Ässät vei maali-iloittelun

Ässät katkaisi tappioputkensa, kun porilaiset löivät länsirannikon paikalliskamppailussa Lukon selvästi numeroin 6-3. Joukkueiden kauden aiemmat kohtaamiset nimiinsä vienyt raumalaisryhmä oli vaikeuksissa aktiivisesti liikkuneiden patapaitojen kanssa. Ottelun tehomiehenä toimi 2+1-tehot kerännyt Joel Armia.

Ottelun ratkaisu syntyi toisen erän loppupuoliskolla. Mainiosti pelissä esiintynyt Aki Uusikartano vapautti oivalla syötöllä Tuomas Santavuoren läpiajoon, joka sivalsi hallitulla laukauksella Ässät ratkaisevan tuntuiseen 5-2-johtoon. Tilannetta edelsi raumalaisten huippupaikka, jolla kettupaidat olisivat nousseet jo maalin päähän isännistä.

Toisen erän loppuminuuteilla maalipörssin kärkinimi Tomas Zaborsky iski ottelulle vielä lopullisen niitin Lukko-puolustuksen seuratessa vierestä. Lukon pakkikalusto oli läpi ottelun jatkuvissa vaikeuksissa aktiivisesti karvanneiden patapaitojen kanssa.

– Heikkoa puolustusta, liian suuret välimatkat pelaajien kesken. Emme puolustaneet loppuun asti, kun ässähyökkääjät tulivat maalille. Ei ollut halua pelata loppuun asti, Ässillä oli. Onnittelut Ässille voitosta, mietti Lukko-valmentaja Rauli Urama.

– Hyvä peli, hyvää säpinää alusta asti. Erittäin tärkeä voitto Lukosta, jolle olemme hävinneet aiemmin tällä kaudella, myhäili patakäskijä Karri Kivi.

Ässät sai otteluun unelma-alun, kun patapaidat siirtyivät Joel Armian läpiajomaalilla johtoon jo 45 sekunnin kulututtua. Ottelun ensimmäinen erä meni Ässien merkeissä. Merkittävästi tiistain SaiPa-ottelusta parantaneen porilaisryhmän liike oli huomattavasti raumalaisia parempaa, ja varsinkin kettupaitojen pakkiosasto oli suurissa vaikeuksissa. Erätauolle lähdettiin kuitenkin tasatilanteessa, kun paikalliskamppailussa usein onnistuvan Teemu Nurmen terävä rannelaukaus löysi tiensä Ässien maaliin.

Jesse Jyrkkiö teki mainion esityön Ässien toiseen osumaan.

Tapahtumarikas toinen erä

Toinen erä jatkui pitkälti samalla kaavalla kuin ensimmäinen. Lukon puolustus oli suurissa vaikeuksissa ja raumalaispakkien avauspelissä oli rutkasti parannettavaa. Ässät yritys palkittiin toisen erän alkuminuuteilla, kun porilaisjoukkue iski 30 sekunnin sisällä kiekon kahdesti ohi Lukon maalia vartioineen Mika Norosen.

– Meidän piti olla kärsivällisiä. Ei oltu, vaan heti ensimmäisen erän alussa Ässät teki maalin ja toisessa erässä sama laulu. Toisen erän jälkeen peli oli enää kosmetiikkaa, murehti Urama.

Ottelu näytti ratkeavan jo toisen erän puolivälissä, kun patapaidat pääsivät lähes heti maalien jälkeen kahden miehen ylivoimalle. Porilaisryhmä ei kuitenkaan onnistunut ratkaisemaan ottelua, vaan ratkaisuyritykset ylivoimalla jäivät liian vaikeiksi. Heti ylivoiman jälkeen Lukko nousi vielä peliin mukaan Jussi Pesosen kaventaessa tilanteeksi 3-2. Kului kuitenkin vain runsas minuutti edellisestä, kun patapaidat kuittasivat osuman. Maaliputkessa porskuttavalla Stephen Dixonilla oli helppo työ lyödä kiekko tyhjään maaliin.

– Hyvä juttu, että laajalla rintamalla tuli onnistumisia. Esimerkiksi Armia on pelannut jo pitkään positiivisesti, kiitteli ässäluotsi Kivi.

Kolmas erä kosmetiikkaa

Ottelun kolmas erä ei draamaa tarjonnut. Ässien jäädyttäessä peliä myös Lukko pääsi peliin mukaan. Lukko käyttikin Ässien lepsuilun hyväksi ja raumalaisten parhaimmistoa ollut Lauri Tukonen sai kunnian iskeä ottelun loppunumeroiksi 6-3-lukemat. Kettupaitojen puolustus oli suurissa vaikeuksissa, ottelun viimeisen erän Lukko pelasikin viidellä puolustajalla Mitja Robarin istuessa penkillä.

– Robar on ok, mutta ei ollut enää kolmannessa erässä käyttöä, kommentoi Urama.

Ottelussa oli kansainvälisyyttä, sillä ottelun alussa kokoonpanosta löytyi peräti yhdeksän maan kansalaisia. Yksi eksoottisimmista nimistä oli kroatialainen Borna Rendulic, jonka otteisiin ässäluotsi oli tyytyväinen.

– Positiivista oli uusien miehien sisääntulo, Borna pelasi hyvin. Myös Jesse Jyrkkiöltä mallikas sisääntulo, vaikka miehellä on ollut vähän taukoa.

Ässät on seuraavan kerran tulessa heti lauantaina, kun porilaiset matkustavat Ouluun Kärppien vieraaksi. Lukko punnitsee taitonsa seuraavan kerran vasta ensi viikon keskiviikkona, kun Jokerit saapuu Raumalle.