HIFK nousi makeaan voittoon Bluesista

LIIGA / Raportti
Pitkästä aikaa loppuunmyyty LänsiAuto-Areena sai todistaa dramatiikkaa parhaimmillaan, kun kotijoukkue Blues sähläsi omassa päässä voiton vieraille. Viihdyttävän pelin päätti IFK:n nuori Kim Hirschovits Blues-vahti Jere Myllyniemen suosiollisella avustuksella.

Kalto niittaa alkusävelet

Ottelu alkoi IFK:n lievällä painostusjaksolla, jonka jälkeen peli tasoittui hieman. Huippuvaaralliset tilanteet puuttuivat ensimmäisestä erästä lähes tyystin, mutta parhaimmat tilanteet loi vierasjoukkue IFK. Erän ainoaksi tilastomerkinnäksi jäi Bluesin Rami Alangon kaksiminuuttinen poikittaisesta mailasta, jonka aikana HIFK ei tosin saanut juuri minkäänlaista painetta Blues-alueelle.

Ottelu oli edennyt jo lähes puoliväliinsä, kunnes ensimmäinen maali näki päivänvalon. Kotijoukkue Blues pääsi pelaamaan viidellä kolmea vastaan-ylivoimaa IFK:n Jere Karalahden ja Martin Spanhelin kummankin otettua peräkkäiset rangaistukset korkeasta mailasta. IFK ehti saada jo neljännen kenttäpelaajan jäälle, kunnes Kari Kalto pääsi ronkkimaan kiekon tolpan vierestä ohi Stathosin.

Jo toisen erän alusta alkanut hyvä Blues-vire sai kuitenkin nopean kuitin,
kun vain minuuttia myöhemmin yksi ottelun hahmoista, Kim Hirschovits, pääsi laukomaan päädystä keskelle kimmonneen kiekon ohi Blues-vahti Myllyniemen.

- Kimi on tehnyt todella mahtavalla sykkeellä töitä viime aikoina eikä ole antanut maalittomuuden häiritä liikaa. Aivan oikeaan osoitteeseen menivät onnistumiset tänään, kommentoi tyytyväinen IFK-valmentaja Hannu Aravirta Hirschovitsin otteita.

Montaa minuuttia ei Blues kuitenkaan tasoitusosumaa surrut, vaan teki jälleen johtomaalin. Loisto-ottelun pelannut Miika Elomon ketju laidoillaan ottelun komeimman niitin tarjoillut Semir Ben-Amor ja 17-vuotias superlupaus Lauri Tukonen pyöritti IFK-puolustuksen pahasti kuutamolle. Ketjun kokenein, Miika Elomo sai itse lyödä keskeltä kiekon ohi toiseen suuntaan liukuneen HIFK-vahti Dave Stathosin. Hyvä henkilökohtainen panos ei ainakaan Ben-Amoria ottelun jälkeen juurikaan lämmittänyt:

- Ihan OK peli meiltä. Ketjun tarjoitus on pelata nollaa nollaa ja maalit ovat plussaa. Tehtiin sitä duunia mitä pitikin. Voitto on kuitenkin ykköstavoite, joten eipä tässä ole pahemmin varaa juhlia.

Mustia hetkiä

Kolmas erä oli pelillisesti hyvin kotijoukkueen hallussa. Tämä tosiasia ei kuitenkaan merkitse juuri mitään, jos omissa kolisee erän aikana kolmesti. Lukema on kova varsinkin Bluesin päätyyn, sillä yleensä vastaava määrä on mennyt omiin korkeintaan kolmen erän aikana.

Ensimmäisen mustan hetken kotiyleisölle tarjoaa tsekkihyökkääjä Ladislav Kohn, joka onnistuu sähläämään varman purkukiekon takaisin omalle alueelle ja vielä kultakypärä Timo Pärssiselle, joka jättää Kohnin tilanteessa jälkeensä ja luistelee Blues-maalille kuin avoimista ovista viimeistellen rystyltä kiekon verkon perukoille.

"Pärän" tasoitusmaalista ja sitä seuranneesta IFK-myllytyksestä Blues vielä toipuu, ja Kohnkin paikkaa osittain virheensä syöttämällä hyvin pelanneen Teemu Elomon yksin läpi nelisen minuuttia IFK:n tasoitusmaalista. Elomo veti ranteella kiekon tolppaan, josta se Stathosin käden kautta liukui hitaasti maaliin.

Hetken näytti jo siltä kuin Blues onnistuisi taistelemaan itselleen tärkeän voiton, mutta sitten soi jälleen omissa. Tällä kertaa asialla oli kypäränsä menettänyt Toni Söderholm, joka onnistui lääpäisemään ruuhkasta jäänuoliaisen ohi Jere Myllyniemen, joka ei tainnut olla tilanteessa aivan ajan tasalla.

Todellinen moka Jereltä nähtiin kuitenkin vasta yhdeksän minuuttia myöhemmin. LänsiAuto-Areenan lähes seitsentuhatpäisen yleisön jo odotellessa jatkoaikaa lähti Myllyniemi seikkailemaan maalinsa taakse ja menetti siellä kiekon IFK:n Hirschovitsille, joka pääsi nostamaan rystyltä kiekon maaliin yli heittäytyneen Blues-puolustajan. Niin uskomattomalta kuin se monesta tuntuikin, Blues oli jälleen onnistunut ryssimään lähes varmalta näyttäneen voiton tai ainakin pisteen.

Pää pystyyn ja eteenpäin

Tappiosta huolimatta kotijoukkueen ei ole syytä painaa päätään pensaaseen. Se pelasi nuorella ja vajaalukuisella miehistöllä ennakkoluulottomasti ja liikkui erittäin hyvin. Joukkueen ilme oli taisteleva ja iloinen. Muutama virhe maksoi kuitenkin pisteet sarjajohtajalle, joka saa kiittää myös onnea pisteistään. IFK:n valmentaja Hannu Aravirta oli ottelun jälkeen omiinsa varsin tyytyväinen, mutta jakoi tunnustusta myös Bluesille:

- Ihmeellinen on meidän syksymme ollut. Paljon on tultu takaa, ja se on tietysti vahvistanut itseluottamusta. Maalin takaa-ajoasema on ollut meille normaali tilanne tällä kaudella, ja tänään viimeisessä maalissa oli jonkin verran tuuriakin mukana.

- Blues oli pelissä erinomaisella sykkeellä mukana. En voi muuta sanoa kuin että jos olisin vastustajan valmentaja niin harmittaisi todella paljon, että tuollaisella esityksellä häviää pelin. Paljon nuoria ja nälkäisiä pelaajia.

Bluesin joukkueenjohtaja Kimmo Kiuru oli samoilla linjoilla:

- Henkilökohtaisiin virheisiin tuntuu aina kaatuvan meidän pelimme. Meille on tärkeää kuitenkin pitää se taisteleva ilme 60 minuuttia ja ansaita siten pisteitä. Lähellä oltiin jo keskiviikkona Lukkoa vastaan ja lähellä oltiin taas tänäänkin.

- Erinomaisesti nuoret pelaajamme pistivät kuitenkin itsensä likoon ja en voi olla kuin ylpeä tästä joukkueesta. Mielestäni olisimme ansainneet työstämme palkinnon; edes yhden pisteen. Tuntuu todella surulliselta poikien puolesta. He tekevät kovaa duunia ja sitten pari virhettä maksaa meille pisteet, Kiuru jatkoi.

IFK:n taival liigassa jatkuu jo tiistaina kotipelillä TPS:aa vastaan, kun taas Blues saa huilata aina torstaihin, jolloin se saa vieraakseen jumbofinaalissa Lahden Pelicansin. Tämä peli, jos mikä, on pakko voittaa, eikä tämäniltaisella esityksellä tarvitse olla kovin huolissaan. Torstaihin mennessä joukkuee saanee myös takaisin maestro Calounin sekä kylkivammasta kärsineen Bruce Gardinerin.

» Lähetä palautetta toimitukselle