JYP kärsi jälleen murskatappion

Bluesin juhlat alkoivat jo ensimmäisessä erässä.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Blues ei jättänyt JYPille mahdollisuuksia Espoon lauantai-illassa. Maalit jakautuivat kuudelle eri pelaajalle, kun kotijoukkue piti pisteet Espoossa maalein 7-2.

Ottelun ratkaisut nähtiin toisessa erän alkupuolella, jolloin Blues karkasi neljän maalin karkumatkalle. Siim Liivik iski vastahyökkäyksestä Bluesin voittomaaliksi jääneen 3−0-osuman, ja muutamia minuutteja myöhemmin Jari Sailio laukoi suoraan Kim Hirschovitsin rystysyötöstä kiekon ohi Sami Rajaniemen.

JYP otti neljännen takaiskun jälkeen aikalisän ja Markus Nenosen maali herätti pieniä toiveita. Blues kuittasi kuitenkin sen, kuten myös myöhemmin erässä tulleen toisen kavennusosuman. Kaikkiaan toisessa erässä iskettiin peräti kuusi maalia.

− Äärimmäisen tyytyväinen täytyy olla joukkueen lataukseen, sen näki jo päivällä, Bluesin päävalmentaja Jyrki Aho totesi.

− Vähän sama tapahtui kuin Tampereellakin. Kun ei hyvistä paikoista saada maalia, kärsivällisyys ei kestä jatkaa samalla tavalla, totesi puolestaan JYPiä valmentava Marko Virtanen.

Avauserä oli vauhdikas, fyysinen ja sisälsi paljon maalipaikkoja. JYPillä oli useampikin hyvä paikka, mutta erityisesti Jani Tuppurainen tuhri tilaisuuksiaan.

− Kolme läpiajoa ensimmäisessä erässä, ei tehty maaleja, Virtanen totesi pettyneenä.

Erän lopulla Miro Aaltonen ja Bracken Kearns yllättivät rannelaukauksillaan Rajaniemen ja näin ensimmäinen tauko alkoi kotijoukkueen 2−0-johdossa.

− Pelissä tyytyväinen avauserään ja siihen, että tehtiin paikoista maaleja, Aho jatkoi.

Kolmannen erän alussa JYP painosti kovaa ja Aho herätti Bluesin joukkoa ottamalla aikalisän. Kotijoukkueen peli parani sen jälkeen, ja JYP pysyi tiukasti aisoissa. Kovinkaan tiukasti Blues ei enää hakenut lisämaaleja, mistä kertoi myös normaalista poikkeava miehitys sen pelatessa viidellä kolmea vastaan.

Kotijoukkue teki päätöserässä vielä yhden osuman, kun Stefano Giliati viimeisteli alivoimalla läpiajosta loppulukemat.