Kärpät nollattiin Espoossa

Blues onnistui pelaamaan ehjän pelin sarjakärki Kärppiä vastaan. Samalla Blues-valmentaja Kari Heikkilä otti ensimmäisen kotivoiton entisestä seurastaan.

Blues oli koko ottelun ajan parempi ja ansaitsi täysin voittonsa. Kärpät ei näyttänyt ottelussa sarjasijoituksen mukaisia otteita. Toki Kärpillä maalipaikkojakin oli, mutta tolpat olivat tällä kertaa Bluesin ja maalivahti Bernd Brücklerin puolella. Itävaltalainen pelasi kauden neljännen nollapelinsä.

- Nollapelit eivät tule koskaan helpolla. Liigassa on paljon taitavia pelaajia. Muutaman tärkeän kopin jälkeen ansaitsee nollapelin.

Yllättävä voittomaalin tekijä

Ottelun avausmaali syntyi jo reilun kolmen minuutin jälkeen. Markku Hurme voitti aloituksen Michal Brosilta. Juha Gustafsson otti kiekon ja siirtyi keskemmälle, ennen kuin laukoi ranteella kiekon ohi Tuomas Tarkin. Suurta maskia tilanteessa ei ollut, joten Tuomas Tarkki voi ottaa maalin piikkiinsä. Gustafssonin edellinen liigamaali syntyi Tapparan paidassa 8. lokakuuta 2004 Jokereita vastaan.

- Hyökkääjä tuli kohti ja päätin vain vetää, en kerennyt siinä virittelemään, kommentoi maalintekijä osumaa.

Bluesin seuraava erinomainen maalipaikka oli Jaakko Uhlbäckillä. Laukaus putosi Tarkin taakse aivan maaliviivalle. Erotuomari Jyri Rönn tarkasti tilanteen videolta, mutta kiekko ei käynyt maalissa.

Kärpät sai erän aikana kahdesti kiekon tolppaan. Tällä kertaa tolpat olivatkin Bluesin puolella, toisin kuin tiistaina Tampereella.

style="border-top: solid 6px #BBD2E9; border-left: solid 2px #BBD2E9; border-right: solid 2px #BBD2E9; border-bottom: solid 2px #BBD2E9; padding: 3px;">kuvakooste

Tommy Peltosen kuvia ottelusta

Erä päättyi harvinaiseen tilanteeseen, sillä peliä pelattiin silloin kolmella kolmea vastaan.

Toisessa erässä lopullinen ratkaisu

Bluesin toisen maalin syntyessä pelattiin neljällä neljää vastaan. Ville Viitaluoma liikkui siniviivan suuntaisesti ennen yllättävää lämäriä, joka upposi Tarkin vartioiman maalin yläkulmaan.

Kärppien osalta toinen erä oli selvästi vaisumpi kuin ensimmäinen. Paras paikka siunaantui Janne Pesoselle Jyri Junnilan hyvästä syötöstä. Brückler oli jo jäässä, mutta Pesonen ei saanut kiekkoa nousemaan, joten tilanne säilyi Bluesin kahden maalin johdossa.

Erän kaksi viimeisintä minuuttia olivat erittäin ratkaisevia. Kärppien Juhamatti Aaltosen rangaistuksen aikana Ismo Kuoppala laukoi viivasta ja Markku Hurme pääsi sijoittamaan paluukiekon tyhjään maaliin. Jatkoa seurasi minuuttia myöhemmin, kun Martin Kariya syötti kulmasta Kent Mandervillelle, joka laukoi ranteella kiekon ohi Tarkin. Blues johti jo 4-0.

Mandervillen toinen

Bluesin Ladislav Kohnilla oli jo toisessa erässä hyvä tilaisuus tehdä alivoimamaali. Kolmannen erän puolivälissä Blues onnistui siinäkin. Manderville hyödynsi Jouni Loposen virheen ja karkasi laidalta puolittaiseen läpiajoon, joka päättyi tyylikkääseen nostoon. Hetki myöhemmin Kärpät laukoi jälleen tolppaan, tällä kertaa Topi Jaakolan toimesta.

Ottelun viimeiset minuutit jännitettiin lähinnä Brücklerin nollapelin puolesta. Viimeisillä minuuteilla hänen ei tarvinnut suurempiin paraatipelastuksiin venyä. Jännitettä toivat Bluesin viimeisen erän kolme kaksiminuuttista.

- Tämä osoitti, että voimme voittaa kenet tahansa tässä liigassa. Löysimme hyvän rytmin, mikä ei ollut onnistunut aikaisemmissa peleissä tauon jälkeen, Brückler arvioi.

Yhteenveto

Kärpät oli kauttaaltaan vaisu, eikä kehuja pelaajistolle voi juurikaan antaa. Erityisesti joukkueen tsekit olivat pimennossa, ja näkyvin suoritus olikin Viktor Ujcikin 2+10-minuuttinen hänen taklattuaan Kohnia selästä.

Bluesilta onnistujia löytyi laajalta rintamalta. Kolmessa edellisessä ottelussa kolme pistettä tehnyt Martin Kariya sai tällä kertaa tyytyä vain yhteen syöttöpisteeseen, mutta se ei joukkuetta haitannut. Myös ilman tehoja jäänyt nelosketju pelasi hyvän pelin.

Bluesin paidassa liigadebyyttinsä teki oma kasvatti Ville Lajunen, joka ei tosin pelannut kuin pari vaihtoa.

- Hallitsimme hyvin peliä tänään. Parissa pelissä lopetimme pelaamisen hiukan kesken, mutta tänään sitä ei tapahtunut, kertoi tyytyväinen Blues-luotsi Kari Heikkilä.

- Tänään joukkueeltamme puuttui kunnon tahtotila. Loimme kyllä paikkoja, mutta emme päässeet hyvään laukaisusektoriin. Peli kulminoitui kahteen oho-maaliin, kommentoi vastaavasti Kärppien päävalmentaja Kari Jalonen.

Molemmat joukkueet pelaavat seuraavan kerran lauantaina. Kärppien vieraaksi saapuu HIFK ja Blues matkustaa Hämeenlinnaan.