Timot hiljensivät Isomäen

Porin Ässien tappiottomien kotiotteluiden sarja katkesi lauantaina, kun vierailija HIFK vei Timo Pärssisen viime hetkien osumalla pisteet Helsinkiin numeroin 2-3.
tunnelmia

Hannu Henrikssonin tuomaritoiminta nousi tapetille.

lue lisää

Kotijoukkue aloitti ottelun vahvasti. Se loi ensimmäisessä erässä tukun vaarallisia tilanteita Dave Stathosia tuuranneen Timo Laaksoharjun maalille ja onnistuikin huudattamaan äänekästä kotiyleisöä avausmaalin voimalla jo parin minuutin pelin jälkeen. 1-0-osuma syntyi ylivoimalla, kun Marko Kivenmäen ja Steve Shirrefsin syötöistä pääsi Pasi Peltonen laittamaan kiekon verkkoon.

Lähellä maalia oli ottelun alussa myös HIFK. Kahdeksan minuutin pelin jälkeen sekavan tilanteen päätteeksi päätuomari Hannu Henriksson tarkisti videolta syntyikö tasoitus. Maaliin kiekko ei kuitenkaan mennyt ja Ässät selvisi säikähdyksellä.

Usein kun joukkue ei onnistu tilanteitaan käyttämään, pääsee vastustaja rankaisemaan. Niin kävi tälläkin kertaa, kun vajaata minuuttia myöhemmin Jari Korpisalo viimeisteli joukkueelleen kahden maalin johdon. Tilanteen alusti jälleen Kivenmäki hienolla nousullaan. Toiseksi syöttäjäksi merkittiin Juha Kiilholma.

HIFK heräsi tauolla

Jos oli avauserä Ässien hallintaa, kääntyi peli toisessa erässä vierailijalle. Parin minuutin pelaamisen jälkeen pääsi ylivoimalla Toni Söderholm sutimaan illan hahmon Timo Pärssisen syötöstä joukkueelleen kavennuksen. Tilanteessa ei Ässien puolustus onnistunut siirtämään Söderholmia pois luukulta, ja niinpä IFK-kapteeni pääsi laittamaan paluukiekon verkkoon.

Erä oli kokonaisuudessaan HIFK:n hallintaa. Kotijoukkue ei onnistunut enää luomaan samalla tavalla paikkoja loistavasti pelanneen Laaksoharjun veräjälle kuin avauserässä. Parhaat tilanteensa Mika Toivolan ryhmä loi ylivoimalla, mutta jälleen kerran tehottomuus ratkaisupaikoissa koitui Ässien kohtaloksi. Osittain ehkä turhautumisestakin johtuen hölmöili Marko Kivenmäki itsensä suihkuun avauduttuaan erän loppuhetkillä käytösrangaistuksestaan Henriksonille.

Pärssinen käänsi pelin päätöserässä

Ottelun kolmanteen erään lähdettiin kotijoukkueen yhden maalin johtoasemasta. Molemmat onnistuivat tilanteita luomaan, mutta HIFK oli viimeistelyssä terävämpi. Hieman ennen erän puoliväliä Timo Pärssinen tasoitti pelin Martin Spanhelin ja Brett Harkinsin syötöistä numeroihin 2-2. Tasoituksen jälkeen Ässät sai mahdollisuuden mennä johtoon muun muassa ylivoimalla, muttei onnistunut pyrkimyksissään. Ja kun Ässät ei etsikkoaikaansa hyödyntänyt, iski Pärssinen päädystä ponnahtaneen kiekon ohi Scott Langkowin lähes saman tien Jarno Kultasen rangaistuksen päätyttyä. Lopussa isännät yrittivät vielä tasoitusta ilman maalivahtia. Se ei kuitenkaan tuonut tulosta, ja niinpä pisteet matkasivat Helsinkiin numeroin 2-3.