Blues kaatoi Jokerit alivoimamaaleilla

Blues nousi pois liigan jumbopaikalta kaatamalla Jokerit selvin numeroin 6-2. Espoolaiset osuivat kahdesti alivoimalla, minkä lisäksi joukkue iski tärkeitä osumia erien alkuihin ja loppuihin.

Blues sai otteluun todellisen unelma-alun. Jokerit laukoi pitkän 17 sekunnin pelin jälkeen. Blues vaihtoi uudet miehet jäälle ja vain neljä sekuntia myöhemmin kiekko oli ensimmäistä kertaa Juuso Riksmanin selän takana. Jarkko Immonen voitti aloituksen Esa Pirnekseltä ja Toni Kähkönen jatkoi kiekon Petri Kokolle, jonka löysä laukaus yllätti maskissa olleen maalivahdin.

Kokko oli ollut edelliset kolme ottelua sivussa loukkaantumisen takia, joten paluu ei olisi paremmin voinut alkaa.

Camilo Miettisen saatua rangaistuksen Jokerit pääsi ylivoimalle. Maalin sen aikana iski kuitenkin Blues. Tom Koivisto sähläsi ja Blues pääsi kahdella yhtä vastaan. Tomi Sallinen tarjoili paikan Jani Lajuselle, joka ohitti Riksmanin toistamiseen, kun peliä oli pelattu 3.01.

– Valmistautuminen peliin oli erinomainen. Kaksi maalia antoi pelille suunnan, näki Blues-valmentaja Lauri Marjamäki.

Jokerit sai erässä kolme kaksiminuuttista, mutta Blues ei onnistunut hyödyntämään ylivoimiaan, vaikka kertaalleen peli pyörikin jokeripäädyssä puolitoista minuuttia.

Kiekko talteen

Blues jatkoi hyvää peliään toisessa erässä. Jere Sallisella oli loistava tilaisuus siirtää Blues kolmen maalin karkumatkalle, mutta Riksman torjui. Hetkeä myöhemmin Sallinen kuitenkin ohjasi Joonas Rönnbergin siniviivalaukauksen maaliin ja teki näin ensimmäisen liigaosumansa. Blues-kapteeni Toni Kähkönen kävikin poimimassa kiekon talteen.

Blues sai kokea uusien sääntöjen vaikutusta hieman ennen erän puoltaväliä vedettyään kaksi pitkää puolen minuutin sisään. Jokerit sai jo kolmannen kentällisen jäälle väsynyttä Blues-viisikkoa vastaan, mutta ei onnistunut hyödyntämään tilaisuuttaan.

Tomi Ståhlhammarin vuoro oli istua rangaistusaitiossa, kun Blues iski illan toisen alivoimamaalinsa. Osuma oli kuin kopio edellisestä, mutta tällä kertaa tilanne lähti Teemu Pulkkisen lauottua päin Blues-pelaajaa. Maalin viimeisteli Stefan Öhman Kähkösen syötöstä.

Jani Lajunen sai rangaistuksen heti perään ja Jokerit pääsi kahden miehen ylivoimalle. Siinä vieraat onnistuivat lopulta rikkomaan kuparisensa. Koivisto tarjoili maalin kulmalle Jukka Hentuselle, jolla oli tyhjä maali edessään, eikä kokenut laitahyökkääjä erehtynyt.

Erän loppuun Blues sai myös tilaisuuden pelata viidellä kolmea vastaan, ja kotijoukkue käytti tilaisuutensa. Mikael Kurjen rannelaukaus upposi jokerimaaliin sekunti ennen erän loppua. Puolustaja osui jo toisessa ottelussa peräkkäin, kun sitä ennen liigauralla osumia oli kolme.

Kosmetiikkaa

Blues teki kolmannen erän alkuun kuudennen osuman. Hetkeä aikaisemmin maalirautoja kolisutellut Jarkko Immonen iski maalin edestä kiekon maaliin.

Jokunen minuutti myöhemmin Jokerit vaihtoi maalille Mikko Strömbergin. Se ei muuttanut pelissä juuri mitään. Esa Pirnes teki Jokerien toisen maalin Marko Kauppisen syötöstä erän puolivälissä, mutta se ei paljoa jokerileiriä lohduttanut.

Jokerien synkkää iltaa varjosti myös puolustaja Teemu Erosen loukkaantuminen. Sen vuoksi Jokerit pelasi suurimman osan pelistä viidellä puolustajalla, ja kolmannen erän alkupuoli meni neljällä Antti-Jussi Niemen käytösrangaistuksen takia.

Ensi arvioiden mukaan Eronen on ylävartalovamman takia sivussa pari viikkoa.

– Tämä 18 kenttäpelaajaa salliva sääntö on huono. Vastustaja huomaa ja prässää tietysti voimakkaammin. Tänään valitsimme tämän linjan että otettiin kuusi puolustajaa ja neljä täyttä ketjua, kommentoi Jokerien päävalmentaja Hannu Aravirta.

Itse pelistä Aravirta löysi nopeasti syyt tappioon:

– Annoimme vähän aikaisia joululahjoja Bluesille. Kaksi alivoimaosumaa ja erän alkuun yhden. Joukkueen tilanne ei salli sellaisia. Tämä peli hävittiin omiin virheisiin. Täytyy kuitenkin nostaa hattua joukkueen ilmeelle toisen erän jälkeen.

Jatkon suhteen Aravirta oli kuitenkin toiveikas:

- Tiedän, että joukkueesta saadaan enemmän irti.

Bluesia lehdistötilaisuudessa edustanut Marjamäki korosti kaikkien osumien merkitystä.

– Maali ajassa 39.59 oli tärkeä pelin kannalta, samoin kuin kolmannen erän alkuun tehty osuma. En tiedä pelasimmeko niin paljon paremmin kuin lukemat osoittivat. Viime viikko antoi kuitenkin suuntaa ja tästä on hyvä jatkaa.

Blues pelaa loppuviikosta tuplapelit, sillä perjantaina joukkue matkaa Lahteen ja lauantaina espoolaiset isännöivät Tapparaa. Myös Jokerit on tositoimissa seuraavan kerran perjantaina, jolloin joukkue on Ässien vieraana.