SaiPa sammutti valot porilaisten kiekkokaudesta

LIIGA / Raportti
Sam Lofquist iski SaiPan avausmaalin.
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Ässien ja SaiPan toinen pudotuspelikohtaaminen venyi jatkoajalle asti. Vähämaalinen kamppailu päättyi SaiPan eduksi lukemin 2−1, kun Chad Rau pääsi iskemään maalin kulmalta voitto-osuman ajassa 64.26. Porilaisten kausi loppui hieman lyhyeen, mutta hallilla riittää kuhinaa pitkälle syksyyn, kun halliremontti pääsee kunnolla alkamaan.

Ässien ja SaiPan sunnuntai-illan kohtaamisen alussa oli selvää, että avausmaalin tekeminen olisi kotijoukkueelle henkisesti tärkeä askel.

Lauantaina Lappeenrannassa kärsitty 0−6-tappio oli koko Ässien joukkueelta erittäin heikko esitys.

Pieni, mutta äänekäs katsojalauma sai omilleen parhaan mahdollisen alun, kun kotijoukkue siirtyi johtoon alle kahden minuutin pelin jälkeen. Puolustaja Valtteri Viljanen laukoi kepeän jäänuoliaisen kohti SaiPa-vahti Jussi Markkasta, joka piti patjansa otollisen raollaan. 

Onnekas, maalivahdin längeistä maaliin lirunut osuma oli juuri sitä, mitä Ässät tarvitsi. 

Vierailijajoukkue tuli kuitenkin tasoihin nopeaan tahtiin, kun joukkueen ensimmäinen ylivoima tuotti osuman. Yhdysvaltalaispuolustaja Sam Lofquist iski suoraan Brian Salcidon syötöstä komean laukauksen aivan ässämaalin yläkulmaan. 

Tasokkaan ja tunnustelusta kaukana ollutta avauserää seurasi kaksi vähemmän mairittelevaa erää. Maalipaikat olivat molemmilla joukkueilla vähissä, eikä kumpikaan joukkue saanut välillä tolkkua avauspelaamiseensa. Syötöt ja kiekon kanssa tehdyt ratkaisut olivat kauttaaltaan heikkoja.

1−1-lukemat pitivät sitkeästi pintansa aina jatkoajan alkuminuuteille saakka.

Taisteluilmettä joukkueilta ei puuttunut, mutta ottelun tärkeys näkyi vääjäämättä otteissa. Kotijoukkueen taistelutahtoa ilmensi hyvin joukkueen kapteeni Ville Uusitalon esimerkki periksiantamattomuudesta. 

Uusitalo sai kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua luistimesta viiltohaavan ranteeseensa. Tikkien ompelun ja siteen asettelun jälkeen puolustaja palasi kaukaloon jatkoajan tärkeille hetkille.

Tolpan kautta ulos ja kesälomille

Kotijoukkueella oli huippupaikka ratkaisulle heti jatkoajan ensiminuuteilla. Ässäpuolustus avasi kiekon korkeana roikkuna kohti Markkasta Niko Ojamäen rynnätessä kiekon perään. Ojamäki nappasi jäähän laskeutuneen kiekon itselleen ja laukoi tulisen vedon, mutta kotijoukkueen kannalta väärään paikkaan. Laukaus tärähti voimalla tolppaan ja kimposi siitä ulos.

Muutama minuutti tästä ja onnekas pomppu oli SaiPan puolella. Rony Ahonen laukoi siniviivalta kiekon reilusti ohi Ässien maalin, mutta kiekko kimposi päätylaidasta suotuisasti suoraan maalin takakulmalla päivystäneen Chad Raun lapaan. Hyökkääjän oli helppo työ siirtää kiekko puoliksi tyhjään maaliin.

Hiljaisuus valtasi hallin SaiPan pelaajien juhliessa. Yksi puhallettava rantapallo lensi jäälle symbolina porilaisten juuri alkaneesta kesälomasta.

Toistaiseksi ässäuransa päättäviä pelaajia kävi vielä viimeisen kerran tervehtimässä porilaisyleisöä. Kun Mika Niemi, Esa Lindell, Sami Lähteenmäki ja Juuso Riksman kävivät jäällä, tunnelma herkistyi niin katsomossa kuin pelaajakäytävälläkin.

» Lähetä palautetta toimitukselle