Ässät vei lisäpisteen TPS:ltä

LIIGA / Raportti
Troy Vance ratkaisi ottelun jatkoajalla.
Kuva © Timo Savela
Keskiviikon myöhäisottelu oli monin tavoin kirjava. Kotijoukkue oli lopulta vahvempi jatkoajan jälkeen. Troy Vance iski liigauransa ensimmäiset osumansa.

Ässät ja TPS iskivät yhteen tammikuun toisen peräkkäisten päivien kierroksen jälkimmäisessä osassa. Ässät oli jälleen vahvempi toisessa ottelussa, sillä se kaatoi edellisessä otteluparissa Lukon kotonaan. Ennen ottelua joukkueet saivat jännittää, onko illan koitosta, ja lopulta katsojat saivat jännittää ottelua aina jatkoajalle saakka.

Ottelu oli täynnä kirjavia vaiheita. Heti alusta asti Teemu Lassila sai muistutusta porilaiskatsojilta viikateiskustaan Josh Grattonin silmäkulmaan. Pelaajien välillä sen sijaan vanhat koiruudet eivät näkyneet.

Lisäksi ottelussa jaettiin jopa kolme rangaistusta liian monesta pelaajasta jäällä. Molemmat joukkueet saivat kerran pelata melko pitkään, ennen kuin tuomaristo huomasi rikkeen.

Patakatsojia ilahdutti, kun alkukauden maaleitta selviytynyt Troy Vance sai haudattua kiekon kaksi kertaa Teemu Lassilan selän taa. Toinen Vancen maaleista ratkaisi ottelun jatkoajalla kotijoukkueelle.

TPS-ryhmää piristi sen sijaan uuden vahvistuksen, Francis Parén onnistuminen toisessa ottelussaan. TPS-ykköskenttä Parén johtamana oli loistavassa vedossa koko ottelun, mutta viimeistely oli ontuvaa. Ketjun esiintyminen sai kehuja myös kotijoukkueen valmentajalta.

− Vastustajan yksi kenttä oli todella hyvä. TPS on muutenkin nopea joukkue, nopein joukkue, mitä vastaan tällä kaudella ollaan pelattu, ässävalmentaja Pekka Rautakallio ylisti.

Itse peliin Rautakallio oli tyytyväinen.

− Ensimmäisessä erässä Andreas Bernard piti meitä pystyssä. Oltiin hitaita ja ylihyökättiin eikä löydetty tasapainoa peliin. Tempo nousi toiseen erään ja kolmannessa oli pakko kaventaa. Meillä oli mahdollisuus kolmeen pisteeseen, mutta olimme hermostuneita, Rautakallio tiivisti.

Rautakallio sanoi myös omat sanansa Troy Vancesta.

− Olen iloinen Vancen puolesta, ässävalmentaja myhäili.

TPS-luotsi Ari-Pekka Selin oli tyytymätön omiinsa.

− Ei ollut mitään huippuviihdettä. Ottelu oli tasainen, emme pelanneet huonosti eikä hyvin. Huolimattomuus ja liian monet jäähyt ratkaisi. Väsymys paistoi molemmista joukkueista, Selin tuhisi.

Molemmat valmentajat tuohtuneita ottelun viivästymiseen

Joukkueiden valmentajat antoivat tiukat kommentit tunnin myöhässä alkaneesta ottelusta. Vian syyksi löytyi vika jääputkistossa.

− Seuraavalta peliltä odotan, että se alkaa ajallaan, maalasi Rautakallio.

Selin oli samalla aaltopituudella Rautakallion kanssa.

− Odotimme puolitoista tuntia huoltoasemalla, että onko sitä peliä vai eikö, Selin naurahti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo