Talaja päihitti Hetényin

LIIGA / Raportti
Syyskuussa 2008 viimeksi kolme pistettä Espoosta saalistanut Jokerit ei pystynyt vastaamaan Bluesin työteliäisyyteen. Roope Talaja ratkaisi ottelun Bluesille jatkoajalla. Zoltán Hetényi hävisi ensimmäistä kertaa.

Vain kauden avauksessa kotonaan pisteittä jäänyt Blues katkaisi voitollaan Jokerien neljän ottelun voittoputken liigakoitoksissa.

– Onneksi olkoon Bluesille, joka oli tutun työteliäs tänään. Tarkoitus oli vastata siihen, mutta ei kyllä tänäänkään pystytty. Oli kyllä selvästi normaalia intensiivisempi liigaottelu, Jokerit-päävalmentaja Erkka Westerlund tuumasi lehdistötilaisuudessa.

Mitä erikoisempien vaikeuksien kanssa läpi syyskauden paininut Blues on menettänyt useita avainpelaajiaan sairastuvalle mitä harmittomamman näköisien tilanteiden seurauksena. Ensimmäisessä erässä näin kävi sentteri Teemu Ramstedtille, jonka otaksutaan joutuvan pitkäksi aikaa sivuun.

Blues pelasikin kaksi jälkimmäistä erää lähinnä kolmella kentällisellä.

– Oli kova vaatimustaso ja intensiteetti pelissä, niin kuin Erkka sanoi. Täytyy nostaa hattua jokaiselle Bluesin paidassa tänään pelanneelle ukolle, Bluesin Lauri Marjamäki sanoi.

– Harmittaa Ramstedtin puolesta. Käsi meni aika pahasti.

Filppula avasi maalihanat

Ensimmäinen erä oli kenties paras Jokereilta, vaikka se saikin vain neljä laukausta kohti Patrick Galbraithin maalia. Sentteri Ilari Filppula ampui Jokerit johtoon ylivoimalla Galbraithin längeistä.

Filppulan rinnalla narripaitojen ykkösketjussa viilettävä Ben Eaves sai illan aikana vastaanottaa lukuisia voimakkaita taklauksia entisiltä joukkuekavereiltaan. Toisessa erässä Toni Kähkönen taklasi kovaa, ja Eaves lensi vaihtoaitioon avonaisesta luukusta. Tomi Mäki haastoi Kähkösen, mutta tappelua ei päässyt syntymään. Linjatuomarit saapuivat väliin ja riitapukarit laitettiin jäähyaitioon. Myöhässä taklaukseensa tullut Kähkönen sai kaksiminuuttiset estämisestä ja väkivaltaisuudesta, sekä 10 minuutin käytösrangaistuksen. Värikkäästä vammahistoriastaan tunnettu Eaves palasi jäälle heti seuraavassa vaihdossa.


Ottelun kolme maalintekijää samassa tilanteessa.
Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Toinen erä oli kauttaaltaan erittäin jäähyrikas. Tuomiot herättivät paikoitellen ihmetystä niin kentällä kuin katsomossakin.

– Ei yhtään tiennyt mistä tulee jäähy ja mistä ei. Tuomareilla oli aika vahvasti oma lusikka mukana tuossa sopassa, Westerlund sivalsi.

– Mutta nekin kuuluu tähän peliin.

Talajalle jo kauden yhdeksäs maali

Huikeaa kautta pelaava Roope Talaja on loukkaantumisten myötä nostettu Bluesin ykkösketjuun. Kaksi peliä tulosyksikössä ovat tuottaneet yhteistehot 1+3=4.

Talaja kirjautti kakkossyötön Camilo Miettisen hienoon 1–1-tasoitukseen päätöserässä, ja laukoi Bluesille voiton jatkoajalla. Talaja murtautui läpiajoon, Zoltán Hetényi teki yli-innokkaasti aloitteen ja Talaja ratkaisi.

– Paremmalla ylivoimapelillä oltaisiin voitu ratkaista aikaisemminkin. Kuitenkaan lopputulos ei varmaan hirveästi valehtele. Tuon verran oltiin parempia. Hyvä viikko ja vuoden viimeinen peli meille, päävalmentaja Marjamäki tiivisti.

Maalivahtityöskentely oli laadukasta molemmissa päädyissä. Unkarilainen Hetényi ja tanskalainen Galbraith ovat osoittautumassa erinomaisiksi löydöiksi seuroiltaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle