Pulkkinen jallitti Jokerit voittoon

LIIGA / Raportti
Teemu Pulkkinen viimeisteli hienosti.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Bluesin ja Jokerien tiukka kamppailu ratkesi päätöserässä Teemu Pulkkisen laukomaan läpiajomaaliin. Pulkkinen kampitti Blues-hyökkääjä Camilo Miettisen, ja kiihdytti Jani Hakanpään ohi maalintekoon.

Jokerit nosui voitollaan liigan kakkospaikalle ohi Bluesin. Tasaisessa ja hyvässä jääkiekkopelissä valitettavan suurta huomiota keräsi tuomarityöskentely. Bluesin päävalmentaja Lauri Marjamäki pyrki tapojensa mukaan olemaan valittamatta medialle, mutta palaute otteluvalvoja Peter Pomoellille oli aggressiivisempaa.

– Katsoin sen juuri kymmenen kertaa tuossa niin jalathan siinä vedettiin alta. Iso ratkaisu, kelailin kanssa sitä tilannetta mistä jouduimme kolmelle ja rupesi ihan hymyilyttämään, Marjamäki sanoi.

Kolmella Blues joutui pelaamaan ensimmäisessä erässä, kun Kristian Kuusela sai kyseenalaisen huitomisjäähyn keskialueella.

– Mutta ei se mitään. Pelaajat pelaa välillä huonosti, valmentajat valmentaa välillä huonosti ja tuomarit tekee välillä virheitä, Marjamäki muistutti.

Otteluvalvoja Pomoell piti 2-1-maalia edeltänyttä Teemu Pulkkisen kampitusta selvänä, mutta ei jakanut Marjamäen näkemystä Kuuselan rangaistuksesta.

Pulkkisen maali oli hieno, hän luisteli ensin karkuun Jani Hakanpäältä ja ujutti tyylikkäästi kiekon Antti Oren taakse.

Blues sai "vääryydestä" lisäenergiaa ja korotti voimakkaiden taklausten määrää entisestään. Hätään se ei Jokereita kuitenkaan koskaan pakottanut. Asiaa auttoi Arto Laatikaiselle tuomittu ryntäyskakkonen.

Espoo ollut Jokereille vaikea paikka

Kahden miehen ylivoimalla jokerimaalin laukoi avauserässä Steve Moses. Avauserä oli Bluesin tavaramerkin - eli äärimmäisen vahvojen ensiminuuttien jälkeen - jokerivoittoinen. Kakkoserässä Blues haastoi yhä kovemmin ja loppua kohden sai parempia paikkoja kilautellen tolppiakin ennen Pulkkisen voittomaalia.

Maalitilastot kuvaavat peliä hyvin sikäli, että molempien puolustuspeli piti vastustajan hyvin pois maalien edustoilta. Etenkin Blues-maalilla pelanneelta Orelta pomppi ajoittain kiekot eteen. Hänen esityksensä oli kuitenkin selkeästi plusmerkkinen, samoin kuin Frans Tuohimaan.

Jokerit-valmentaja Tomi Lämsä muistutti Jokerien vaikeasta historiasta Espoossa. Pisteet ovat jo pitkään olleet kiven alla Espoosta.

– Espoo on kyllä ollut Jokereille äärimmäisen vaikea paikka pelata. Kotijoukkueen nälkä pelata tiedetään, ja lähdimme sitä haastamaan.

Hän oli tyytyväinen etenkin Jokerien kiekolliseen peliin - ja syystä. Jokerit käänsi ihailtavan usein Bluesin kovan karvauksen espoolaisten takakarvaukseksi.

– Pelasimme alun jälkeen vahvan ensimmäisen erän ja olin tyytyväinen 5-5-pelaamiseen. Kiekollisen pelin rohkeus ja ennakkoluulottomuus etenkin kovan paineen alla oli hyvää. Toinen erä on yleensä ollut meiltä vahva, mutta tänään ei jostain syystä niin hyvä. Kolmannessa saimme taas pelin juonesta kiinni, Lämsä sanoi.

Marjamäki harmitteli hyvän alun jälkeen heikoksi kääntynyttä alkua, mutta kehui joukkueen taisteluhenkeä.

– Olimme ehkä vähän ylilatautuneita ja hermostuneita. Emme oikein päässeet kiekkoon käsiksi, mikä oli tietysti vastustajankin hyvyyttä. Toisessa erässä pääsimme mukaan ja saimme ansaitun tasoitusmaalin. Joukkueella oli hyvä taisteluilme, peli ei ollut parasta Bluesia pelillisesti, mutta taisteluilme ja sitkeys oli kovaa luokkaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle