HPK kiri voittoon Porissa

LIIGA / Raportti
Ässät ja HPK ottivat toisistaan mittaa tiistai-iltana Porissa.
Kuva © Joonas Hautamäki
Tiistaina Liigaa pelattiin vain yhdellä paikkakunnalla, kun Porin Isossamäessä toisistaan mittaa ottivat Ässät ja HPK. Vauhdikkaan alun saanut ottelu päättyi hieman yllättäen vieraiden 3−5-voittoon.

Ässien päävalmentaja Pekka Rautakalliolla oli ottelun jälkeen painavaa sanottavaa joukkueensa pelaamisesta.

− Olen todella pettynyt. Olen todella pettynyt pelaajien asenteeseen, en tietenkään kaikkiin, mutta osaan. Unohtui, että 3−1-johtoasema voi helposti pelin edetessä muuttua.

Ässät olikin ensimmäisessä erässä vahvoilla ja joukkue johti jo runsaan kahdeksan peliminuutin jälkeen 2−0. Ässien Jarno Kärki onnistui ensimmäisessä erässä yllättämään HPK:n maalivahdin Juuse Saroksen kahdesti ja kotijoukkue johti ottelua toisen erän alkaessa 3−1.

Toisessa erässä vieraat pääsivät hyödyntämään Ässien huolimatonta pelaamista ja jäähyilyä, ja peli kääntyikin nopeasti tasalukemiin 3−3. HPK:n molemmista ylivoimamaaleista vastasi Tuomas Vänttinen.

− Ensimmäinen erä oli meiltä ok, toinen erä meni HPK:lle jäähyjen takia. Kolmannessa erässä vielä yritettiin tasoitusta, mutta yrittäminen ei riitä, kommentoi Rautakallio.

Kolmas erä alkoi HPK:n maalilla, kun Petteri Nikkilä ujutti kiekon Rasmus Rinteen selän taakse kolmen minuutin pelaamisen jälkeen. HPK onnistui säilyttämään johtoasemansa pelin loppuun asti, vaikka Ässät heräsi uudelleen kolmanteen erään ja onnistui kohentamaan peli-ilmettään ottelun loppua kohden.

HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen puolestaan oli tyytyväinen joukkueensa nousuun Ässiä vastaan.

− Vanha virsi, meni kuten Tampereeella, kotijoukkue tuli heti kovaa vastaan. Ei oltu tarpeeksi teräviä ja tuli halpoja virheitä. Peli-ilme ei ollut sellainen kuin piti.

− Tosi tyytyväinen olen kuitenkin. Toinen erä oli meiltä todella hyvä, Arvonen päätti.

Voitolla Ässät olisi noussut Liigan sarjataulukon kärkeen 20 pisteellä. Ässien pelit jatkuvat torstaina Tampereella Tapparaa vastaan, HPK pelaa seuraavan pelinsä kotona Hämeenlinnassa JYPiä vastaan perjantaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle