmäisessä erässä kolme kahden minuutin ylivoimaa, mutta ei onnistunut erikoistilanteissa maalinteossa. Kärpät kuitenkin väsyi selvästi, kun se joutui pelaamaan paljon alivoimaa.

Aikainen erätauko

Toisessa erässä nähtiin yksi osuma, tosin vasta erätauon jälkeen. Pleksi hajosi, joten kun toista erää oli jäljellä vajaa kaksi minuuttia, siirtyivät joukkueet pukukopin puolelle aikaisen erätauon viettoon. Katko oli Kärppien kannalta epäedullisempi, sillä oululaiset olivat juuri päässeet peliin paremmin ja paremmin mukaan. Kun tauko oli vietetty, syntyi vihdoin kotijoukkueen toimesta ylivoimamaali, kun Joakim Eriksson onnistui toimittamaan kiekon Tomi Karhusen selän taakse.

− Erittäin dramaattinen oli siihen toisen erän loppuun se pleksin hajoaminen, psykologisesti pahin mahdollinen, kun sitten vielä tauon jälkeen saimme jäähyn ja Blues teki toisen maalinsa. Meillä oli nouseva käyrä koko ajan erän loppua kohti menossa, muutenkin toinen erä oli selvästi parempi kuin ensimmäinen, Kärppien päävalmentaja Hannu Aravirta harmitteli ottelun jälkeen.

− Vastustajan toinen maali oli aikamoinen isku kyllä, vaikkei peli siihen vielä ratkennutkaan. Mutta sitten vielä kiekonmenetys omassa päässä ja kolmas maali Bluesille, niin niillä energioilla, mitä meillä oli, se oli erittäin paha paikka.

Ore torjui jälleen pisteet Espooseen.
Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Blues onnistui tosiaan tekemään kolmannenkin maalinsa jo kolmannen erän alkupuolella - Tommi Huhtala tähtäsi maalivahdin selkäpuolelle ja kiekko kimposi maaliin. Tilanteen hyvin oivaltaneen Huhtalan maali oli melko ratkaiseva ottelun kannalta, eikä Kärpät enää pystynyt nousemaan tappioasemastaan. Kaikkein viimeisimmän naulan oululaisten arkkuun löi toiseksi viimeisellä minuutilla Tomi Sallinen, kun espoolaishyökkääjä laukoi tilanteeksi ylivoimalla 4-1.

Tammikuun tasaukset Bluesin hallussa

Ottelun jälkeen Blues sai kehut niin vieraiden kuin espoolaistenkin valmentajalta. Kotijoukkueen käskyttäjä Lauri Marjamäki oli tyytyväinen espoolaisryhmän sitoutuneisuuteen ja etenkin viimeisen erän pelaamiseen.

− Olimme tänään erittäin sitoutunut ryhmä. Ylivoima on ollut meillä kyllä tuskaista eikä siinä oikein tule onnistumisia, mutta oltiin kärsivällisiä kuitenkin ja siitä nostan hattua jätkille, että jaksettiin painaa. Ja tulivathan sieltä sitten ylivoimamaalitkin lopulta, Marjamäki tuumi.

− Toisella erätauolla joukkue päätti, että sinne kentälle mennään voittamaan, ja oltiinkin todella hyviä viimeisessä erässä. Erittäin tyly ja hieno suoritus. Eilen tultiin yöllä Oulusta pois, hyvin latautui joukkue tänään ja pystyi pelaamaan fiksun pelin. Tähän viikkoon on pakko olla erittäin tyytyväinen. Joukkueen sitoutuminen on hienoa, ei valiteta, vaikka on loukkaantumisia, pusketaan vain eteenpäin, Marjamäki jatkoi.

Vieraiden valmentaja Aravirta taas harmitteli joukkueensa jäähyilyä ja tunnusti Bluesin paremmuuden - niin lauantaisessa ottelussa kuin tasauspeleissä ylipäätään.

− Kyllä me pitkään sinnittelimme siinä, mutta samassa vuorokaudessa kaksi peliä, kaikki nämä reissut, ja sitten tuollainen määrä jäähyjä. Vielä tasaiseen tahtiin alivoimaa, niin vaikka pelaamme neljällä hyökkääjäparilla ja kaikki pakit käyvät jäällä, niin joka tapauksessa tämä rytmi väsyttää pelaajia ja vie terää pois kiekollisesta pelistä. Se myös sotkee sen tasakentällisin pelattavan pelin rytmin ihan totaalisesti, siihen hävittiin tänään paljon.

− Blues oli erittäin hyvä, energinen ja hyvin sitoutunut. Kaikki pisteet heille siitä – ja kaikki tammikuun tasauspisteet Bluesille myös. Ensi vuonna emme taida valita Bluesia... Kahteen vuoteen yksi piste, niin ensi vuonna täytyy varmaan yrittää välttää tätä, Aravirta naurahti.

Blues jatkaa otteluitaan kotonaan tiistaina 24.1., kun Pelicans saapuu Espooseen. Kärpät on tositoimissa myös tiistaina, oululaisten vieraaksi saapuu tuolloin TPS.