Puolustajat juhlivat maaleilla – sarja viidenteen peliin

LIIGA / Raportti
KalPa ei onnistunut hyödyntämään ensimmäistä ottelupalloaan puolivälieräsarjan katkaisuun. Blues iski nopeasti avausosuman ja pystyi pitämään savolaiset nollilla aina kolmannen erän lopulle asti. Lopun etsikkoaika ei tuonut lisäosumia ja näin Blues pitkitti sarjaa 3-1-voitolla.

Ottelun kulminaatiopiste nähtiin vähän ennen kolmannen erän puoliväliä, kun vieraiden Jukka Hentunen taklasi Camilo Miettistä. Blues-hyökkääjä oli leikkaamassa keskelle, kun hän joutui kokeneen kalpalaisen jyräämäksi. Taklaus tuli Miettisen kannalta kuolleesta kulmasta, mutta ei sinällään ollut törkeimmästä päästä. Joka tapauksessa Hentunen komennettiin tilanteesta suihkuun ja Blues pääsi viiden minuutin ylivoimalle. Miettinen vietiin ambulanssilla sairaalaan tarkempiin tutkimuksiin. Ainakin solisluun murtumaa epäiltiin Blues-leirin toimesta.

Bluesin päävalmentaja Lauri Marjamäen mielestä Hentunen ei osoittanut tilanteessa tarpeellista vastustajan kunnioitusta. Sen sijaan KalPa-käskijä Tuomas Tuokkola ei tuomiota suuremmin ymmärtänyt, ja hän pitikin ensimmäisen erän lopulla tapahtunutta Ville Varakkaan poikittaista mailaa Jaakko Rissaseen pahempana tilanteena.

Blues onnistui ylivoimalla kerran, kun Ari Vallin teki illan toisen osumansa. KalPa nousi takaisin kahden maalin päähän Mikko Kukkosen osumalla vain viisi sekuntia Hentusen rangaistuksen päättymisen jälkeen.

Vallin kahden osuman miehenä

Bluesin avausmaali syntyi alle neljän minuutin pelin jälkeen. Joakim Eriksson tarjosi maalin takaa syötön nousevalle puolustajalle Harri Ilvoselle, joka täräytti ensimmäisen osumansa Blues-paidassa. Ilvonen nousi kokoonpanoon tähän otteluun Joonas Valkosen ollessa kuumeisena.

– Alku oli meiltä huono. Ei päästy peliin kiinni, enkä tiedä miksi, KalPa-käskijä Tuokkola arvioi alkuminuutteja.

KalPa sai erän aikana kiekon kerran Blues-maaliin, mutta Kalle Kermanin osuma hylättiin korkean mailan takia. Tilanteessa Bluesin Juuso Ikonen istui jäähyllä, kun hän pitkien kiekkojen aiheuttaman triplavaihdon jälkeen koukki KalPa-pelaajaa.

Toisessa erässä KalPa pyöritti peliä vahvasti, mutta laukaukset jäivät vähiin. Antti Orelle kertyi erän aikana vain neljä torjuntaa. Häntä avusti erän aikana myös Oskari Korpikari, joka plokkasi loistavasti Ossi Saarisen vedon, kun Ore oli jo ulkona tilanteesta.

Alle minuutti ennen erätaukoa Ari Vallin laukoi vastakiekosta kiekon ohi Juha Toivosen. Maali meni varsin helposti ja sen Toivonen myös itse myönsi.


KalPa pitää aikalisää, Bluesin alivoimamiehet palauttelevat.
Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Kolmannessa erässä KalPa ei saanut kunnon kiriä ennen Hentusen rangaistusta. Ottelua oli jäljellä 1.42, kun Bluesin Vallin ja Jari Sailio saivat samanaikaiset kaksiminuuttiset. KalPa pääsi pelaamaan loppupelin kuudella kolmea vastaan, mutta ei onnistunut maalinteossa. Joakim Eriksson ja Korpikari olivat Bluesilta jäällä koko alivoiman. Toinen hyökkääjä vaihtui Kristian Kuuselan ja Toni Kähkösen välillä.

Katse perjantaihin

– Blues on tehnyt kolme peliä töitä, nyt he saivat palkinnon. He olivat tänään parempia ja halukkaampia. Tästä pitää vain ottaa oppi matkaan, Tuokkola päätti.

Bluesin päävalmentaja Lauri Marjamäki oli tyytyväinen, muttei mitenkään ilakoinut. Sarjan tilanne on tietysti syy siihen, mutta myös Camilo Miettisen loukkaantuminen.

– Pelinä tämä ei eronnut aikaisemmista. Tällä kertaa onnistuimme tekemään maalit. Käytiin kopissa läpi, että maalinteko ei ole yhden pelaajan harteilla, Marjamäki kiitteli.
Sarja jatkuu perjantaina Kuopiossa, missä KalPalla on toinen mahdollisuus sarjan katkaisuun. Jos sekään ei onnistu, kuudes peli pelataan poikkeuksellisesti sunnuntaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle