Ässät jätti Bluesin kotiturnauksensa jumboksi

LIIGA / Raportti
Porin Ässät jätti Blues Challenge -turnausta isännöineen kotijoukkueen ilman maaleja. Kolmannesta sijasta pelattu kamppailu päättyi porilaisten eduksi maalein 3-0.

Kotijoukkue Blues tuli kaukaloon terävämpänä halliten ensimmäistä viisitoistaminuuttista. Tomas Zaborskyn istuttua jäähyaitiossa espoolaisten ylivoimakentällinen pelasi kauniisti yhteen, mutta Miro Aaltosen tolppalaukausta lähemmäs ei päästy.

Myös Tommi Huhtala kilautteli myöhemmin Ässien maalirautoja, mutta sen lähemmäs eivät espoolaiset illan aikana päässeet. Ässien Antti Raanta torjui varmaotteisesti nollapelin. Ilman kuumeista Jere Karalahtea pelannut Blues-pakisto teki joitakin merkkausvirheitä, mutta maalivahti Lars Volden torjui porilaisten vastahyökkäykset.

Jos Bluesin pelaajistoon ei tule muutoksia ennen liigakauden alkua, lienee Jani Hakanpää lähimpänä kuudennen pelaavan puolustajan paikkaa, sillä Aleksi Laakso ei ole vakuuttanut.

Ässät ajoi Bluesin ottamaan jäähyjä avauserän lopussa ja korjasi hedelmät erätauon jälkeen. Severi Sillanpää vei patapaidat ensin 1-0–johtoon, ja heti seuraavassa vaihdossa vastahyökkäykseen päässyt kaksikko Mika Niemi-Antti Mäkilä pelasi yhteen maalin arvoisesti. Maalintekijänä kunnostautui edukseen esiintynyt Mäkilä.

Tasaisissa merkeissä jatkunut kamppailu sai lisäsäpinää kolmannen erän puolivälissä, kun Bluesin kolmosketju yritti sohia pelaajaryppään keskeltä kavennusmaalia. Maalia ei syntynyt, mutta sen sijaan nähtiin suomalaisella mittapuulla jopa pitkät lauantaitanssit, kun Bluesin hämmentäjäkaksikko Jari Sailio ja Roope Talaja ottivat mittaa Tapio Sammalkankaasta ja Sami Mutasesta.

Pari minuuttia ennen tätä Ässien Tomas Zaborsky laukoi napakasti 3-0–osuman ylivoimalla. Laukaus olisi ollut torjuttavissa, mutta norjalaisvahti Volden on joka tapauksessa hyvillä otteillaan tukevoittanut otettaan Bluesin kakkosmaalivahtina. Keskiviikkona Blues-maalilla torjuneen Mika Norjan kohtalo selvinnee elokuun loppuun mennessä.

Molempien joukkueiden yleisilme on hyvällä mallilla, joskin Ässien ykkösketjun peli hakee vielä uomiaan. Joel Armia oli esillä lähinnä pelin ulkopuolisissa kahakoissa. Blues sen sijaan kaipaa sivussa olevia profiilipelaajiaan.

Kokoonpanot:

Blues

Kristian Kuusela – Teemu Ramstedt – Toni Kähkönen

Miro Aaltonen – Tomi Sallinen – Tommi Huhtala

Roope Talaja - Joni Töykkälä – Jari Sailio

Roope Ranta – Matti Järvinen – Robert Rooba

Oskari Korpikari – Ville Lajunen

Ville Varakas – Jani Hakanpää

Aleksi Laakso – Mikael Kurki

Joonas Valkonen

Lars Volden (Petri Koivisto)

Ässät

Tuomas Santavuori – Aki Uusikartano – Joel Armia

Tomas Zaborsky – Severi Sillanpää – Veli-Matti Savinainen

Patrick Yetman – Mika Niemi – Antti Mäkilä

Sami Mutanen – Nico Aaltonen – Niko Palonen

Ville Uusitalo – Tapio Sammalkangas

Juho Mielonen – Kristian Kudroc

Jani Honkanen – Jesse Jyrkkiö

Tommi Taimi

Antti Raanta (Juha Järvenpää)

» Lähetä palautetta toimitukselle