Vieraspelaamisen taidonnäyte

Espoon Blues esitti torstaina mahtavaa vieraspelaamista. Ässien murheenkryyninä oli loistavan illan torjunut maalivahti Bernd Brückler, joka nollasi porilaisten maalintekoaikeet kerta toisensa jälkeen. Blues ratkaisi ottelun ensimmäisen erän kolmella maalillaan ja nappasi ansaitusti kolme pistettä matkaansa. Ässät jäi toistamiseen nuoleman näppejään kotijäällään.
kuvakooste

Torstain taisto kuvina

[Katso kuvat]

Ässät ei antanut kotiyleisölleen aihetta huurraahuudoille. Päinvastoin. Tunnetusti kriittiinen porilaisyleisö palkitsi kotijoukkueen ivallisilla aplodeilla Bluesin tehtyä 0-4-osuman. "Hävetkää"-huuto kaikui hallissa loppusummerin soitua.

Ei se peli niin onnetonta silti ollut. Tylyt loppunumerot eivät kerro koko totuutta, sillä Blues ja Ässät tahkosivat hyvinkin tasaisen kamppailun. Ässät ei silti ollut parhaimmillaan. Blues pelasi fiksusti, käyttäen maalintekopaikkansa hyvin hyödykseen. Maalivahtipeli oli joukkueiden suurin ero. Bluesilla se onnistui täydellisesti, Ässillä vähän niin ja näin.

- Täytyy muistaa, että emme pelaa yksin. Eli ei tappio voi aina meidän huonouttamme olla. Vastustaja pelasi tänään loistavasti, heille täytyy nostaa hattua, Ässien valmentaja Mika Toivola näki.

Nieminen sanelee voittonuotit

Ässät lähti otteluun kuten kotijoukkueen kuuluukin, kovaa ja ryminällä. Alkurynnistys ei tuottanut kuitenkaan onnistumisia.

Kapellimestarin rooliin astui Bluesin Niko Nieminen, joka rokotti porilaisia kahdella osumallaan. Ensimmäinen maali nähtiin pelin seitsemännellä peliminuutilla. Nieminen kiskaisi kiekon siniviivalta ohi Juuso Riksmanin Kari Kalton aloitusvoiton jälkeen.

Nieminen pääsi maalaamaan toistamiseen vain kolme minuuttia edellisestä. Espoolaisten tehomies sutaisi Riksmanin torjuman irtokiekon maalin perukoille. 0-2 ja espoolaisilla oli aihetta hymyyn.

Ässien ote katoaa

Bluesin maalien jälkeen porilaisten hyvä ote katosi. Espoolaiset pääsivät vyöryttämään hyökkäyksiään porilaisten päätyyn jatkuvalla syötöllä.

Blues käytti etsikkoaikansa mallikkaasti ja karkasi tavoittamattomalle karkumatkalle Ässien pinnistelyistä huolimatta. Olli Ahonen vie 0-3-maalillaan erän loppussa Bluesin turvallisen tuntuiseen taukojohtoon. Kiekko poukkoili Riksmanin selän taakse kovin helpon oloisesti.

- Ensimmäinen kymmenminuuttinen ja koko toinen erä oli meiltä hyvää peliä, maalit vain puuttuivat. Vastustaja ratkaisi ottelun ensimmäisen erän toisella puoliskolla, Toivola kertoi pettyneenä.

Tyytyväinen Blues

Toinen erä meni pelillisesti porilaisten nimiin. Ässillä oli useita loistavia kavennuspaikkoja, mutta Bernd Brückler oli maalillaan kuin muuri. Blues pelasi fiksusti. Ässien hyökkäykset otettiin maltilla vastaan, ja vastahyökkäyksiin lähdettiin terävästi. Oikeaoppista vieraspelaamista.

Kolmannessa erässä Ässien usko näytti hiipuneen. Molemmille joukkueille siunaantui muutamia tekopaikkoja, joista onnistui ainoastaan Bluesin Ladislav Kohn. Kohn kaunisteli lukemat 0-4:ään ottelu viimeisellä peliminuutilla.

- Me olemme onnistuneet keskinäisissä peleissä Porissa, Ässät Espossa. Ratkaisimme ottelun heti alussa, kuten viimeksikin. Tämä oli tosi upea suoritus meiltä, Bluesin käskijä Kari Heikkilä iloitsi.

- Maalivahtipeli onnistui tänään hienosti, nollapeli Porissa on aina kova juttu. Positiivista, että peli paranee koko ajan. Hyvillä mielillä voidaan lähteä pudotuspeleihin, Heikkilä suitsutti suojattiensa otteita.

Kolme runkosarjataistoa on vielä edessä. Ässät matkustaa lauantaina Lahteen Pelicansin vieraaksi. Blues vierailee samaisena päivänä Ilveksen kotiluolassa Tampereella.