Blues iski jälleen laajalla rintamalla

Blues nappasi Ilveksestä selvän voiton kotikaukalosssaan. Aivan kuten viime tiistain TPS-ottelussa, Bluesin seitsemästä maalista vastasi seitsemän eri pelaajaa.

Blues iski voitolleen alkutahdit jo avauserässä, jonka kotijoukkue voitti 3-0. Avausmaalista vastasi Ville Varakas ajassa 1.13.

– Lähdin mukaan ylivoimahyökkäykseen, loistava syöttö (Tomi) Salliselta ja hivenen onnekkaasti meni sisään, maalintekijä kommentoi onnistumistaan.

Toinen maali syntyi reilun kuuden minuutin jälkeen. Teemu Kesän rangaistus oli juuri päättynyt, kun Camilo Miettinen tarjosi upean syötön selkänsä takaa Roope Rannalle, joka laukoi kiekon toistamiseen ohi Jani Hurmeen.

Kolmas osuma syntyi erän päätösminuutilla, kun kiekko pomppi hivenen onnekkaasti Arttu Luttiselle, joka pääsi sutimaan kiekon tyhjiin.

Ilveksen Masi Marjamäki oli kaventaa pari sekuntia ennen erän loppua, mutta osui tolppaan.

Viiden maalin ero syntyy

Toisessa erässä Blues iski kahdesti, ja osumat syntyivät minuutin sisään Bluesin pelatessa ylivoimaa. Viidellä kolmea vastaan Stefan Öhman iski pienestä kulmasta sen jälkeen, kun Jere Karalahti oli ensin laukonut ohi. Maali oli Öhmanille liigauran sadas osuma runkosarjassa.

Viidennen osuman iski Ville Lajunen, jolle Miettinen tarjoili upean poikittaissyötön.

Erän lopussa Blues sai kolme rangaistusta peräkkäin. Ilves sai parikin lyhyttä tilaisuutta pelata viidellä kolmea vastaan, mutta tuloksetta.

– Alussa meille tuli helppoja jäähyjä, mutta sitten sitä tasoiteltiin, Ilves-päävalmentaja Juha Pajuoja näki yleisen trendin myös tässä ottelussa.

Blues juhli Ilveksen kustannuksella.
Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Kolmannessa erässä suurin jännitys oli, kestääkö kauden ensimmäistä otteluaan pelanneen Mikko Tolvasen nolla. Ei kestänyt, vaan Teemu Kesän löysä laukaus upposi maskin takaa jo viidennellä minuutilla.

Blues siirtyi takaisin viiden maalin karkumatkalle, kun Tomi Sallinen pelasi hienosti tilanteen loppuun. Ensimmäinen yritys päättyi Ilves-pelaajan koukkimiseen ja tulossa olleen rangaistuksen aikana Sallinen pääsi toiseen tekopaikkaan, josta hän laukoi rystyltä kiekon maaliin. Sallisen peli päättyi viitisen minuuttia myöhemmin, kun Michael Keräsen maila osui hänen silmäkulmaansa. Myös Keräsen ottelu päättyi samaan tilanteeseen.

Viisiminuuttisen aikana molemmat iskivät yhden osuman. Jesse Niinimäki iski Mark Leen nappisyötöstä kiekon ohi Tolvasen, kun taas Miettinen osui toisessa päässä terävällä rannelaukauksella. Osuma päätti myös illan yhdeksän maalin karkelot.