Mestis-miehet masensivat mestarijoukkueen

LIIGA / Raportti
Pahasti vajaamiehisen Bluesin voiton takuumiehinä häärivät Mestiksessä kautensa aloittaneet pelaajat. Mestarijoukkue JYP kellistyi Espoossa Sami Blomqvistin, Roope Rannan ja Jaakko Pellisen osumilla lukemin 3-2.

Bluesin lähtökohdat otteluun eivät olleet kaksiset, sillä pahasti vajaavaista hyökkäyskalustoa paikkaamaan oli kutsuttu joukko nuoria tulevaisuuden lupauksia. Nuoret vastasivat huutoon enemmän kuin hyvin, sillä kaikki joukkueen maalit merkittiin Mestiksessä kautensa aloittaneille pelaajille. Toinen ratkaisevan tärkeä asia oli maalivahti Iiro Tarkin mainio esitys espoolaismaalilla.

- Semmonen peli pitää pystyä pelaamaan, että meillä on mahdollisuus voittaa, Tarkki totesi vaatimattomasti pelin jälkeen.

- Kaksi äijää tuli paikkaamaan meidän kokoonpanoa ja molemmat tekivät maalin, se on aika hieno juttu, Tarkki ylisti.

Mestari hallitsee, Blues sinnittelee

Jo ensimmäinen erä näytti pelin luonteen. JYP painoi päälle ja Blues yritti sinnitellä mukana. Vaikka espoolaiset pysyivät mukana pelissä, JYP vyörytti jatkuvasti hyökkäyksiään kohti espoolaisten maalia.
Ottelun avausmaalin teki kuitenkin Blues ottelun toisen erän alkupuolella. Roope Ranta kiepautti itsensä irti Kevin Kanteesta JYPin maalin sivulla ja runnoi kiekon maaliin ohi Pekka Tuokkolan. Osuma oli Rannalle ensimmäinen SM-liigauralla.

- Nyt tuli hyvään saumaan onnistuminen, Ranta pohdiskeli.

- Hyvä, että pääsin näyttämään osaamistani. Uskoin, että näyttöpaikka tulee vasta nuorten MM-kisojen aikaan, mutta hyvä näin.

JYP hallitsi ottelun toista erää mielin määrin ja onnistui menemään kahdella Tuomas Pihlmanin maalilla johtoon erän puolivälin tienoolla. Bluesin nosti kuitenkin tasoihin Sami Blomqvist, jonka tarkka rannelaukaus upposi etuyläkulmaan kohtuullisen pienestä kulmasta.

Blues oli hätää kärsimässä koko toisen erän, eikä saanut omaa peliään käyntiin, kun JYP vaikutti marssivan helposti maalipaikkoihin. Oman osansa Bluesin vaikeuksiin toivat luvattoman helposti puhelletut kaksi jäähyä, jotka eivät kuitenkaan johtaneet JYP-osumiin.

- Toinen erä oli meiltä todella vaisu. JYPin syvä prässipelaaminen tuotti meille vaikeuksia, Bluesin valmentaja Petri Matikainen arvioi.

Yllättävä ratkaisija

Kolmannessa erässä Blues löysi uuden vaihteen ja pääsi pelaamaan puolitoista minuuttia kahden miehen ylivoimalla. Espoolaisten heikko ylivoimayritys ei kuitenkaan johtanut maaliin asti.

Ottelun voittomaalin iski hieman yllättävästi etukulmaan Jaakko Pellinen vain hieman yli viisi minuuttia ennen päätöserän loppua. Osuma oli Pelliselle ensimmäinen liigaurallaan.

- Sain kiekon vastustajan päädyssä ja aloin katsoa syöttöpaikkaa. Kun vapaita äijiä ei näkynyt, niin päätin ruiskaista vaan sinne päin, Pellinen hymyili.

JYP haki vielä ottelun lopussa raivokkaasti tasoitusta, mutta Antti Virtasen typerä poikittaisen mailan käyttö Bluesin maalinedustalla vaikeutti vieraiden tasoitusaikeita.

- Hienoa oli ottaa JYPiltä pisteet, se on ollut kovassa liidossa viime aikoina. JYP sai luotua painetta, mutta eivät kuitenkaan päässeet ihan hirveän usein avopaikkoihin, voittomaalin viimeistellyt Pellinen näki.

Halu ratkaisi

JYPin päävalmentaja Risto Dufva oli ällistyneen oloinen ottelun jälkeen.

- Olisihan se ottelu toisinkin voinut päättyä. Ero oli siinä, että Blues halusi enemmän pisteitä. Meillä oli selvästi enemmän maalipaikkoja, mutta Blues teki yhden maalin enemmän, JYP-käskijä manasi.

JYPille tappio tiesi 13 ottelun pisteputken katkeamista. Pisteputkesta Dufva löysi myös selityksen poikkeuksellisen vaisulle viimeistelytaidolle.

- Me ei oltu niin huolellisia kuin olisi pitänyt olla. Meillä on sen verran voittoja ja pisteitä kerättynä, että jossain toisessa tilanteessa oltaisiin varmaan oltu huolellisempia. Me luotiin tuplamäärä maalipaikkoja vastustajaan nähden.

Bluesin Petri Matikainen puolestaan huokui tyytyväisyyttään kolmeen pisteeseen.

- Täytyy olla ylpeä joukkueesta tänään. Paljon oli uusia nuoria joukkueessa, jotka vielä lisäksi saivat onnistumisia, Matikainen totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle