Ilves maalitalkoissa vieraskentällä - "Luulimme pelin loppuvan tilanteessa 2-0"

Ilves vei voiton, vaikka ei tästä tilanteesta onnistunutkaan.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Tampereen Ilves otti kauden toisen kolmen pisteen vierasvoittonsa kaatamalla Bluesin Espoossa maalein 4-2. Aikaisemmin kauden aikana Ilves ei ollut tehnyt kahta maalia enempää yhdessäkään vierasottelussa.

Ilves ei hakenut täysiä pisteitä helpoimmalla tavalla, sillä Blues johti toisessa erässä peliä 2-0 ja vielä kolmannen erän alkaessakin maalilla. Kai Kantola ohjasi ilmasta Marcus Fageruddin laukauksen ohi Kaapo Kähkösen.

− Lonkan korkeudella maila oli, en ollut yhtään huolissaan videotarkastuksesta, maalintekijä sanoi.

Voittomaalista vastasi Aleksi Mustonen, joka pääsi yrittämään kaksi kertaa saatuaan irtokiekon haltuunsa. Ensimmäinen pysähtyi Kähköseen, mutta toisella hän laukoi kiekon maaliin. Joonas Riekkinen varmisti Ilveksen voiton tyhjiin tekemällään osumalla.

Kantola antoikin ison ansion voitosta maalivahti Hannu Toivoselle, joka piti Ilvestä pystyssä Bluesin hallitessa peliä erityisesti toisessa erässä.

− Ilman sellaisia otteita, mitä hän tänään esitti, emme olisi voittaneet.

Kahden maalin johto ei riittänyt

Blues aloitti ottelun paremmin, mutta Samson Mahbodin rangaistuksen myötä ote siirtyi enemmän Ilvekselle. Laukakset suuntautuivat parhaimmillaan vain maalikehikkoon, joten erän puoliväli ylitettiin maalittomassa tilanteessa. Bluesin kapteeni Jari Sailio avasi ottelun maalitalkoot Ilmari Pitkäsen tarjottua loistosyötön toimistosta.

Kantolan ottelu ei ollut alkanut parhaalla mahdollisella tavalla, sillä hän otti osumaa joukkuetoveri Jarkko Näppilän laukauksesta

− Juuri ehdin huomata, että kiekko tulee. Kyllähän se osui, mutta onneksi ei verta tullut ja hampaat ovat ehjinä, Kantola totesi.

Toisessa erässä peli pyöri pitkään Ilveksen kenttäpäädyssä, mutta Bluesin peli oli varsin tehotonta. Jere Seppälä onnistui lisäämään kotijoukkueen johtoa pyörähdettyään ensin ohi Ilves-hyökkääjän ja ampumalla sen jälkeen kiekon ranteella ohi Toivosen. Ilves nousi taisteluun tiukemmin pelikiellosta palanneen Markku Flinckin osumalla hienon poikittaissyötön jälkeen.

Kolmannessa erässä Ilves osoitti hienoa taistelutahtoa ja se nousi voittoon. Sarjataulukossa joukkue ei vielä onnistunut nousemaan, sillä eroa HPK:hon on edelleen yksi piste.

− Vaikka hallittiin, niin kun ei tule maaleja, ei se auta. Lopulta se 2-0 tuli, mutta sitten luultiin että peli loppui. Ilves oli sitten erittäin tehokas toisessa ja kolmannessa erässä, Bluesin päävalmentaja Jyrki Aho näki.

Toisen voittonsa Ilveksen peräsimessä ottanut Kari Heikkilä kertoi, että joukkueen tila ei ole ollut paras mahdollinen.

− Epävarmuus on paistanut joukkueesta, kun voittoja ei ole tullut.

Aikaisemminkin Ilveksen peli on lähtenyt kulkemaan vasta vastustajan tehtyä maaleja. Sen erityisemmin Heikkilä ei kuitenkaan ole asiaa ajatellut.

− En sitten tiedä, laukeaako pelaajien jännittäminen vastustajan tekemiin maaleihin. Niin kauan kun on aikaa, on myös mahdollisuuksia.

Joukkueet kohtaavat uudestaan lauantaina Tampereella.