Tehokaksikko Nurminen-Mikkola kaatoi Ässät

Sunnuntain Hockey Night ottelu Ässät-TPS oli suurelta osin vieraiden hallintaa. Ässät oli pelissä hyvin mukana ensimmäisen erän, mutta kaksi viimeistä olivat turkulaisten näytöstä. Tärkeät pisteet menivät siis aurajoen rannoille numeroin 2-4.

Ottelu lähti käyntiin tasaisissa merkeissä. Ensimmäiset kymmenen minuuttia mentiin päästä päähän ja muutamia paikkojakin molemmat joukkueet saivat rakennettua.

Avausmaali nähtiin kuitenkin vasta erän puolivälin jälkeen kun Ässät alkoi saamaan otetta pelistä. Tilanteessa puolustaja Steven Shirrefs nousi laidasta sisään, laukoi ja Jason Elliotin torjunnasta syntyneen reboundin iski sisään hienoa kautta pelaava Samu Wesslin. Ässät sai maalista selvästi lisää virtaa ja viimeisteli toisen osuman pari minuuttia myöhemmin. Tällä kertaa tilanteen päätti tehokkasti Vjatseslav Fandul joka Tuomo Harjulan syötöstä laittoi kiekon Elliotin vartioiman maalin yläkulmaan. Tässä vaiheessa näytti kotijoukkueen kannalta vielä hyvältä.

TPS sai kuitenkin aivan erän lopussa mahdollisuuden pelata ylivoimaa Markku Tähtisen otettua rangaistuksen. Se ei jättänyt saamaansa tilaisuutta käyttämättä. Kavennusmaalin viimeisteli Ville Vahalahti ohjaamalla Marko Kauppisen laukauksen verkkoon. Toisen syöttöpisteen osumaan sai Mikael Holmkvist.

TPS käänsi pelin toisessa erässä

Ässien alku ottelun toiseen erään oli hyvä. Se sai pelata kaksi minuuttia ylivoimaa turkulaisten otettua rangaistuksen heti erän alkuun. Ylivoima oli kuitenkin heikkoa eikä tulosta syntynyt. Tämän jälkeen joukkueen peli lamaantui täysin. Liike ei ollut aivan parhaalla mahdollisella tasolla ja TPS otti ohjat käsiinsä.

Vähitellen alkoi näyttää siltä että peli kääntyy vieraille ennemmin tai myöhemmin. Tasoitus tulikin kun toista erää oltiin pelattu hieman runsaat kahdeksan minuuttia. Turkulaiset saivat jälleen mahdollisuuden pelata ylivoimaa ja käyttivätkin sen tylysti hyväkseen. Niko Mikkola näki hienosti takatolpalla olleen Kai Nurmisen joka suoraan syötöstä latasi pelin tasoihin. Sama kaksikko löylytti kotijoukkuetta lisää hieman myöhemmin kun tällä kertaa Mikkola teki Nurmisen syötöstä joukkueelleen johtomaalin. Tilanteessa mies nousi laidasta sisään ja laukoi kovaa takakulmaan. Scott Langkow ei voinut osumalle mitään. Toisessa erässä ei enempää maaleja nähty, näin tauolle siirryttiin TPS:n yhden maalin johtoasemassa.

Kolmas erä oli enää pelailua

Olisi luullut että Ässät olisi tauolla saanut hieman lisää virtaa ja yritystä peliinsä mutta mitään siihen viittaavaa ei päätöserässä näkynyt. Ylivoimaa saatiin muutamaan otteeseen kokeilla mutta se oli Ässien päivän teeman mukaisesti huonoa. Paria laukausta lukuunottamatta ei saatu aikaiseksi mitään erikoista. Ehkä paras paikka tasoittaa ottelu oli Fandulilla jonka yrityksen Elliot kuitenkin mailakädellään torjui.

Lopullinen ratkaisu lähti tutun akselin kautta. Maali syntyi kun Nurminen luisteli Ässien alueelle sisään, syötti toiseen aaltoon nouseelle Markus Seikolalle joka löysän näköisellä laukauksella onnistui ohittamaan Langkowin. Tilanteessa Ässien puolustajista Jarkko Glad ei pystynyt pitämään Nurmista kurissa alkuunkaan. Tämä maali varmisti vieraille 2-4 voiton.

TPS ansaitsi voittonsa

Vaikka loppunumerot eivät turkulaisten eduksi kovin suuret olleetkaan ansaitsivat he kiistatta kaksi pistettä. Kari Jalonen kertoi ottelun jälkeen että ensimmäisellä erätauolla hän painotti pelaajilleen liikkeen merkitystä ja suoraviivaisuutta. Tällä kertaa ohjeet menivät perille ja TPS oli dominoivampi osapuoli kahdessa jälkimmäisessä erässä. Joukkueelleen kaikki kaikessa oli ketju Niko Mikkola-Joni Lius-Kai Nurminen. Se oli mukana kolmessa maalissa ja pelasi muutenkin vahvan ottelun. Varsinkin laiturit Mikkola ja Nurminen olivat iskussa. Kolmikossa yhdistyy periaatteessa kaikki elementit mitä hyvään ketjuun tarvitaan. Siinä on taitoa, älyä, voimaa ja nopeutta. Muista pelaajista erottuivat eniten edukseen maalissa hyvin torjunut Jason Elliot sekä puolustaja Marko Kauppinen.

Kotijoukkueesta ei tänään kukaan noussut muiden yläpuolelle. Langkow kuitenkin oli totutun varma maalillaan ja puolustajista Pasi Peltonen oli jälleen pelipäällä. Mies pelaa paljon ja otteet ovat tasaisen varmoja. Hienon alkukauden pelannut Markku Tähtisen ketju ei tänään ollut parhaalla mahdollisella tasolla. Liekö Tähtisen otteisiin vaikuttanut torstainen loukkaantuminen vai mikä mahtoi olla mutta peli ei normaalilla tavalla kulkenut. Nuorisoketju Lipponen-Kiilholma-Mäkelä jatkoi vahvoja otteitaan ja pörräsi vaarallisesti vastustajan päädyssä. Kiilholma nostettiin aivan ottelun lopussa samaan ketjuun Richard Rochefortin ja Jari Korpisalon kanssa. "Ylennys" kertoo miehen hienoista otteista kauden aikana. Vjatseslav Fandul teki toisen osuman sekä jakoi muutaman nätin syötön laitahyökkääjilleen. Tomi Pölläsen paikalla toisessa laidassa pelasi vajaat kaksi erää Timo Hakanen joka onnistui uudella tontillaan hyvin.

Yleisöä paikalla oli tänään osittain televisioinnistakin johtuen vain runsaat 2700.