HIFK jälleen päätöserässä voittoon - Bluesin kultakypärä kohdeltiin kaltoin

HIFK väänsi jälleen voiton.
Bluesin ja HIFK:n tuplakohtaamisista molemmat päättyivät punaisten 3−2-voittoon. Siinä missä Blues oli pääosin parempi perjantain ottelussa, HIFK oli täysin kentällisin parempi Espoon kohtaamisessa.

Erikoistilanteiden merkitystä korostetaan usein ja Blues lähtikin kolmanteen erään 2−1-johtoasemassa. Peter Tiivola oli töytäissyt Corey Elkinsiä päin laitaa ja jenkkisentteri hermostui siitä ottaen kakkosen. Kun heti perään Lauri Taipalus löi Tiivolaa takaviistosta päähän, molemmat joutuivat jättämään kentän - Tiivola loukkaantuneena ja Taipalus viisiminuuttisen sekä pelirangaistuksen myötä.

Eetu-Ville Arkiomaan laukaus kolmion keskeltä ja Victor Westermarckin tälläys vastakiekkoon nostivat Bluesin kiinni pisteisiin, mutta HIFK:n rutiini oli päätöserässä kova. Henri Tamminen tasoitti pelin ja lopulta myös HIFK onnistui ylivoimalla, kun Arttu Luttinen teki voittomaalin.

− Tämä oli paljon parempi esitys kuin eilen. Iso ryhtiliike siltä osin. Blues sai pari ylivoimamaalia, mutta viidellä viittä vastaan saimme luotua paremmat tilanteet. HIFK:n maalivahti Ville Husso näki.

HIFK parantaa koko ajan

Muuten tasaisessa avauserässä Blues sai tilaisuuden pelata kahden miehen ylivoimaa. Ensin HIFK pelasi tovin kuudella kenttäpelaajalla ja alivoiman aikana Husso siirsi tuomariston mielestä maalin tahallisesti paikaltaan. Eräällä tavalla koomista olikin, että Husso esitti ottelun parhaat pelastuksensa juuri oman jäähynsä aikana, kun hän pysäytti muun muassa Arkiomaan ja Antti Suomelan yritykset.

− Jouduin itse paikkaamaan siinä. Välillä tuollaista sattuu, että tulee jäähyjä. Vastustajankin veskari otti tänään yhden, Husso totesi.

Toisessa erässä HIFK aloitti hyvin ja siirtyi johtoon Teemu Ramstedtin osumalla. Vierasjoukkue pääsi kahdella yhtä vastaan -hyökkäykseen, jossa Tomas Zaborsky syötti ja Ramstedt teki maalin. Erän puolivälin jälkeen tulleet kaksi HIFK-rangaistusta käänsivät kuitenkin pelin hetkellisesti Bluesin eduksi. HIFK sai vielä erän lopulla ylivoimamahdollisuuden, kun Hussonkin mainitsemassa tilanteessa Christian Engstrandille tuomittiin kaksiminuuttinen estämisestä.

− Me jouduimme huonoon vaihtorytmiin toisessa erässä ja HIFK käytti sen hyödykseen, Bluesin käskijä Jyrki Aho totesi.

Kolmannessa erässä HIFK pääsi moneen kertaan ylivoimalle, mutta tasoitus syntyi täysin kentällisin, kun Siim Liivik voitti b-pistealoituksen ja Tamminen lämäsi kiekon maaliin. Ylivoimaonnistuminen tuli lopulta ajassa 51:28 kapteeni Luttisen nostettua kiekon rystyltä maalin kattoon.

− En ole koskaan aiemmin joutunut sellaiseen tilanteeseen, että käytössä on vain kaksi sentteriä ja kumpikaan ei ole pelannut alivoimaa, Aho totesi kolmannesta erästä.

HIFK:n leiristä arvioitiin joukkueen parantaneen koko ajan.

− Iso alivoiman tappo ensimmäisessä erässä takasi, että lähdettiin tauolle tasoissa. Toisessa erässä oli parempaa tekemistä, mutta alivoimaa emme enää kestäneet. Viimeinen erä oli pelillisesti meidän paras ja saatiin hyvä rutistus siihen. Isot kolme pistettä meille, HIFK:n päävalmentaja Antti Törmänen totesi.

− Vastus oli kova ja peli kaikin puolin viihdyttävä, Törmänen kehui.

− Oli mukava pelata, kun hallissa oli molemmin puolin hyvä tunnelma, Aho täydensi.

Ensi viikollakin Liigassa pelataan tuplapelejä. Bluesin seuraavat kaksi ottelua ovat HPK:ta vastaan, HIFK:lla on edessään vierailu Kouvolaan ja KooKoon vastavierailu Nordenskiöldinkadulle.