Bluesin maalin johto piti loppuun asti

LIIGA / Raportti
Blues väänsi tällä kertaa vahvemmin.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Kahden alavireessä olleen joukkueen taisto Espoossa kääntyi Bluesin voitoksi. Kotijoukkue iski voittomaalin toisessa erässä heti pitkän ylivoiman päätyttyä.

Viimeisen kahden viikon aikana kaksi kertaa Blues on menettänyt maalin johtonsa ottelun viimeisellä minuutilla. Lukkoa vastaan kolme pistettä olivat 25 sekunnin päässä, Pelicans tasoitti ottelun 44 sekuntia ennen loppua. Tällä kertaa Blues kuitenkin kesti loppuun asti johtoasemassa.

− Nyt pelasimme maltillisemmin sen hetken, kun vastustajalla oli kuusi pelaajaa jäällä. Emme päästäneet Ilvestä kunnolla edes alueelle pelaamaan ja jakelemaan syöttöjä, 27 kertaa kiekon tiellä ollut Bluesin maalivahti Kaapo Kähkönen arvioi.

Kähkönen antoi koko pelistä kunniaa puolustuspelille sekä erityisesti laukauksia blokkaaville pelaajille, joista hän nosti esiin Roope Talajan.

− Tänään koko kaikki puolustivat hyvin joukkueena. Ilves sai muutamia laukauksia, mutta aika kaukaa.

− Samat jätkät ottavat mustelmia joka pelissä, se on hieno juttu. Täytyy arvostaa noita jätkiä.

Talajan tyylissä ei näy muutosta, vaikka viime kausi päättyi käytännössä tammikuussa blokatun laukauksen takia.

Ottelun avauserässä nähtiin yksi maali. Siitä vastannut Otso Rantakari ei laukonut kovaa, mutta tällä kertaa veto oli tarpeeksi tarkka ja upposi ohi Hannu Toivosen. Muuten erä oli varsin tasainen.

Toinen erä alkoi tupsukorvien painostuksella. Ilves tekikin kovan karvauksen jälkeen tasoituksen. Myös tämä osuma merkittiin puolustajan, Konsta Mäkisen nimiin.

Välittömästi tämän jälkeen Ilves ajautui rangaistussumaan. Blues sai pelata kahdesti lyhyen pätkän viidellä kolmea vastaan, mutta aloitustappiot heti kahden miehen ylivoiman alkuun tuhosivat mahdollisuudet johtomaaliin. Blues onnistui lopulta kaksi sekuntia viimeisen rangaistuksen päättymisen jälkeen, kun Talaja onnistui laukomaan Peter Tiivolan komeasta syötöstä kiekon ohi Toivosen. Maalin pääarkkitehti oli kuitenkin Iikka Kangasniemi, mutta hän oli vasta kolmas syöttäjä, joten tehopistemerkintää ei hänelle tullut.

Tässä juhlitaan Roope Talajan tekemää voittomaalia.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Kolmannessa erässä Ilves oli aktiivisempi, mutta tasoittamaan se ei onnistunut. Veli-Matti Vittasmäki laukoi tolppaan erän alkuvaiheessa ja Joonas Riekkinen yritti vanhanaikaista, jota tarkistettiin videolta. Kiekko ei kuitenkaan käynyt maalissa.

− Blues oli maalin verran parempi. Työmäärä ja ilme olivat sillä tasolla, että olisimme voineet voittaa. Nyt se ei riittänyt, mutta Kouvolassa puristamme vielä lisää, Ilveksen päävalmentaja Tuomas Tuokkola näki.

− Tämä oli oikea jääkiekkopeli. Peliin lähtö oli hyvä. Vastustaja nosti tasoaan sitten toiseen erään.

− Kun on muutaman kerran menetetty johto, tuska näkyy siinä. [Antti] Suomelan ketju teki tänään oikeanlaista työtä, se antoi ilmaa muullekin ryhmälle. Voittamaan ei opi kuin voittamalla. Nyt saimme palkinnon siitä työstä, mitä ollaan tehty ja sitä työtä pitää jatkaa, Bluesin Jyrki Aho kommentoi.

Blues jatkaa pelejään seuraavaksi kolmen vieraspelin viikolla ennen seuraavaa CHL-koitosta. Kähkönen näkee jatkon pelivuorojen suhteen samanlaisena kuin
tähänkin mennessä.

− Peli kerrallaan mennään eteenpäin. Täytyy peleissä pelata hyvin. Valmentajat päättävät yleensä päivää-paria ennen kuka pelaa.

Bluesille kolmen pisteen voitto oli ensimmäinen lokakuun aikana. Kähkönen toivoo parempaa jatkoa.

− Toivottavasti seuraavaan kertaan ei mene yhtä pitkää aikaa kuin tuossa välissä.

Ilves pelaa seuraavaksi KooKoota vastaan. Joukkue yöpyy pääkaupunkiseudulla ja matkustaa Kouvolaan lauantaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo