Ässät kepitti Björklövenin

Avausottelussa kohtasivat Ruotsin Allsvenskanin kärkipään Björklöven Uumajasta ja Porin Ässät. Ottelusta muodostui varsin vauhdikas ja viihdyttävä ottelu, missä taklauksia jaettiin reilusti, ja maalejakin nähtiin mukavasti. Lopulta ottelu kirjattiin Ässille lukemin 2-4 (0-1, 1-1, 1-2).

Avausmaalia saatiin odotella avauserän lopulle asti. Pitkän Björklövenin painostuksen jälkeen Ässien Petteri Tasku löi maalin edustalta irtokiekon maaliin. Tuomas Takalan aloitusvoiton jälkeen kiekon maalille siniviivalta löi Anssi Tieranta. Avauserässä molemmilla joukkueilla oli omat jaksonsa, mutta pääasiallisesti erää hallitsi valkopaitainen Ässät.

Toisen erän hallinta oli lähes kokonaan vihreäpaitasella Björklövenillä. Ilman Kapasen hienoja torjuntoja tai Björklövenin paremmalla viimeistelyllä olisi lukemat erän jälkeen ollut aivan toiset. Maalinteosta erässä vastasi ensin Ässät. Rob Hisey ja Blake Robson pääsivät Björklövenin huolimattoman syötönkatkon jälkeen ylivoimahyökkäykseen, ja Hisey viimeisteli takatolpalta luvut 0-2. Erän loppupuolella Björklövenin ylivoima kavensi luvuiksi 1-2 kun Johan Bergmark löi Andreas Lindahlin ja Patrik Nevalaisen alustamana enemmän kuin ansaitun avausmaalin joukkueelleen.

Kolmannen erän alussa tilanne oli jo tasan 2-2, kun Björklövenin hallinta jatkui. Jon Palmebjörk kiersi maalin takaa ja löysi maalin edustalta vapaana Niklas Johanssonin, ja tarkka laukaus etukulmaan upposi ohi Kapasen. Ässien ratkaisijaksi nousi Tapio Sammalkangas, joka iski päätöserässä kahdesti ylivoimalla. Ensin aloituspisteen tuntumasta pitkän painostuksen päätteeksi, ja toisen Pasi Saarelan ja Marko Kivenmäen upeasta esityöstä maalin takatolpalta. Kolmas erä oli johtomaalin jälkeen Ässien hallintaa.

Rankkarikisan vei nimiinsä Ässät. Ainoa onnistuja kolmen pelaajan kisassa oli Pasi Saarela, joka laukoi kiekon etuyläkulmaan.