Duunariosaston näytös

LIIGA / Raportti
Bluesin ja JYPin kaikki kohtaamiset ovat olleet tällä kaudella tasaisia. Perjantain ottelu ei tuonut poikkeusta tähän, vaan voitto ratkesi vasta 20 sekuntia ennen loppua tyhjiin iskettyyn osumaan.

Bluesin kapteeni Toni Kähkönen teki ottelun ensimmäisen ja viimeisen maalin. Avausosumassa Ville Varakkaan syöttö meni Kähkösen luistimen kautta maaliin, viimeisessä osumassa hän laukoi heti punaviivan jälkeen kiekon tyhjään JYP-maaliin.

- Olemme hävinneet maalilla pelejä viime aikoina, tänään onnistuttiin sitten voittamaan. Nämä taistelut voitosta antavat aina hyvää kokemusta jatkoa ajatellen, Bluesin päävalmentaja Lauri Marjamäki analysoi.

Tuomaridraamaa

Avauserä tarjosi Kähkösen maalin lisäksi yhden merkittävän tapahtuman. Linjatuomari Masi Puolakka joutui jättämään ottelun kesken jo reilun kolmen minuutin jälkeen.

- Hän yritti päästä taklauksen alta pois, mutta jalka jäi väliin. Oli heti selvää, että hän ei pysty jatkamaan. Onneksi saatiin paikkaaja kehiin, hän hoiti tehtävänsä hyvin, vaikka ei olekaan ollut liigan tuomariryhmässä tällä kaudella, otteluvalvoja Samuli Hietarinta kertoi tilanteesta.


Linjatuomari Masi Puolakan peli päättyi tähän tilanteeseen.
Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Korvaava linjatuomari Jan Nordström saapui pelipaikalle toisen erän loppupuolella.

Ensimmäisessä erässä maalivahdit torjuivat yhteensä vain yhdeksän kertaa, mikä kertoo parhaiten tilanteiden vähyydestä.

JYP parantaa, muttei tarpeeksi

Toiseen erään JYP paransi peliään. Erän ensimmäisen osuman iski kuitenkin Blues. Roope Ranta voitti väännön Petr Hubacekia vastaan ja antoi syötön, josta kaima Talaja iski kiekon hivenen helposti Joni Myllykosken selän taakse.

JYP kavensi erän lopun ylivoimalla. Tuomas Pihlman iski maalin edestä Juha-Pekka Hytösen syötöstä kiekon ensimmäistä kertaa Blues-maaliin.

- Toisessa erässä JYP laukoi erittäin paljon, Marjamäki näki pelin kulkua.

Kolmannessa erässä JYP painosti, mutta ei saanut erityisen vaarallisia tilanteita aikaiseksi, kun Blues piti hurrikaanipaidat pois parhaalta maalintekosektorilta. Lopulta Kähkönen iski niitin illan ottelulle illan toisella osumallaan.

Kommentteja valmennukselta ja maalivahdilta

Jyrki Aho näki tappion syyn helposti:

- Peliin tulo ei ollut meiltä tarpeeksi energinen. Kylmä totuus on se, että pelit on voitettava. Täytyy vain olla kovempi maalitilanteissa.

Bluesin Lauri Marjamäki korosti illan teemaa:

- Tämä oli työmiesten ilta.

Marjamäki antoi kehuja myös Bluesin uudelle maalivahdille Patrick Galbraithille.

- Meillä on ollut vaihtuvuutta joukkueessa, viimeksi maalivahtiosastolla. Hänestä tulee olemaan meille paljon apua.

Galbraith oli itsekin tyytyväinen:

- Tänään tunsin oloni paljon mukavammaksi kuin keskiviikkona. Me pelasimme paremmin,mutta toki vastuskaan ei ollut samaa tasoa. Puolustajat siivosivat hyvin irtokiekot maalin edestä tänään.

Galbraith päätyi Espooseen, kun edellisessä seurassa ei vastuuta liiemmälti tullut.

- Kuulin, että Blues etsii maalivahtia. Bratislavassa toinen maalivahti sai enemmän vastuuta, ja maajoukkuevahdin ei ole syytä olla luukkuvahtina, joten pyysin siirtoa.

- On mukavaa, että joukkueessa on muita pohjoismaalaisia. Bratislavassa heitä ei ollut.

Ennen taukoa molemmat joukkueet pelaavat vielä yhden ottelun. Blues matkustaa Poriin Ässien vieraaksi, JYP isännöi toista Satakunnan joukkuetta eli Lukkoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle