Espooseen ruotsalaisfinaali

Blues Challenge -turnauksen finaalissa kohtaavat turnauksen ruotsalaisjoukkueet Växjö Lakers ja Brynäs IF. Tämä varmistui, kun gävleläisjoukkue kukisti isäntäryhmä Bluesin maalein 5-3.

Ottelun ratkaisut nähtiin pääosin ylivoimalla. Brynäs IF iski kolme ylivoimaosumaa neljästä yrityksestä, kun vastaavasti Blues ei onnistunut ylivoimalla kertaakaan.

Avauserässä Blues meni johtoon Roope Talajan maalilla hyvän karvauksen jälkeen. Brynäs käänsi tilanteen kuitenkin edukseen kahdella Calle Järnkrokin tekemällä maalilla.

Toisessa erässä molemmat iskivät yhden osuman. Daniel Widing iski neliön keskeltä ylivoimaosuman. Oskari Korpikari kavensi taukolukemiksi 2-3. Korpikari oli aikaisemmin ehtinyt aiheuttaa Brynäsille rangaistuslaukauksen, jossa Petri Koivisto torjui Sebastian Lauritzenin yrityksen.

Widing teki illan toisensa kolmannen erän loppupuolella, ja osuma oli lähes kopio edellisestä. Blues nousi vielä kerran maalin päähän Tommi Huhtalan osumalla, johon hienon esityön teki Miro Aaltonen. Juuri ennen summeria Jakob Silfverberg viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin.

Blues oli merkitty joka tapauksessa lauantain iltapeliin, joten turnauksessa ratkaistaan ensin voitto klo 14 alkavassa ottelussa Växjö Lakersin ja Brynäs IF:n välillä. Blues ja Ässät pelaavat kolmannesta sijasta alkaen klo 18.