HIFK kukisti tehottoman Bluesin

LIIGA / Raportti
Hurjassa vireessä oleva HIFK nappasi torstaina kolme pistettä Espoosta. Blues oli lähes koko ottelun helsinkiläisiä jäljessä, ja espoolaisten hyökkäyspeli oli melko onnetonta. HIFK:n osalta maalintekijöinä kunnostautuivat hieman harvinaisemmatkin nimet, kun Eetu Pöysti ja Ilari Melart iskivät molemmat yhden osuman.

Blues joutui lähtemään otteluun eri maalivahtikaksikolla kuin alunperin piti, sillä maalille merkitty Iiro Tarkki joutui oksentelun takia jättämään kamppailun väliin. Espoolaisten maalilla pelasi siis kuluvalla kaudella lähinnä voittomaalikilpailujen torjumisessa kunnostautunut kakkosvahti Mikko Tolvanen.

Viime aikoina heikkoja otteita esittänyt Blues ei parantanut ilmettään torstainakaan. Näennäisesti välillä ottelua hallinneet espoolaiset eivät yksinkertaisesti onnistuneet maalinteossa, tosin paikatkin olivat hyvin vähissä. Ainoastaan toisen erän lopussa kotijoukkueella oli pari hyvää maalipaikkaa ja muutenkin hyvä ote pelistä, mutta maalinteko tuntui olevan ylivoimaisen vaikeaa.

HIFK tekee maalit

HIFK aloitti ottelun vahvasti, mutta Tolvanen onnistui pitämään maalinsa puhtaana ensimmäisen erän ajan - ajoittain espoolaisilla tosin oli tilanteissa mukana paljon tuuriakin. Helsinkiläisten ensimmäinen osuma nähtiin heti toisen erän alussa, kun Eetu Pöysti laukoi kiekon tarkasti Tolvasen ohi maaliin.

Ottelun loput neljä maalia tehtiin viimeisessä erässä. Ilari Melart iski lopulta voittomaaliksi jääneen osuman kolmannen erän puolivälissä. Kun vielä Juha-Pekka Haataja toimitti ylivoimalla kiekon verkon perille Mikael Granlundin oivallisesta syötöstä, oli ottelu viimeistään silloin jo ratkennut.


Melartin riemulla ei ollut rajoja kauden avausmaalin synnyttyä.
Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Vierasjoukkueen maalivahti Juuso Riksman ei hyvistä otteistaan huolimatta päässyt kuitenkaan juhlimaan nollapeliä, sillä espoolaiset onnistuivat kaventamaan ylivoimalla. Hyvin pelannut Jani Lajunen avasi espoolaisten maalitilin pari minuuttia ennen loppua, mutta siihen kiri tyrehtyikin. Granlund iski vielä helsinkiläisten neljännen maalin tyhjiin viimeisellä minuutilla, ja HIFK sai tuulettaa ansaittua voittoa.

Tyytyväinen ja vähemmän tyytyväinen valmentaja

Helsinkiläisten valmentaja Kai Rautio oli mielissään kolmesta pisteestä.

– Hyvä peli meiltä, saatiin kolme pistettä. Tärkeä voitto ja sitä täältä tultiin hakemaankin. Ehkä meillä hienokseltaan se ote oli pelissä, vaikkei peli ihan täydellistä ollutkaan tänään. Kestettiin kuitenkin ne tiukat paikat mitä tuli, ja Juuso oli odotetun hyvä maalilla, Rautio tuumi.

Kotijoukkueen päävalmentaja Petri Matikainen ei luonnollisestikaan ollut tyytyväinen lopputulokseen, vaikka tuttuun tapaansa löysi suojattiensa esityksestä myös positiivisia asioita.

– Kova kamppailu ja taistelu tänään. Tolvanen oli hyvä alussa ja piti hyvin meitä vielä mukana. Pienissä asioissa sitten kuitenkin oltiin tänään jäljessä, mies pohti.

– Oli siellä positiivisiakin juttuja; meidän niin kutsuttu momentum ehkä tänään sijoittui siihen toisen erän loppuun, siinä oli pari huippupaikkaa ihan peräkkäin. Tärkeää on kuitenkin, että tehtiin yksi maali tänään. Ei riittänyt voittoon, mutta tästä mennään eteenpäin, Matikainen sanaili.

Molempien joukkueiden urakka jatkuu lauantaina vieraissa, HIFK matkustaa Lappeenrantaan ja Blues Ouluun.

» Lähetä palautetta toimitukselle