Ässät murskasi TPS:n

LIIGA / Raportti
Porin Ässien ja Turun Palloseuran ottelu oli täydellistä porilaisten näytöstä. Turkulaisten hunajat ovat pahasti homeessa. Loppunumerot 6-0 kertovat kaiken oleellisen.
kuvakooste

Rob Hisey pani ranttaliksi

[Katso kuvat]

Maaottelutauon jälkeinen aika on ollut joukkueille täysin erilaista. Ässillä on tilillä vain yksi tappio ja TPS:llä vain yksi voitto. Tämä näkyi kentällä selvemmin kuin kukaan osasi odottaa. Tylyt lukemat eivät ole väärät, vaan ne kuvaavat ottelun kulkua hyvin.

Ennakkoon pelistä odotettiin tasaista ja vähämaalista näytöstä. Mitä vielä. Ässät murskasi vaisut turkulaiset rajulla karvauksella ja hyvällä viimeistelytaidolla. Ottelun suurin taitoniekka oli patapaitojen kanadalaishyökkääjä Rob Hisey. Mies onnistui maalinteossa kolmesti ja jokainen niistä oli vielä taidokkaasti tehty.

- Ketjumme Jesse Joensuun ja Leo Komarovin kanssa oli hyvä tänään. Yhteistyö toimii loistavasti ja siinä on todella mukava pelata. Tämä oli muistaakseni urani toinen hattutemppu ja fiilis on aivan upea, kommentoi onnellinen Hisey iltaansa.

Tänään Ässillä luistin kulki ja TPS:llä ei onnistunut käytännössä yhtään mikään. Puolustaminen oli lepsua, hyökkääminen ponnetonta ja maalivahtipelissäkin on paljon parannettavaa.

- Me jatkettiin samaa taaperrusta. Numerot ovat todella rumat ja ratkaisujen varrella ollaan nyt koko organisaation suhteen. Lähiviikot kertovat laivamme suunnan, turkulaisten luotsi Hannu Jortikka sanoi pettyneenä.

Sankari nousee esiin

Ottelun ensimmäinen kymmenen minuuttia ei osannut valmistaa ketään hallissa olijaa siihen, mitä tuleman piti. Alku mentiin varsin tasatahtiin ja molemmilla joukkueilla oli paikkansa maalintekoon. Kaikki viittasi ennakkoon kaavailtuun tasaiseen vääntöön.

- Ilmeeltään peli oli meiltä loistava. Ajateltiin, että TPS tulee sisuuntuneena alussa ja vastattiin siihen hyvin, sanoi Ässäluotsi Mika Toivola.

Ottelun avausmaali syntyi illan sankari Hiseyn lavasta. Mies lähti kiertämään vauhdilla maalia ja kaarsi maalin takaa laukaisupaikkaan. Upea rystynosto aivan ylänurkkaan ja illan sankaritarina sai lähtölaukauksensa.

TPS ei vielä tämän maalin jälkeen osoittanut luovuttamisen merkkejä, vaan loi muutamia hyviä maalitilanteita. Kauden viidennen nollapelinsä pelannut Juuso Riksman poimi kuitenkin jälleen kiekot varmasti.

- Juuso on aivan uskomaton. Meillä on tällä hetkellä SM-liigan paras maalivahti, kommentoi Hisey Riksmanin otteita.

Porilaisten marssi

Toisessa erässä ottelun luonne muuttui totaalisesti. Ässät aloitti porilaisten marssinsa ja TPS seisoi käsi lipassa ja katseli vierestä.

Heti erän alkuun syntyi maali, joka tuntui katkaisevan turkulaisten selkärangan lopullisesti. Matt Nickerson ampui viivasta kiekon kohti TPS-vahti Joni Puurulaa. Mies torjui laukauksen eteensä ja maalin edessä haaskalla oli Pasi Peltonen. Kiekko verkkoon ja turkulaisten päät painuivat toistamiseen alas.

TPS ei saanut kirivaihetta päälle lainkaan. Erä vanheni yli puolivälin, jonka jälkeen Hisey iski toistamiseen. Kolme syöttöpistettä illan aikana kerännyt Jesse Saarinen syötti kiekon Hiseylle, tämä lähti nopeaan nousuun ja sijoitti kiekon jälleen aivan yläkulmaan.

- Rob oli taas liikkeellä hyvällä jalalla. Tuo luistelu yhdistettynä noihin käsiin on melko vaarallinen yhdistelmä vastustajille, Toivola jutusteli.

3-0 maalin jälkeen ei kauaa ehtinyt kulua, kun hattutemppu oli valmis. Hisey kiersi jälleen maalin vauhdilla ja kaarsi sen eteen. Nosto tuttuun paikkaan, eli yläkulmaan, ja TPS oli nukutettu lopullisesti.

- Lauoin aina ylös ja nyt sattui menemään. Olin aika onnekas. Ilmaveiviä ei nyt voinut maalin takaa yrittää, mutta paikan tullen aion kokeilla sitä uudelleenkin, kun niin lähelle maalintekoa pääsin viimeksi JYP:iä vastaan, totesi Hisey pilke silmäkulmassaan.

TPS:n Marko Kiprusoff sai turkulaisten parhaan paikan. Veto osui kuitenkin ylärimaan ja lähes heti tämän jälkeen oma koira puri turkulaisia. Mikko Rautee survoi maalin edestä jäässä maaten Saarisen vedon verkkoon ja viimeistään tässä vaiheessa ottelun voittajasta ei ollut epäselvyyttä.

- Tänään meillä oli huono molari. Se on tietysti minun tehtäväni nostaa hatusta arpa siitä, kumpi maalivahti pelaa. Tänään arpa oli väärä, Jortikka kertoi.

Voimasuhteet selvät loppuun asti

Kolmannessa erässä ei mikään ollut toisin. Suurin muutos turkulaisille oli maalivahdin vaihto. Tuomo Karjalainen sai torjuntavastuun erässä. Mies selviytyikin urakastaan Puurulaa paremmin, mutta ei TPS maalivahteihinsa kaatunut.

- Kurssia ei tänään saatu käännettyä, mutta se kääntyy vielä. Kai Nurminen jäi kotiin aloittelemaan hyvin ansaittua joululomaa, mutta muuten meillä jatkuu yhä sama Nuori Suomi-systeemi, eli kaikki pelaavat, vaikka miten pelaisivat, Jortikka sanaili.

Ässät jaksoi edelleen kolmannessakin erässä karvata sekä haastaa rohkeasti ja tämä aiheutti TPS:lle käsittämättömiä virheitä. Ratkaisevin virhe sattui ajassa 47.34: turkulaispuolustus munasi kiekon käsittämättömällä tavalla Ässien Komaroville ja tämä kiitti. Hieno nosto illan teemapaikkaan eli yläkulmaan.

- Itseluottamus on voittojen myötä meillä korkealla. Nyt tulee onnistumisia ja se ruokkii meitä kaikkia. Hyökkäyspelimme oli tänään lähes kaikilta osin loistavaa. Paikoista rankaistiin hyvällä prosentilla, Toivola kertoi.

Ottelun lopputulos on rankka, mutta ei TPS vastaavilla esityksillä voi muuta odottaakaan. Tahdotonta ja tuskaista oli peli jokaisella osa-alueella. Ässien vahva liike ja karvaus tuntuu puolestaan olevan myrkkyä lähes kaikille vastustajille.

- Meillä alkoi nyt joululoma ja kurssiin tämä täytyisi saada. Minun tehtäväni on sitä muuttaa, mutta pelaajien apua tarvitsen. Toivottavasti myös loistava toimitusjohtajamme Jouko Narvanmaa löytää mahdollisia uusia vahvistuksia, kommentoi Jortikka TPS:n tulevaisuutta.

- Alkuni joukkueessa oli hankala. Nyt kaikki toimii ketjumme kanssa hyvin ja odotan jokaista ottelua innolla. Voittoputkessa aina kaikki tuntuu hienolta, Hisey totesi oman pelinsä parantumisesta.

- Meillä on kaikki juuri nyt ihan hyvin. Ei tässä parane kuitenkaan leijua. Seuraavaksi matkaamme HIFK:n vieraaksi ja he voittivat meidät Porissa. Vaikea peli tiedossa ja katsotaan nyt mitä mielenkiintoista siellä tapahtuu, Toivola kertoi Ässien tulevaisuudensuunnitelmista.

TPS:llä alkoi joululoma ja joukkue palaa sorvin ääreen vasta 27.12 kotiottelussa Bluesia vastaan. Ässien pelit jatkuvat siis jo keskiviikkona, kun joukkue kohtaa vieraissa HIFK:n.

» Lähetä palautetta toimitukselle