Ässät saavutti pistetavoitteensa, Riksman ennätyksen

LIIGA / Raportti
Riksmanin nollapeliennätykselle tällä kiekonriistolla oli iso merkitys.
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Yhdeksän ottelua sitten Porin Ässät lanseerasi kymmenen ottelun tavoitteekseen 18 sarjapistettä. Tavoitteesta puuttui ennen Pelicans-kamppailua vain yksi piste. Kotijoukkuelle merkittiin sarakkeeseen kolme lisäpistettä suvereenin 4–0-voiton jälkeen.

− Se vain on fakta, että viimeiset pelit ennen taukoa poimivat aina marjoja, ennakoi Ässien päävalmentaja Pekka Virta maanantaina lokakuun viimeisessä otteluinfossa.

Kotijoukkue pääsikin poimimaan kypsiä marjoja. Pelicansin päävalmentaja Hannu Aravirta harmitteli oman joukkueensa esitystä.

− Tämä oli meidän heikoin ja surkein peli. En saanut joukkuetta valmistettua peliin. Osasyynä oli energinen Ässät, mutta meidän puolustus oli kuin reikäjuustoa.

− Tämä oli Antti Heikkilän päivä, ei meidän, totesi Aravirta viitaten keskiviikkona 70 vuotta täyttävän ässälegendan muistamiseen.

Ensimmäinen loistava maalipaikka tuli kuitenkin Pelicansille, mutta Juuso Riksman otti kopin maalia kohti tulleesta pesäpallolyönnistä. Ässät pääsi pelissä johtoasemaan jo kolmen minuutin jälkeen, kun Juha-Pekka Pietilä istui jäähypenkillä.

Valmentaja Juhani Tammisen sanonnan mukaan neljä syöttöä rikkoo jokaisen puolustuksen. Ässien ylivoimakuviossa Tuomas Pihlman pääsi iskemään kiekon käytännössä tyhjään maaliin. Tilannetta edelsi kymmenkunta syöttöä lavasta lapaan Pelicansin alueella.

Pari minuuttia maalin jälkeen Pelicans-hyökkääjä Tomi Pekkala talutettiin vertavuotavana pukusuojaan. Pekkala jäi myös lahtelaisjoukkueen kyydistä sairaalahoitoon tarkkailtavaksi viiltohaavan vuoksi.

Kymmenen minuutin jälkeen voimahyökkääjä Tuomas Huhtanen kaivoi kiekon maaliin Miko Malkamäen siniviivavedon jälkitilanteesta. Tästä vierasjoukkue ei enää toipunut, vaikka maalitilaston kärkipaikkaa pitäneelle Radek Smolenakille järjestettiin pari maalipaikkaa.

Pelicansin ote pelistä katosi myös jäähyilyyn. Toisessa erässä Ässät rankaisi kerran ylivoimalla, kun Niklas Hagmanin veto ohjautui Pihlmanin mailan kautta Jere Myllyniemen selän taakse.

Lopullinen niitti ottelulle saatiin noin minuutti ennen toisen erän loppua, kun Tommi Taimi nousi hyökkäykseen ja ampui puolustajan jaloista ottelun neljännen maalin.

− Peliin olen tyytyväinen, vaikka kolmas erä oli vaikea. Onneksi saatiin Juusolle nollapeliennätys, kertasi Taimi.

− Siinä kolmannen erän tilanteessa avaukseni epäonnistui ja meni suoraan kaverin lapaan. Smolenak kuitenkin heitti liu'ulle liian aikaisin. Pari potkua lisää, ja hän olisi ollut yksin läpi. Sain nopeudellani hänet vielä kiinni.

Ässäluotsi Virta oli ottelun jälkeen tyytyväinen oman joukkueensa esitykseen.

− Kertoo hyvää joukkueen pelikurista, pelitavasta ja moraalista, että raskaimmassa vaiheessa nähdään tällainen esitys.

Pelicans kohtaa vielä ennen taukoa perjantaina kotonaan Ilveksen ja lauantaina vieraskaukalossa JYPin. Ässien viimeinen peli ennen taukoa on Rauman-vierailu samana lauantaina.

− Sitä peliä on odotettu, vakuutti Ässät-puolustaja Taimi.

» Lähetä palautetta toimitukselle