Ässät ja AIK pelasivat tasaisen kamppailun

Kuopion turnauksen pronssipelissä ruotsalainen AIK kukisti Ässät rangaistuslaukauksilla. Varsinaisen peliajan jälkeen tulostaululla oli tilanne 3-3.

Ässät ja AIK pelasivat hidastempoisen ottelun. Edellisen päivän KalPa-ottelu painoi vielä porilaisten jäsenissä ja joukkueen liike ei ollut parasta mahdollista.

Varsinaisella peliajalla joukkueet pelasivat virheiden sävyttämän ottelun. Kiekon menetyksiä ja harhasyöttöjä oli runsaasti molemmilla joukkueilla. Pitkät syöttöketjut sekä viileät ratkaisut maalintekotilanteissa säästettiin selvästi sarjakauden alkuun.

AIK punnersi kahdesti tasoihin

Ottelun alussa Ässät hallitsivat kenttätapahtumia. Ruotsalaiset siirtyivät kuitenkin johtoon maaliedusruuhkasta. Tilannetta edelsi Mikael Zettergrenin röyhkeä nousu ohi porilaispuolustaja Anssi Rantasesta. Ässien ulkomaalaisvahvistus Blake Robson ei onnistunut purkamaan paluukiekkoa ja Kristian Ghanilla oli helppo työ siirtää AIK johtoon.

Erän puolenvälin tuntumassa Ässien ykköspuolustaja Henrik Petré tasoitti pelin kahden ruotsalaisen kuluttaessa jäähyaition penkkiä. Blake Robson vei porilaiset johtoon erän loppupuolella ja Ässät näyttivät menevänsä menojaan.

Kolmannessa erässä pirteästi pelannut Jesse Joensuu vei Ässät 3-1 johtoon. Joensuun maali syntyi 2 sekuntia sen jälkeen, kun Marko Kivenmäki pääsi jäähyaitiosta. AIK:n Erik Ryman oli vielä jäähyllä, niin Joensuun maali oli Ässien kolmas ylivoimamaali ottelussa.

Kolmannen erän puolessa välissä Ässille sattui musta puoliminuuttinen. Ensin Mattias Beck pääsi viimeistelemään ylivoimahyökkäyksen päätteeksi kavennusmaalin. Heti seuraavassa vaihdossa puolustaja Sami Pitkänen pääsi tasoittamaan pelin. Tasoitusmaalia edelsi keskialueella selvä käsisyöttö, joka jäi tuomarikolmikolta viheltämättä. Ässät protestoivat turhaan tilannetta.

Rangaistuslaukauskisassa AIK oli porilaisia terävämpi. Ottelun voittomaalin viimeisteli Christian Sandberg. Patapaidoista Marko Kivenmäki, Joonas Kemppainen ja Jesse Joensuu epäonnistuivat yrityksissään.

Jobin postia Porilaisille tarjosi Henrik Petrén loukkaantuminen. Puolustaja sai osuman päähänsä ja joutui jättämään kaukalon kolmannessa erässä. Loukkaantumisen vakavuudesta ei ottelun jälkeen ollut tarkkaa tietoa.

Porilaisten harjoitusottelut ennen kauden alkua jatkuvat Hämeenlinnassa ja Turussa.