Ässät ratkaisi kuten Blues Porissa

LIIGA / Raportti
Ottelun alku oli käänteinen verrattuna siihen, mitä nähtiin Porissa. Blues tarvitsi silloin kolmeen maaliin reilut kahdeksan minuuttia, mutta Ässät onnistui siinä kaksi minuuttia nopeammin. Ottelun huippuhetkeksi nousi kuitenkin Rob Hiseyn tekemä maali.

Blues-riveistä oli jäänyt viime hetkellä sivuun selkävaivainen Jaakko Uhlbäck. Lisäksi Jari Korhonen oli kärsinyt kuumeesta ja jätti ottelun kesken.

Ässien salama-alku

Ässät aloitti ottelun erinomaisesti, sillä päädyssä voitetun kaksinkamppailun jälkeen Rob Hisey syötti maalin eteen Jussi Peltomaalle, joka laukoi kiekon ohi Neil Littlen. Maali oli hänelle liigauran ensimmäinen.

Jatkoa seurasi pian, kun Ässät oli tappanut ensimmäisen lukuisista alivoimistaan. Kristian Kuusela sai syötön Tero Määtän ja Niko Niemisen väliin ja karkasi läpiajoon. Kuusela ohitti Littlen nopealla laukauksella. Se riitti Bluesin valmennusjohdolla, joka laittoi maalin suulle Matti Kaltiaisen.

Kaltiaisenkaan urakka ei alkanut hyvin, sillä seuraavan Ässien jäähyn aikana Aki Uusikartano pääsi läpi Erkki Rajamäen pahan harhasyötön jälkeen ja lirutti kiekon ohi Kaltiaisen. Myöhemmin Ässät oli tehdä jo neljännen maalin, mutta laidasta kimmonnut kiekko osui tolppaan.

style="border-top: solid 6px #BBD2E9; border-left: solid 2px #BBD2E9; border-right: solid 2px #BBD2E9; border-bottom: solid 2px #BBD2E9; padding: 3px;">Kuvakooste

Ottelu linssin takaa
href="http://www.jatkoaika.com/smliiga.php?sivu=kolumnit&joukkue=Blues&id=4051">[katso kuvat]

Bluesin Steve Kariya pääsi pariin kertaan ahdistelemaan Juuso Riksmania, mutta maalivahti osoittautui tilanteissa paremmaksi. Myös Niko Nieminen sai maalin edessä tilaisuutensa, mutta Riksman oli tälläkin kertaa vahvempi.

Justin Forrest lisäsi espoolaisten tuskaa laukomalla ylivoimalla maskin takaa kiekon ohi Kaltiaisen. Näin erätauolle mentiin Ässien 4-0-johdossa.

20 sekuntia ennen erän loppua Erkki Rajamäki joutui suihkuun huitomisesta, vaikka tilanteessa hän hädin tuskin osui Matt Nickersoniin.

Hiseyn unelmamaali

Toiseen erään Blues ei juurikaan piristynyt. Pari hyvää tekopaikkaa oli myös toisessa erässä, mutta Riksman torjui muun muassa Kariyan ja Kari Kalton ylivoimahyökkäyksen.

Bluesin kuparinen rikkoontui ajassa 28.56, kun Nieminen sohi kiekon maalin edestä ohi Riksmanin. Heti sen perään yleisö innostui, kun Semir Ben-Amor pudotti hanskansa. Matt Nickerson ei kuitenkaan lähtenyt tilanteeseen mukaan ja näin ollen tilanteesta jaettiin vain käytösrangaistus Ben-Amorille.

style="border-top: solid 6px #BBD2E9; border-left: solid 2px #BBD2E9; border-right: solid 2px #BBD2E9; border-bottom: solid 2px #BBD2E9; padding: 3px;">tunnelmat

Kauden hienoin maali
href="http://www.jatkoaika.com/smliiga.php?sivu=kolumnit&joukkue=Ässät&id=4052">[lue lisää]

Jari Korhosen saatua jäähyn koukkaamisesta pääsi Ässät ylivoimalle. Kaltiainen yritti katkaista Ässien myllytystä, mutta Hisey otti kiekon kädellä alas, kiersi maalin taakse ja nosti salibandytyyliin kiekon Blues-maaliin.

Pelailua ja Nickersonin kuumentamista

Kolmas erä ei tarjonnut yleisölle juurikaan nähtävää. Ottelu oli jo ratkennut, eikä Blues onnistunut ylivoimillakaan maalinteossa. Kympiltään pois päässyt Ben-Amor yritti kuumentaa Nickersonia ja saada tämän tappeluun, mutta Nickerson ei tanssikutsuun vastannut. Siitä johtuen kotiyleisö buuasi hänelle aina koskiessaan kiekkoon.

Kolmannen erän tilastomerkinnöiksi jäi kolme rangaistusta molemmille joukkueille.

Koko ottelua ajatellen Ässien paras pelaaja oli maalivahti Riksman, mutta Hiseyn upea yksilösuoritus nostaa hänet edelle. Muista pelaajista myös Kristian Kuusela oli erittäin näkyvä, ja hän onnistui myös maalinteossa.

Bluesin pelaajista näkyvin oli Niko Nieminen, joka vastasi myös joukkueen ainoasta maalista. Muiltakin pelaajilta löytyi jonkun verran yritystä, mutta muuten esitys oli surkea. Bluesin huonoutta kuvaa parhaiten tuhlatut kahden miehen ylivoimat. Erätauon perinteinen juniorien rangaistuslaukauskilpailu tarjosi päivän parhaat espoolaissuoritukset.

Valmentajien kommentit

Ässien valmentaja Mika Toivola oli luonnollisesti tyytyväinen.

- Ottelun alku oli komea. Ei noin hyvää alkua osannut kukaan odottaa.

- Viidellä viittä vastaan peli oli OK. Saimme paljon jäähyjä, mitkä koitetaan karsia jatkossa pois. Jäähyjen ansiosta joukkue syttyy kuitenkin taistelemaan.

Bluesin valmentaja Kari Heikkilä ei luonnollisestikaan ollut tyytyväinen omiinsa:

- Alkumme oli huono. Kun alisuorittaa kautta linjan, valmentajan pitää herättää joukkuetta, Heikkilä viittaa aikalisään ja maalivahdin vaihtoon.

- Jotain on muuttunut viime viikosta, jolloin olimme kahdesti hyvin latautuneita.

Joukkueiden pelit jatkuvat torstaina. Ässät saa vieraakseen Jokerit ja Blues matkustaa Tampereelle kirvesrintojen vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle