Ässät viimeisteli tehokkaasti

Vaasa Cupin avausottelussa Porin Ässät kaatoi Björklövenin 6-3. Ottelun ratkaisuksi muodostui toisen erän puoliväli, milloin Ässät iski kaksi osumaa lyhyeen jaksoon.

Avauserä oli molempien joukkueiden osalta rauhallista ja tarkkailevaa jääkiekkoa. Björklöven ei saanut erässä aikaan kuin pari vaarallista laukausta hitaiden hyökkäyksiinlähdön vuoksi, ja paremmin erän aloittanut Ässät oli hieman niskan päällä. Muutaman avausminuutin aikana Ässät pelasi kaksi mainiota maalipaikkaa takatolpalle, mutta Tomas Sehlstedt uumajalaisten maalilla venyi unelmapelastuksiin. Erän toinen tilastomerkintä oli maali, ja sekin syntyi vasta 15. minuutin pelin jälkeen. Björklövenin puolustus hukkasi kiekon omalla siniviivalla ja Markku Tähtinen pääsi läpiajoon. Maalivahti Tomas Sehlstedt oli hyvin mukana tilanteessa, mutta Tähtinen pääsi laukomaan tarkasti alakulmaan.

- Ensimmäinen erä oli teknisesti hyvää kiekkoa, vauhtia tosin ei ollut juuri lainkaan, kertoi Björklövenin valmentaja Joakim Fagervall.

Keltapaitainen ruotsalaisjoukkue pääsi toiseen erään paremmin mukaan, mutta runsas virheiden määrä antoi Ässille runsaasti maalipaikkoja. Marko Luomala iski kotikaupunkinsa hallissa Ässien toisen osuman 25. minuutilla hienon kuvion päätteeksi. Jesse Jyrkkiö pelasi kiekon siniviivalta päätyyn, ja Teemu Virkkunen antoi maalin takaa suoran syötön Luomalalle maalin eteen.

Ässät iski erän puolivälissä kaksi lisäosumaa. Kolmannen maalin teki alivoimalla ylivoimahyökkäyksestä Tuomas Huhtanen, ja jäähyn päätyttyä Tommi Huhtala teki niinikään ylivoimahyökkäyksestä Ässien neljännen osuman. Björklövenin puolustus sai mailan väliin poikittaissyötössä, mutta kiekko jäi kuin tarjottimelle Huhtalalle, joka sai siirtää kiekon puolityhjään maaliin.

Maalien välillä Ässät sai kahdesti yrittää lisämaaleja 3-1 ylivoimahyökkäyksillä. Molemmissa tilanteissa maalivahti pelattiin tilanteesta aivan pihalle, mutta toisella kerralla Tommi Huhtala osui tyhjän maalin tolppaan, ja toinen päättyi Kivenmäen ja Kuparisen siirtelyn jälkeen ohi maalin.

Björklöven kavensi erän lopulla nuoren venäläisen Maxim Matuskinin osumalla. Viivasta lähtenyt löysähkö laukaus muutti matkalla hieman suuntaa, eikä mainion pelin pelannut Jussi Rynnäs voinut maskin takaa tulleelle matalalle laukaukselle mitään.

- Teimme paljon virheitä toisessa erässä. Hukkasimme kiekkoja ja Ässät iski vastaan. Tekivät tällaisista kolme osumaa, Fagervall jatkoi.

Kolmas erä oli ottelun tasaisin erä, missä miehet liikkuivat kahta avauserää paremmin. Tämän vuoksi myös jäähyjä nähtiin erässä paljon.

Maalitilejä kaunisteli ensin Ässät erän puolivälin jälkeen. Marko Kivenmäki laukoi ylivoimalla maalin etuyläkulmaan Sakari Salmisen syötöstä. Minuutti myöhemmin oli Björklövenin vuoro iskeä ylivoimalla. Maalin etukulmalta kiekon ohjasi maaliin Mattias Wennerberg. Pari minuuttia edellisestä Ässät teki kahden miehen ylivoimalla kuudennen osumansa. Sakari Salminen laukoi Kivenmäen esityöstä kiekon verkon perukoille. Ja minuutti tästä osumasta oli Björklöven taas asialla. Markus Lundberg vastasi illan komeimmasta osumasta ohjaamalla takatolpalta kiekon aivan maalin kattoon Mattias Hellströmin nappisyötöstä.

Rangaistuslaukauskisassa Ässät oli myös voitokas. Ainoan maalin teki Derek Damon, kun taas Rynnäs torjui kaikki kolme Björklövenin yritystä.

- Parin raskaan kauden jälkeen haetaan taas voittamisen kulttuuria, ja hetkittäin peli näyttikin hyvältä, kertoi Alpo Suhonen.

- Maalivahti ei saanut yhtään apuja. Tänään emme olleet ammattilaisjoukkue, mutta huomenna olemme, lopetti Fagervall.