SaiPa kaatoi uneliaan patapakan

LIIGA / Raportti
Vierasjoukkue SaiPa nappasi ansaitusti pisteet Porista, sillä lappeenrantalaiset olivat koko ottelun ajan heikosti esiintynyttä kotijoukkuetta terävämpi. SaiPa kärsi kuitenkin maalinteon vaikeudesta, jonka vuoksi lukemat pysyivät tasaisina ottelun loppuun asti.

Ottelun avausmaalin teki kolmannen erän puolivälissä Ässät. Tapio Sammalkangas sai kiekon viivalla ja hän havaitsi maalin kulmalla päivystäneen Stephen Dixonin. Puolustajan erinomaisen syötön jälkeen kanadalaissentterillä oli suhteellisen helppo työ siirtää kiekko maaliin ohi hyvän ottelun pelanneen Richard Ullbergin.

Tilanne muuttui kuitenkin nopeasti, kun SaiPa teki kuudentoista sekunnin aikana kaksi maalia. Ensiksi Anssi Löfmanin laukaus valui Juha Järvenpään kautta hitaasti maaliviivan paremmalle puolelle, ja heti tämän jälkeen Simon Backmanin laukaisi kiekon maalin ylänurkkaan.

– 1-0-maalin jälkeen oli pieni tauko ja siinä vaiheessa ainoa viestini joukkueelle oli, että nyt viedään peli kovalla puolustuksella. Kesti kaksikymmentä sekuntia ja SaiPa teki kaksi häkkiä, Ässien päävalmentaja Karri Kivi totesi.

– Tämä oli taas tiukka yhden maalin peli, joita meillä on nyt ollut useampia. Hienoa, että tänään saatiin voitto ja meille tärkeät pisteet. Tämä oli hyvä peli meiltä ja mielestäni me kyllä ansaittiin voitto, SaiPan valmentaja Ari Santanen kommentoi.

SaiPa taisteli voiton

Vierasjoukkue oli heti ottelun ensiminuuteista lähtien patapakkaa edellä. SaiPan pelaajat olivat koko ajan porilaispuolustusta paremmalla jalalla liikkeellä ja näin joukkue sai luotua lukuisia hyviä tilanteita Ässien päätyyn. Sputnikkien hyvä taisteluilme näkyi myös kaksinkamppailutilanteissa, jotka SaiPa voitti kerta toisensa jälkeen.

– Pyrkimyksemme oli lähteä jalalla haastamaan Ässiä ja viemään peliä heidän päätyynsä. Mielestämme onnistuimme siinä erinomaisesti, Santanen totesi.

Sputnikkien maalinteko on ollut kauden aikana vaikeaa, eikä ottelu Porissa helpottanut tuskaa. Lappeenrantalaiset pääsivät usein irtokiekoille voittamalla kaksinkamppailuita, mutta maaliin asti irtokiekot eivät menneet. Tämän lisäksi vierasjoukkue antoi suorien hyökkäysten jälkeen lukuisia hyviä poikittaissyöttöjä, joiden ansiosta SaiPa olisi voinut tehdä monta maalia enemmän. Mutta näissä tilanteissa joko laukaukset epäonnistuivat, tai Juha Järvenpää venyi hyvään torjuntaan.


Juha Järvenpää joutui venymään huipputorjuntoihin.
Mikko Ruohola - http://mikko.ruohola.org/

Porilaiset ovat tuskastelleet pitkään ylivoimansa kanssa. Näin oli myös tällä kertaa. Jo pelkkä kiekon tuonti hyökkäysalueelle tuotti suuria ongelmia, eikä peli SaiPan päädyssä ollut yhtään sen parempaa. Useimmiten tilanteet päättyivät joko Kristian Kudrocin maalin ohi viuhuneeseen laukaukseen, tai siihen, ettei ässäpuolustus saanut pidettyä kiekkoa hyökkäysalueella. Sputnikkien ylivoima sen sijaan pyöri paljon paremmin, vaikka he eivät kiekkoa maaliin asti onnistuneet toimittamaan.

Ässien yleisilme oli illan kamppailussa uninen. Porilaisille ominainen hyvä luistelu ja taisteluilme näkyivät ottelussa todella harvoin. Sen sijaan joukkue teki lukuisia huolimattomia ratkaisuita ja jäi jälkeen lähes jokaisessa tilanteessa. Jopa patapakan koko kauden hyvin toiminut puolustus oli tässä ottelussa täynnä reikiä.

– Joku sieltä yleisöstä huusikin, että tylsää. Olen kyllä aivan samaa mieltä. Vaihtoaitiossa olisi pitänyt tapahtua jotain, että joku olisi noussut esille ja tehnyt sellaista, millä sinne olisi tullut säpinää, Kivi kommentoi.

Sairastuvalle lisää potilaita

Ässät koki pahan takaiskun, kun toisessa erässä Tommi Taimi jouduttiin kantamaan paareilla pois kentältä saatuaan viillon jalkaansa. Näin jo aiemmin tällä viikolla ohentunut porilaispuolustus kaventui entisestään.

– Taimi on varmaan joulutaukoon asti poissa, Kivi kertoi.

Myös vierasjoukkue koki kesken ottelua menetyksen. Puolustaja Pauli Levokari joutui jättämään ottelun kesken, eikä häntä näkynyt enää kamppailun loppupuoliskolla.

– Levokari sai kesken pelin jalkavamman ja oli siksi toisen erän alun jälkeen pois, Santanen sanoi.

SaiPan vierasottelut jatkuvat, kun sputnikit kohtaavat torstaina Tampereella Tapparan. Ässät puolestaan saa ladata akkujaan hivenen pidempään, sillä patapakka pelaa seuraavan ottelunsa vasta perjantaina Lukkoa vastaan kotikentällään.

» Lähetä palautetta toimitukselle