Kolme nolla on hyvä olla

LIIGA / Raportti
Andreas Bernard torjui kauden toisen nollapelinsä.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
Ässät ja Pelicans kohtasivat toisen kerran tällä kaudella, kun joukkueet ottivat yhteen Isossamäessä. Kotijoukkue nappasi 3−0-voiton ja tasoitti kauden kohtaamisten voitot lukemiin 1−1.

Ässien ja Pelicansin lauantaikohtaaminen oli fyysinen, mutta samalla varsin rikkonainen. Niin syöttöjen kuin laukaustenkaan laadussa ei ollut kehumista.

Kotijoukkue onnistui hyödyntämään ne harvat paikat, mitä tarjolla oli. Puolustaja Jyri Marttisen kauden avausmaali riitti voittomaaliksi, sillä heikohko vierasjoukkue ei maalin makuun päässyt.

Kauden toisen nollapelinsä torjunut Andreas Bernard oli ottelun jälkihöyryissä levollinen mies.

− Taistelimme tänään hyvin ja joukkue otti edessäni muutaman hyvän blokkauksenkin. Minulla oli koko pelin ajan rento fiilis ja koetin vain nautiskella.

Ari Ahosen loukkaantumisen jälkeen porilaisten ykkösvahdiksi noussut Bernard on näyttänyt itsestään kotiotteluissa myös showmiehen puolta. Lauantainakin kotijoukkueen kannattajat huusivat maalivahdin pelin jälkeen jäälle temppuilemaan, ja hän esitti nyt jo tutuksi tulleen hypähdyksenä jäälle.

− Aikanaan Mestiksessä Mikkelin Jukureissa pelatessani fanit huutelivat usein minua jäälle. Sieltä lähti tämä jäälle tekemäni hyppy. Porissa sitä on ollut kiva jatkaa, koska täällä on niin hienot kannattajat, Bernard naurahti.

Ässien maalikimaran täydensivät Masi Marjamäen kauden neljäs osuma ja Semir Ben-Amorin tyhjiin laukoma maali.

Varsinkin Marttisen avauserän lopussa tekemä maali kuvasti illan ottelua hyvin. Osuma ei ollut taitokiekon juhlaa vaan palkinto vahvasta maalille nousemisesta ja loppuun asti pelaamisesta. Kiekko runnottiin häkkiin, ei lauottu.

Pelicansin päävalmentaja Petri Matikainen oli ottelun jälkeen tyytyväinen omiinsa, vaikka joukkue ilman maalia jäikin.

− Mielestäni pelasimme häviöstä huolimatta erinomaisen ottelun. Jokainen pelaaja tyhjensi takkinsa aivan totaalisesti, ja kaikki laitettiin likoon.

Ässien joukkue on saanut ennen kautta ja kauden aikanakin kritiikkiä heikosta pelaajamateriaalistaan, mutta Matikainen ei allekirjoittanut kyseisiä väitteitä.

− Monet ovat puhuneet, että Ässiltä puuttuu sitä ja tätä, mutta mielestäni Ässiltä ei puutu mitään. Joukkue pelaa laadukkaasti, ja Pekka Rautakallio on tehnyt todella hyvää työtä Porissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo