Kärpät jatkoi Ässien tuskaa

Ässät etenee tällä haavaa syvässä suossa. Porilaisten alamäkilaskettelu jatkui perjantaina, kun Kärpät haki pisteet Isomäestä maalein 3-1. Ässien peli oli välillä jo kohtuullisen mallikasta, mutta tuloksen tekeminen edelleen turhan hankalaa.
taustaa

Ässä-pakki Oleg Sorokins on sivussa loppukauden ajan. [lue lisää]

Kaukaloon luisteli perjantaina täysin toisenlainen joukkue kuin viime viikon aneemisiin kotiotteluihin Lukkoa ja Ilvestä vastaan. Neljännen perättäisen tappion kärsinyt Ässät jaksoi taistella ja liikkua, vaikka Kärpät saikin vauhtilähdön otteluun. Muutamat ensimmäiset minuutit paineltiin vahvassa vieraiden hallinnassa, mutta reisivammastaan pelikuntoon toipunut Scott Langkow oli hyvässä vireessä.

- Pisteet eivät tulleet helposti. Peli alkoi mukavasti, kun siinä alkuhetkillä saatiin luotua kuusi, seitsemän hyvää maalipaikkaa. Sitten ote kääntyi Ässille, Kärppä-luotsi Kari Heikkilä totesi.

Ottelun ensimmäisestä maalista vastasikin Ässät, kun isäntien ykkösketju pyöräytti keskialueelta käyntiin nopean hyökkäyksen. Jari Korpisalo polki siniviivan tuntumassa karkuun Kärppä-pakeilta, pääsi nokikkain Niklas Bäckströmin kanssa ja harhautti Kärppä-veskarin vakioliikkeillään. Marko Kivenmäen ja Martin Bergeronin syötöistä syntynyt osuma oli Korpille jo kauden yhdeksäs.

Puolipullaa ja tehottomuutta

Kärppien 1-1-tasoitus syntyi vielä avauserän loppuun, kun Mikko Myllykoski sivalsi Jari Viuhkolan aloitusvoiton jälkeen kiekon siniviivalta kohti Ässä-maalin ylänurkkaa. Laukaus muutti matkalla suuntaansa ja painui hieman halvan näköisesti ohi Langkow’n.

- Harmittaa pelaajien puolesta. Tarkoituksena oli lähteä haastamaan miljoonajoukkuetta, missä onnistuttiinkin ihan hyvin, mutta sitten Kärpät ohjaa ilmasta kaksi tuollaista puolipullaa, Ässien Mika Toivola manasi taiston tauottua.

Kärppien toisesta ”puolipullasta” vastasi toisessa eärssä Brett Lieversin kenttä. Lukuisista virheistä huolimatta varsin viihdyttäväksi muodostunut toinen erä sujui vahvasti Ässien hallinnassa, mutta heikko viimeistely muodostui Ässien ongelmaksi. Kärpiltä maalinteko sen sijaan luonasi erän loppupuolella huomattavasti vaivattomammin, kun Topi Jaakola laukoi ylivoimalla vyötärönkorkuisen laukauksen ja Jussi Pesosen maila osui matkan varrella pelivälineeseen. Ottelussa kaikkiaan 38 torjuntaa venyttänyt Scott Langkow oli tilanteessa voimaton.

Tenkrat päätti isäntien pyristelyt

Langkow’n virkaveli Niklas Bäckströmille kirjattiin toisessa erässä 19 ja koko ottelussa yhteensä 39 torjuntaa. Varmasti pelannut veskari oli enemmän kuin mies paikallaan, mutta osaltaan Ässät myös avitti mukavasti Bäckströmiä. Ässien kultakypärä Marko Kivenmäelle esimerkiksi aukesi toisen erän pyörityksessä tyhjä maali, mutta mies heitti kiekon suoraan rähmällään maanneen Bäckströmin jäänpinnassa odottaneeseen hanskaan. Muutenkin patapaitojen laukaukset suuntautuivat paljolti suoraan päin Bäckströmiä, joten huonosta tuurista on turha hakea syytä porilaisten viimeistelyongelmiin.

Päätöserässä Ässät ei enää kyennyt käynnistämään sellaista kiriä kuin harvalukuinen (3180) porilaisyleisö olisi toivonut. Jo valmiiksi väljät katsomot tyhjenivät entisestään ajassa 54.17, kun kauden toisen ottelunsa Kärppä-paidassa pelannut Petr Tenkrat sai maalin edustalla poikittaissyötön Jari Viuhkolalta ja iski varmasti kauden toisen liigamaalinsa.

- Kolmas erä oli meiltä taas parempaa pelaamista - pystyttiin puolustamaan ja jopa lisäämään johtoasemaa. Edellisen ottelun 9-0-voiton jälkeen oli selvää, ettei tilanteen hallitseminen ja lähtö seuraavaan otteluun olisi helppoa. Siinä prosessissa onnistuttiin kuitenkin hyvin, Kari Heikkilä totesi tyytyväisenä.

Kärppien ottelut länsirannikolla saavat jatkoa sunnuntaina, kun oululaiset kohtaavat Rauman Äijänsuolla Lukon. Ässät puolestaan pelaa seuraavan pelinsä vasta ensi torstaina, jolloin Isomäkeen saapuu Jokerit.

- Jos me pystytään jatkamaan tällä tasolla, niin tässä päästään varmasti takaisin pisteiden makuun, Mika Toivola päätti analyysinsa luottavaisena.