Ikosen tehominuutti käännekohtana

LIIGA / Raportti
Henri Laurila avasi kauden maalitilinsä
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Blues kukisti KalPan espoolaisen kiekkoviikon avauksessa. Ottelun alku eteni kuopiolaiskomennossa, ennen kuin kentän pienin mies käänsi ottelun kotijoukkueelle.

Janne Kolehmaisen istuessa erän toista rangaistustaan Juuso Ikonen takakarvasi kiekon Miika Koivistolta ja iski samantien terävän rannelaukauksen, joka ohitti Mikko Koskisen. Seuraavassa vaihdossa hän syötti vapaaseen paikkaan Miro Aaltoselle, joka vei Bluesin johtoon.

– Kärsivällisyys toi tänään tulosta. Ottelu oli meiltä koko ajan noususuhdanteinen, Bluesin päävalmentaja Lauri Marjamäki näki.

Yhden, kahden ja neljän maalin erät

Avauserä oli vauhdikas, mutta kummankaan maalivahdin ei tarvinnut torjua kovinkaan montaa kertaa. KalPa sai aikaan pitkiä pyörityksiä, mutta myös Blues iski vastahyökkäyksistä vaarallisesti. Erän ainoan maalin teki ylivoimalla Matti Kuparinen Blues-neliön keskeltä.

Toisessa erässä KalPa jäähyili kolmesti, ja viimeisen aikana Blues tasoitti kääntäen pian ottelun johtoasemaan. KalPa ei pystynyt luomaan kovinkaan vaarallisia tilanteita myöskään neljän minuutin ylivoimallaan erän lopussa.

Kolmannessa erässä Blues kontrolloi ottelua hyvin ja Tommi Huhtala lisäsi espoolaisten johdon kahteen maaliin. KalPa nousi taisteluun viimeisellä viisiminuuttisella Koiviston maalilla, mutta saman miehen rangaistus koitui kohtalokkaaksi, sillä Henri Laurila lisäsi jälleen Blues-johtoa. Kristian Kuusela viimeisteli ottelun viimeisen osuman tyhjiin.  

– Oli sellainen tunne, että olimme pelissä mukana, vaikka olimmekin tappiolla. Kolmannessa erässä tapahtui kuitenkin henkinen tai fyysinen notkahdus, KalPan päävalmentaja Jari Laukkanen analysoi.

Tyytyväisyyttä ja parannettavaa

Bluesin joukkueesta Camilo Miettinen ei pelannut kolmannen erän viime minuuteilla. Mistään vakavasta ei ole kysymys, vaan muutos tehtiin pelitilanne huomioiden.  

– Eetu Pöysti on parempi pelaaja tilanteessa, kun puolustetaan johtoa, Blues-luotsi Marjamäki kertoi.

Marjamäki oli iloinen joukkueen esityksestä.  

– Tämä oli erittäin kova peli. KalPa pelasi erittäin hyvin. Alussa puolustettiin ehkä liikaa, mutta viisaus oli koko ajan pelissä mukana. Mitä enemmän uskallat pelata, sen parempi.

Myös KalPan Laukkanen näki pelissä positiivista:  

– Pelissä oli paljon hyvää, varsinkin ensimmäisessä erässä. Maalintekotehokkuus oli kuitenkin heikohkoa. Alkusyksyn peliksi tämä oli hyvää.

Pelit jatkuvat torstaina, jolloin Blues isännöi Kärppiä ja KalPa Ässiä.

» Lähetä palautetta toimitukselle