Viihdettä koko rahan edestä

Ässät ja Lukko tarjosivat äänekkäälle porilaisyleisölle torstaina vauhdikkaan ottelun. Vieraat aloittivat vahvasti, mutta joutuivat lopulta nöyrtymään numeroin 3-2.

Illan ottelu sai huomiota osakseen monessakin mielessä. Peli oli Lukolle tärkeä, koska se tarvitsee edelleenkin pisteitä saavuttaakseen pudotuspelipaikan. Kotiyleisön suurin mielenkiinto taas kohdistui Lukon paidassa paluun Poriin tehneeseen Markku Tähtiseen, joka saikin osakseen ankaraa buuausta koko ottelun ajan.

Lukko aloitti terävästi

Molemmat joukkueet pääsivät peliin hyvin sisään. Avausosuma merkittiin kuitenkin vierailijoille.

Ensimmäinen maali nähtiin, kun erää oltiin pelattu runsaat kuusi minuuttia. Lukon terävän vastahyökkäyksen seurauksena pääsi Samu Isosalo viimeistelemään joukkueelleen 0-1 johtomaalin. Tilanteen alustivat Mika Viinanen sekä Matti Kaipainen.

Vierailijoiden hyvät otteet saivat jatkoa pari minuuttia myöhemmin, kun Ässät joutui alivoimalle Vjatseslav Fandulin otettua rangaistuksen. Lukko meni kahden maalin johtoon, kun Matti Kaipainen pääsi Tähtisen sekä Viinasen syötöistä laukomaan kiekon maalin edestä yläkulmaan.

Erän loppua kohden pääsi Ässät peliin paremmin mukaan. Lopulta syntyi myös kavennusosuma. Pirteästi esiintynyt Timo Salonen pääsi Juha Kiilholman hyvästä syötöstä puolittain läpi ja nosti kiekon onnistuneesti yli jäihin menneen Petri Vehasen.

Ässät sai otteen pelistä

Jos oli Lukon alku tyrmäävä, vähintään samanlainen oli Ässien osalta toinen erä. Tasoituskin syntyi nopeasti. Viiden minuutin pelin jälkeen pääsi Steve Shirrefs lyömään sekavan tilanteen jälkeen kiekon maalin edestä ohi Vehasen. Syöttöpisteen osumaan sai Janne Mäkelä.

Vajaat kolme minuuttia myöhemmin nähtiin seuraava osuma. Vjatseslav Fandul jätti hyökkäys-sinisellä kiekon Tomi Pölläselle, joka laukoi Vehasen hanskan kautta joukkueensa voittomaalin.

Raumalaiset olivat lähellä tasoitusta hetkeä myöhemmin, kun monen mielestä maalilta näyttänyt tilanne katsottiin videolta. Tarkistuksesta kuitenkin selvisi, että kiekko ei maaliviivaa ylittänyt.

Vierailijat tulivat kovaa päätöserässä

Kolmannessa erässä ei enää osumia nähty, mutta varsinkin kettupaidat pääsivät lähelle monta kertaa. Eritoten ketju Robert Kron-Jason Ulmer-Marian Cisar oli aina jäällä ollessaan vaarallinen. Trio on niin taitava, että hyvänä päivänä se voi yksinään kääntää pelejä joukkueensa hyväksi. Myös kultakypärä Pasi Saarelalla oli muutama hyvä paikka tasoittaa ottelu. Langkow kuitenkin oli mies paikallaan, jälleen kerran.

Lukko yritti lopussa tasoitusta ilman maalivahtiakin, mutta rajusti taistellut Ässät ei antanut periksi, näin pisteet jäivät Poriin numeroin 3-2.

Rönn ei turhista rankaissut

Illan ottelussa nähtiin yksi ylivoimaosuma, mutta rangaistuksia ei muuten paljoa annettu. Päätuomari Jyri Rönn oli ilmeisesti päättänyt, että mailaa ja käsiä saa käyttää lähes niin paljon kuin huvittaa, kynnys rangaistuksen viheltämiseen oli erittäin korkealla. Onneksi linja oli molemmille sama. Peli ei missään tapauksessa ollut ruma, mutta varsinkin kamppeja sekä koukkaamisia jäi jonkin verran viheltämättä.