Ässät voitti vanhojen tuttujen kohtaamisen

LIIGA / Raportti
Molemmilla maalinedustoilla riitti ihmisiä ja toimintaa.
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Keskiviikkoillan ottelussa nähtiin yhtä useampi paluu vanhoihin tunnelmiin. Ässät vei itse kamppailun 5–4-lukemin voittomaalikilpailun jälkeen.

Kun viimeksi Juuso Riksman ja Miika Wiikman kohtasivat Isonmäen jäällä, pelattiin kevään 2006 finaaleja. Vanhojen tuttujen tapaamisessa oli Riksman tällä kerralla voittajan puolella.

Wiikman vaihtui Leland Irvingiin kolmannen päästetyn maalin jälkeen, mutta hän kuitenkin palasi tolppien väliin voittomaalikilpailussa.

− On mielenkiintoista nähdä, kauanko jänne kestää, totesi Ässien päävalmentaja Pekka Virta tiistain otteluinfossa.

Ässien jänne haurastui pahasti noin ottelun puolivälissä hämmästyttävästi 3−0-johdossa, mutta kokonaan joukkue ei tällä kerralla päästänyt pisteitä käsistään.

− Siinä tuli karmeita merkkausvirheitä maalinjälkeisissä vaihdoissa, harmitteli Ässien puolustaja Jyri Marttinen.

Paluuottelunsa pelasi myös Jokerien puolustaja Petteri Lindbohm. Nuorukainen ahkeroi patapaitojen puolustuksessa lainasopimuksella 19 ottelun ajan.

− Kiva oli pelata tuttuja vastaan. Siinä toisessa erässä aloimme tehdä oikeita asioita, onnistumiset ruokkivat itseluottamusta ja tarvitsimme onneakin, kertoi Lindbohm.

Kuuden maalin erä

Jos yleensä toiset erät ovat olleet Ässille vaikeita, tällä kerralla ongelma näytti olevan taaksejäänyttä elämää. Pata iski osuman toisensa jälkeen, ja alle kymmenessä minuutissa ottelu näytti jo kääntyneen kotijoukkueen voitoksi.

Henri Heino pelasi ehkä ässäuransa parhaan ottelun viime kauden seuraansa vastaan. Tehot 1+1 eivät ole olleet jokapäiväistä herkkua puolustavalle sentterille.

Jokerit kuitenkin taisteli toisessa erässä rinnalle ja kolmannessa hetkeksi ohitse. Ensin Nichlas Hardt sekä Jani Rita kavensivat tilanteen 42 sekunnissa maalin peliksi. Sen jälkeen Mika Niemen jäähyillessä Ben Walter iski ottelun tasoihin.

Varsinkin 3−2-kavennusmaalissa Ässien kakkosketju jätti miehensä täysin pitämättä. Kun yleensä Niklas Hagman ja Dragan Umicevic ratkaisevat pelejä toisessa päädyssä, keskiviikkona ketjun oman pään pelaamisessa oli suuria ongelmia.

Ässien valmennus ei täysin sulattanut Niemen jäähyjä, ja toinenkin harmin aihe jätti puhuttavaa.

− Niemen jäähy jäi ihmetyttämään, että mikä se oli. Umicevicin läpiajosta en huutanut rankkaria, mutta olisi siitä jäähyn voinut antaa, ihmetteli Virta ottelun ottelun jälkeen.

Tutut nimet ratkaisivat

Marttisen tuotua Ässät jälleen tasoihin oli edessä jatkoaika. Siinä Jokerien Niko Peltolalla oli todellinen huippupaikka, mutta lainamies ei onnistunut toisessa peräkkäisessä ottelussaan. Umicevickin kävi laukomassa, ja ruotsalaiselle lienee kertynyt jatkoajalla enemmän laukauksia kuin varsinaisella peliajalla kauden aikana. Tähän sisältyy myös otteluja ratkaisseita osumia.

Voittomaalikilpailussa Rinne torjui kaiken ja Hagman teki maalin. Jokereista lähimmäksi onnistumista pääsi muutenkin hyvän ottelun pelannut Henrik Koivisto. Tiukka kuti nousi ylärimasta korkeuksiin.

− Rinne on ollut rankkareissa huikeassa vireessä, mietti Marttinen ottelun ratkaisuhetkiä.

− Itsekin sain siinä ylivoimalla tärkeän onnistumisen, ei niitä ole tullut ihan liukuhihnalta. Tärkeät pisteet voitimme.

» Lähetä palautetta toimitukselle