Bluesin vahva alku liikaa Jokereille

Kotijoukkue Blues hallitsi kahta ensimmäistä erää selvästi ja karkasi 4-1-johtoon. Viimeisessä erässä Jokerit oli parhaimmillaan, mutta kiri riitti vain yhteen kavennusmaaliin.

Jokeri-maalille luisteli Kari Lehtonen ja Blues-maalille Jarmo Myllys. Jokeri-kokoonpanosta olivat poissa A-J Niemi sekä Tommi Turunen, ennakossa mainitun Voutilaisen lisäksi. Ilkka Mikkola tosin oli kokoonpanossa.

Kalto iskee alkutahdit

Blues aloitti huomattavasti paremmin kuin viime aikoina on totuttu. Kari Lehtonen joutui kunnolla hommiin heti alusta alkaen. Ensimmäinen maali näki päivänvalon ajassa 5.15, kun Jiri Vykoukal syötti Kari Kalton Jokeri-puolustajien välistä läpi. Kalto viimeisteli kauden 11. maalinsa suhteellisen keskelle maalia.

Peter Sarnolla oli hyvä tilaisuus lisätä Blues-johtoa muutama minuutti myöhemmin, kun hänen rystykääntönsä lähti terävästi kohti maalia. Lehtonen oli kuitenkin hereillä ja torjui.

Erän loppupuolella Jan Caloun näytti taitojaan. Hän kiersi aikansa, ja kun Lehtonen oli jo jäässä, Caloun pääsi iskemään ruuhkan läpi 2-0-maalin.

Jokerit sai tilanteita vain ajoittain. Parhaiten esillä olivat Mikko Ruudun ja Petri Pakaslahden ketjut. Jarmo Myllyksellä ei ollut kuitenkaan suuria vaikeuksia pitää nollaa.

Sadas maali Jokereiden verkkoon

Erän alkuun vihellettiin ottelun ensimmäinen rangaistus, jonka sai Jussi Pesonen koukkaamisesta. Bluesin peli meni hiukan kipsiin ylivoimalla, eikä kunnollista tulosta tullut. Pian rangaistuksen päätyttyä Jokerit kavensi Toni Sihvosen toimesta.

Timo Vertala laukoi kiekon voimalla päätyyn, ja ensimmäisenä vastakiekkoon ehti Sihvonen, jonka lämäri upposi Myllyksen räpyläkäden puolelle.

Erän puolenvälin jälkeen Markku Hurme esitti samanlaista taitoa kuin Caloun ensimmäisessä erässä. Hurmeen veto tosin lähti rystyltä, mutta yhtä kaikki kiekko oli jälleen maalissa. Maali oli samalla 100. Jokereiden verkkoon tehty tällä kaudella. On äärimmäisen harvinaista, että raja menee rikki vasta nyt.

Teemu Laineella oli läpiajo pian Blues-maalin jälkeen. Laine saikin Myllyksen jäihin ja yritti laittaa kiekkoa vasempaan alakulmaan, mutta Myllys venytti patjan eteen.

Juha Ylönen oli myös läpiajossa, mutta hänenkin tapauksessaan maalivahti, tällä kertaa Kari Lehtonen, veti pidemmän korren.

Erän viimeinen maali nähtiin ajassa 38.03. Sebastian Sulku laukoi kiekon siniviivalta ja Juha Ylönen sai mailansa väliin. Kiekko tuli lopulta Peter Sarnolle, joka siirsi sen tyhjään maaliin. Näin ollen erätauolle mentiin Bluesin 4-1-johdossa. Samat lukemat kuin viime kerrallakin. Silloin Jokerit kiri kolmannessa erässä tilanteeseen 5-4.

Vostrak kaunistelee lukemia

Kolmannessa erässä Jokerit oli hallitsevampi, mutta silti jäi sellainen kuva, ettei se tosissaan yrittänyt tasoitusta. Maalivahti Lehtonen otettiin vaihtoon vasta viimeisellä minuutilla, kun minuuttia aikaisemmin oli b-pistealoitus hyökkäyspäässä. Aikalisääkään ei käytetty.

Pavel Vostrak purjehti hienosti kentän läpi ja lirutti kavennuksen ohi Jarmo Myllyksen. Erä oli tuolloin suurin piirtein puolivälissä. Sitä ennen nähtiin sekin harvinaisuus, että Jan Caloun ei onnistunut läpiajossa, vaikka pääsi kahdesti yrittämään.

Samuli Jalkanen pääsi hyvään tilanteeseen pian Vostrakin maalin jälkeen, mutta hänenkin yrityksen Myllys torjui.

Tsekit parhaita

Molempien joukkueiden paras pelaaja tuli Tsekistä. Bluesin paras oli Jan Caloun, joka on nyt tasapisteissä Tomas Kucharcikin kanssa. Jokerien paras oli Pavel Vostrak.

Blues pelasi ehjän pelin myös puolustuksessa. Jarmo Myllys oli totutun hyvä. Sebastian Sulku oli eniten vaikeuksissa, ja hän saa ottaa kontolleen molemmat Jokeri-maalit. Tero Määttä pelasi hyvin, jälleen kerran.

Jokeri-leirin muihin onnistujiin kuuluvat Petri Pakaslahti sekä Mikko Ruutu ketjukavereineen. Nelosketjukin loi silloin tällöin hyvää pyöritystä Bluesin päätyyn, ja vaikka palkinto jäi saamatta, voinee kolmikko olla tyytyväinen otteisiinsa.

Bluesilla on nyt viikon tauko ennen vierailua Raumalle. Jokerit pelaa seuraavaksi torstaina Turussa.