Blues nousi tasoihin – Koskinen sulamassa

Myös Bluesin ja KalPan välinen puolivälieräsarja venyi seitsemään otteluun. Kotijoukkueen sankareina häärivät Roope Talaja ja ratkaisumaalin laukonut Oskari Korpikari.

Villi kortti –kierroksesta lähtien taistellut Blues näytti väsyneeltä, kun Espoon Areenassa summeri päätti toisen erän. Kun KalPa johti ottelua 2-0, saattoi moni odottaa ottelusarjan olevan 20 minuutin päästä poikki.

Blues teki kuitenkin käsittämättömän tempun. Taistelun ruumiillistuma, uskomatonta voitontahtoa huokuva Roope Talaja laukoi kaksi maalia ja toi Bluesin tasoihin. Sitten Tuomas Kiiskinen ohjasi vielä Henri Laurilan tulisen laukauksen kotijoukkueen maaliin. KalPa iski veitsen lähes kurkusta sisään.

Blues tuli kuitenkin vielä. Sinipaidat ottivat maalivahdin pois. Pian flashbackit kevään 2009 pudotuspeleistä piirtyivät espoolaisten verkkokalvoille. Silloin Blues menetti useasti johtoasemat lopussa vastustajien rannelaukauksiin siniviivasta, kun Mikko Koskinen yllätettiin.

Tasoitusmaalin tekijäksi kuulutettiin ensin Ville Varakas, mutta se korjattiin myöhemmin Toni Kähköselle, joka pääsi ilmeisesti väliin.

Bluesin voittomaali jatkoerässä tuli myös viivalaukauksesta. Erinomaista kolmosketjua sentteröinyt Teemu Ramstedt otti puhtaan aloitusvoiton ja Oskari Korpikari laukoi kiekon maaliin. Se vapautti kotiyleisön huutomyrskyyn. Ramstedt alusti myös Bluesin avausmaalin huippuavauksellaan. Nuori Juuso Ikonen napsi myös kaksi syöttöpistettä ja pelasi hyvin, vaikka antoi pari pahaa harhasyöttöä.

– Ei siinä mitään ihmeempiä ollut. Oli meillä kakkoserässäkin paikkoja, mutta ei saatu kuteja maalille asti. Luottamus joukkueessa oli hyvä, olemme aiemminkin tulleet takaa. Joukkueella on kova luonne, Blues-luotsi Lauri Marjamäki sanoi.

– Joukkue osoittaa sellaista itsensä likoon laittamista ja periksiantamattomuutta, mikä on urheilun suola ja oikeiden urheilun arvojen mukaista.

Tapiolassa oli kauden ennätysyleisö, 6175 katsojaa. Lippuluukulla oli jonoa vielä ensimmäisen erätauon alkaessa.

Voittomaali on syntynyt.
Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Kapaselta hieno paluu

Ensimmäisen erän ensimmäinen kymppi oli Bluesin hallintaa, mutta KalPa käänsi otetta vähitellen itselleen. Toisessa erässä KalPa puhkoi Blues-puolustuksen kahdesti ja rokotti päästessään keskisektoriin. Avausosuman ampui Tommi Miettinen. Toisen laukoi upeasti rystyltä Sami Kapanen, joka pelasi kevään ensimmäisen pudotuspelinsä.

KalPan hyvä kiekkokontrolli ja maalineduspelaaminen piti Bluesin reunoilla ja pois tekopaikoista. Maalivahti Koskinen oli paikoitellen hyvin epävarma. Hän sylki kiekkoja paljon eteensä. Toisessa päässä Antti Ore pelasi kohtuullisesti. Orellakin oli välillä vaikeuksia. Etukulma oli usein hetkellisesti auki, kun KalPa pelasi kiekkoja maalin takaa maalinedustalle, eikä Ore pysynyt kiekon mukana.

Seitsemäs peli pelataan heti huomenna.

– Tekisi mieli tätäkin vielä juhlia, mutta 24 tuntia ja kiekko tippuu taas jäähän. Meillä on paljon pelaajia jotka ovat olleet vastaavanlaisissa tilanteissa. Olen erittäin luottavainen huomisen osalta, Marjamäki sanoi.

Blues nousi takaa-ajajan asemasta 4-3–sarjavoittoon keväällä 2008 ja 2009.

Tuomas Tuokkola ei ollut myynyt maataan, vaikka harmittelikin kovasti joukkueen tappiota. Tuokkolan olemus oli yllättävänkin positiivinen ja hymyilevä. Hän sanoi luottavansa kotivoittoon. Joku psykologi voisi spekuloida, että hymyllä hän peitteli epävarmuutta. Niin tai näin, vaikka KalPan paineet huomenna ovat jättimäiset, on kotiedun merkitys aina suuri seitsemännessä pelissä.

– Harmittaa maan perusteellisesti. Mielestäni pelattiin ihan hyvä peli tänään. Parannettiin koko ajan. Pelattiin rohkeaa, liikkuvaa ja intensiivistä kiekkoa toisessa erässä. Kolmannessa tuli yksilövirheitä takaiskumaaleissa.

– Ei auta enää murehtia. Huomenna katsotaan kuka jatkaa. Karavaani kulkee ja show jatkuu. Tämä on ollut hieno sarja, hienoa urheilua, Tuokkola tuumi.

KalPan lento kotiin lähti pian ottelun jälkeen. Blues lentää Kuopioon huomenaamulla. KalPa-puolustuksesta sivussa olevaa Adam Masuhria ei nähdä kaukalossa huomennakaan. Jussi Timonen loukkaantui tänään. Alkuverryttelyn jälkeen Bluesista sivuun jääneen Ari Vallinin tilannetta katsotaan aamulla.