Pelicansin neljä ylivoimamaalia riittivät täyteen pistepottiin

LIIGA / Raportti
Vili Sopanen hääri ottelun ratkaisuhahmona.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Pelicans haki kolme pistettä Porin perjantai-illasta. Ässät onnistui 5−5-pelissään, mutta alivoima ontui. Illan erikoisuutena Juha Kiilholman ulosajo.

Pelicansin historia Ässiä vastaan Porissa ei ollut mairittelevin mahdollinen otteluun lähdettäessä. Edellisen kerran pelikaaniparvi haki kolme pistettä Isomäestä joulukuun 20. päivänä 2012. Tänään kurssi muuttui kun joukkue peittosi Ässät 4−5.

Ottelu ratkesi vain ja ainoastaan erikoistilanteisiin. Pelicans sai tehtyä neljä ylivoimamaalia ja yhden tasavajaalla. Ässätkin onnistui ylivoimalla, kun Aleksi Saarela tasoitti tilanteeksi 2−2. Sama mies onnistui myös rangaistuslaukauksesta, ja kavensi tilanteeksi tulevat loppulukemat 4−5.

Ässät sai viime hetkille kirivaihteen silmään, mutta Pelicansin puolustus ja maalivahti Janne Juvonen kesti kotijoukkueen viime hetkien tulituksen.

Illan erikoisin episodi nähtiin, kun pitkävihellyksen jälkeen Ässien kapteeni Juha Kiilholma ohjattiin jäähyaitioon, ja lopulta päätyovesta ulos. Harmittoman näköisen tilanteen jälkeen Kiilholmalle kirjattiin ulosajo estämisestä.

Ässävalmentaja Pekka Rautakallio oli tyytyväinen omiensa 5−5-peliin.

− Viidellä viittä vastaan peli oli hyvässä muodossa. Mutta jos tehdään kotijäällä neljä ja hävitään, se kertoo muusta. Pelattiin kauden paras toinen erä täällä kotona. Yritys oli positiivinen ja huomenna on mahdollisuus uusintaan. Tämä peli jäi hieman auki, mutta ilme oli positiivinen, Rautakallio tiivisti.

Pelicansin valmentaja Petri Matikainen oli huojentuneen oloinen.

− Huhhuh, kyllä oli jännittävä ilta. Aallon harjalla oli vuorollaan molemmat. Ei täältä helppoa ole hakea pisteitä, Matikainen hymyili.

Ylivoiman merkitys suuri

Ässät saivat tapettua ottelussa vain kaksi rangaistusta saamastaan kuudesta. Pelicansin ylivoima sen sijaan rankaisi tai oli vähintään vaarallinen joka kerralla, kun sai paikan.

− Alivoimassa on korjaamisen varaa. Se oli yksi suurin syy Pelicansin voittoon. Alivoiman ongelmana oli Pelicansin ylivoiman hyvyys, Pekka Rautakallio mietti.

Alivoima-aikaa tänään saanut Ässien Masi Marjamäki ei ollut myöskään tyytyväinen alivoimaan.

− Ei mitään pois vastustajan ylivoiman hyvyydestä, mutta liian helposti meni syöttöjä neliön läpi. Jos ei olisi istuttu jäähyllä, peli olisi ollut erilainen. Ylivoimaan ratkesi tänään. Lauantaihin täytyy parantaa, Marjamäki kuittasi.

Petri Matikainen oli mielissään omiensa ylivoimasta.

− Erikoistilanteisiin ratkesi. Neljä saatiin tehtyä ylivoimalla. Harjoiteltuja kuvioita yritetään. Meillä on ollut vaikeata ylivoimalla ja nyt pojat sai vähän itseluottamusta, Matikainen tiivisti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo