Porilaiset voimattomia kotikaukalossaan

LIIGA / Raportti
Ässät kompasteli viimeistelyssä.
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Perjantai ei ollut Ässille paras pelipäivä, sillä Espoon Blues luisteli ahneesti kaukaloon ja vei vähämaalisen ottelun numeroin 2-1. Tasainen vääntö ratkesi, kun johdossa ollut patalauma hölmöili itselleen alivoiman.

Ässät koki täpärän tappion perjantai-iltana, kun Blues noukki kolme pistettä mukaansa Porista.  Ottelu oli yleisölle ehkä jopa puuduttavaakin katsottavaa, sillä kumpikin joukkue piti hyvin huolen, ettei toinen päässyt iskemään maalia. Ensimmäinen erä sujuikin pelkkien jäähyjen ja kotijoukkueen pienoisen yliotteen merkeissä.

- Jos pystyy pitämään Ässät yhdessä maalissa Porissa tuolla hyökkäysarsenaalilla ja tehokkuudella, mikä heillä on, niin se oli upea suoritus. Se koko viisikon ja puolustamisen suoritus, mutta ennen kaikkea Juuso Riksmanin huippupeli tuohon, sitä tarvitsimme tänään, Bluesin päävalmentaja Lauri Marjamäki suitsutti suojattejaan ottelun jälkeen.

Toisen erän alussa kotijoukkue sai oivan tilaisuuden, kun Blues-puolustaja Niklas Tikkinen istui ottelun toista jäähyään. Shaun Heshka pistikin tarkan kudin suoraan takakulmaan Riksmanin ohi Stephen Dixonin ja Jesse Joensuun esityöstä. Osuma oli Ässien kahdeksas ylivoimamaali kuluvalla kaudella.

Yhden maalin johto ei kuitenkaan ollut merkattu tilastoihin vedenkestävällä tussilla, sillä vain hetkeä myöhemmin Miko Malkamäen pelinviivytysjäähyn myötä Blues pääsi ylivoimalle. Vierasjoukkue käytti yhden miehen etunsa hyväkseen, kun puolustaja Jani Hakanpää sai kiekon lapaansa ja tasoitti tilanteeksi 1-1.

- Ei tässä paljon juttutuulella tietysti olla. Pelistä tuli sellainen kuin ennakoitiin alussa. Tosin en ennakoinut, että kävi samoin kuin JYP-pelissä, eli nenään 1-2, Ässien pääkäskijä Karri Kivi murahti.

Pistepörssin kärkikaksikko Teemu Ramstedt ja Teemu Rinkinen olivat perjantaina pelipäällä, mutta maalit jäivät kaksikolta vähiin kovasta yrityksestä huolimatta. Hakanpään maaliin toiseksi syöttäjäksi merkattu Ramstedt pääsi Rinkisen kanssa useisiin läpiajoihin, ja aiheutti kotijoukkueen maalille täpäriä tilanteita.

Blues otti eikä antanut

Kolmannessa erässä Blues palasi linjalleen, kun joukkue siirtyi pelaamaan kolmella kentällisellä. Marjamäki totesikin erän olleen espoolaisille illan paras.

- Jotain hyvää joukkueessa, kun ollaan pikkuisen altavastaajina, mutta koko ajan parannetaan pitkin iltaa ja otetaan upea voitto. Ei voi olla muuta kuin tyytyväinen.

Ässiä muutama kausi takaperin edustanut vieraiden Kristian Kuusela päätti pistää ottelun virallisesti pakettiin viittä minuuttia ennen pelin loppua, kun Ville Uusitalo keskittyi ässämaalin kulmalla vahtimaan Kuuselan päätä eikä mailaa. Blues-hyökkääjä nakkasi irtokiekon Antti Raannan selän taakse väkisin,eikä kotijoukkue päässyt enää tasoihin ilman maalivahtiakaan.

- Hyvin pienet asiat merkitsivät, ja että viisi minuuttia ennen noin yhtäkkiä noin karmea vaihto meidän puolelta sinne joukkoon ja siihen ratkesi, Kivi harmitteli.

- Tämä oli hyvä oppi meille, ymmärrys siitä, että välillä pitää olla kärsivällinen, välillä ollaan aikamoisessa lirissä ja pitää puolustaa ne hetket. Sitten kun tulee paikat, niin käytetään ne, Blues-luotsi Marjamäki arvioi.

Sarjataulukon seitsemännelle sijalle tipahtaneet porilaiset matkaavat seuraavaksi etelään, sillä joukkue kohtaa heti lauantaina Turun Palloseuraa vieraissa. Sarjakärki JYPiä ahdisteleva Blues taas isännöi Tapparaa ensi keskiviikkona.

» Lähetä palautetta toimitukselle