Ässät nujersi KalPan tiukassa matsissa

LIIGA / Raportti
SM-liigan peränpitäjien keskinäinen kohtaaminen oli kerännyt Isonmäen katsomoon lähes täyden tuvan, suuri osa oli kuitenkin tullut seuraamaan Matt Nickersonin paluuta patapaitaan. Peliesityksiltään tiukka kamppailu näytti jo kääntyvän selvästi Ässille, mutta kuopiolaisten kiri ei riittänyt aivan loppuun saakka, koska vastassa oli tuttu muuri – Kimmo Kapanen.

Ässien ja KalPan välinen kamppailu oli melko väritön, lähes juuri sellainen mitä voi odottaa jumbofinalistien kohtaamiselta. KalPa oli ehkä koko ottelunkin mittapuulla aktiivisempi osapuoli, mutta 500. SM-liigaotteluaan pelannut Kimmo Kapanen nousi kotijoukkueen ratkaisupelaajaksi yhdessä maalin ja kaksi syöttöä saalistaneen Veli-Matti Savinaisen ohella.

style="border-top: solid 6px #BBD2E9; border-left: solid 2px #BBD2E9; border-right: solid 2px #BBD2E9; border-bottom: solid 2px #BBD2E9; padding: 3px;">Lue lisää

Tunteikas paluu
href="http://www.jatkoaika.com/smliiga.php?sivu=kolumnit&joukkue=Ässät&id=6716">[lue lisää]style="position: relative; top: -10px;">Show- vai pelimies?
href="http://www.jatkoaika.com/smliiga.php?sivu=kolumnit&joukkue=Ässät&id=6717">[lue lisää]

- Hieno kiekkoilta. Täällä on aina hieno tunnelma, kun tänne tulee niin muistaa miksi tätä lajia pelataan. Tunnelmaa oli varmasti juhlakalujenkin (Kapanen ja Nickerson) ansiosta, heistä molemmat onnistuivat erinomaisesti, KalPan päävalmentaja Pekka Virta intoutui kehumaan.

KalPa hallitsi etenkin ottelun toista erää hienoisesti, mutta Kapanen piti torjunnoillaan Ässiä pystyssä. Myös tehottomuus vaivasi KalPaa Kapasen hyvän pelin ohella.

- Vähän oli nallipyssymäisiä ratkaisumme maalipaikoissa. Riittävästi luotiin maalipaikkoja kahdessa ensimmäisessä erässä, että olisimme pysyneet pelissä mukana. Ikku (Kapanen) pelasi kyllä hyvän ottelun.

Savinainen liekeissä

Ässien kenttäpelaajista ottelun ehdoton hahmo oli ykköskentässä Markku Tähtisen ja Pasi Saarelan kanssa pelannut Veli-Matti Savinainen. Forssan Palloseurasta täksi kaudeksi Poriin siirtynyt Savinainen oli järjestelemässä kotijoukkueen jokaista osumaa.

Ässien ensimmäinen syntyi aivan ensimmäisen erän lopussa. Ykköskenttä järjesti pitkän mylläkän KalPan kenttäpäätyyn, ja Saarela pelasi kiekon kulmapelin päätteeksi siniviivaa kohti peruuttaneelle Savinaiselle. Terävä laukaus yllätti maskiin jääneen Tuomas Nissinen.

Ässien toinen osuma syntyi Saarelan lavasta. Savinainen avasi maalitykki Saarelan läpiajoon. ”Pahi” tinttasi hurjan rannelaukauksen Nissisen kilpikäden puolelta verkon perukoille.

Kolmannessa erässä Ässät iski ottelun kolmannen osuman ylivoimapelin päätteeksi. Savinainen järjesteli kiekon Matt Nickersonille, jonka rannelaukauksen kultakypäräinen Toni Häppölä ohjasi maaliin.

Ässät passivoitui, KalPa oli kuitata

KalPa pääsi kuitenkin kolmannessa erässä peliin vielä mukaan, kun Ässät jäähyili. Kahden miehen ylivoimaa ei ehtinyt kulua kuin vaivaiset seitsemän sekuntia, kun KalPan kultakypärä Jani Tuppurainen väsäsi illan upeimman maalin Tuomas Kiiskisen esityöstä.

- 3-0-tilanteessa varmasti luultiin, että tämä oli tässä. Kaveri teki siinä upean maalin, mutta täytyy myöntää, että liike vain loppui, Ässien päävalmentaja Jari Härkälä totesi pelin jälkeen.

Otteluun tuli rutkasti lisää jännitystä, kun vielä noin kolme ja puoliminuuttia oli pelikellossa jäljellä. KalPa sai kovan mylläkän Ässien maalille ja kiekko kimposi epäonnisen Nickersonin luistimesta verkon perukoille.

KalPa sai lopussa vielä painetta Ässien päätyyn, mutta porilaispuolustus pelasi tilanteet lopussa mallikkaasti.

- Pikkuisen alkaa tympimään, kun pelataan ihan hyvin ja ollaan useasti ”aika lähellä”, Virta tuumasi ottelun jälkeen.

KalPan käskyttäjä kaipaa joukkueeseensa kipeästi uutta verta.

- Kyllähän tuohon vaaditaan lisää pelaajia, kaikki kunnia esimerkiksi meidän 88-syntyneiden ketjulle, mutta kun tuolla painitaan Nickersonin tasoisten kaverien kanssa niin on selvää, että lisää miehiä kaivataan.

Ässät nousi voitollaan TPS:n ohi 12. ja kohtaa torstaina kotiottelussa Tapparan. KalPa puolestaan kohtaa torstaina kotipelissä HPK:n.

» Lähetä palautetta toimitukselle