Loppuhuipennus

LIIGA / Ennakko
Kevään ehkä puhutuin kiekkokamppailu on saamassa päätöksensä Ässien ja Sportin välillä. Pystyykö Sport nappaamaan kolmannen voiton Porista, vai riittääkö Ässien rutiini kääntämään sarjan vielä viimeisillä hetkillä?

Muuta

Ässien ja Sportin välinen liigakarsintasarja on tuonut kiekkokeskusteluun paljon puhetta. Päävalmentajien Juhani Tammisen ja Alpo Suhosen väännöstä on riittänyt puhetta, mutta myös SM-liigan ja Mestiksen tasoerosta. Kun sarja on edennyt seitsemänteen kamppailuun, ei eroista voi puhua. Nyt pelataan paras yhdestä –systeemillä – henkinen kantti ratkaisee kaiken.

Sportilla oli huikea paikka iskeä ratkaisu jo torstaina, mutta Ässät siirsi ratkaisua. Juhani Tammisen onkin nyt syytä olla tarkkana Sport-peräsimessä, ettei joukkueen lataus karkaa käsistä. Vielä torstain ottelun jälkeen kokenut valmentaja uhosi Sportin iskevän Poriin tiukemmin kuin aiemmin.

Rynniikö Sport padan kumoon?

Avausmaalin merkitys on ottelussa erittäin suuri. Sarjan aiemmat kohtaamiset ovat päättyneet tähän asti avausmaalin tehneen joukkueen nimiin, ja kaksi Sportin vierasvoittoa on tullut täysin huikean alkurynnistyksen ansiosta. Viidennessä ottelussa Alpo Suhosen joukot yllätettiin vaasalaisten toimesta lähes housut nilkoissa, niin raju puhuri iski Isomäen halliin kahden maalin muodossa.

Suhosen tehtävänä onkin nyt todella valmistaa pelaajansa Sportin alkurynnistykseen. Enää ei voi piiloutua selitysten taakse, vaan tulosta on synnyttävä. Alkurynnistyksen kestäminen tai jopa aikaisen maalin iskeminen Jaakko Suomalaisen taakse on elintärkeää. Toisaalta porilaiset osoittivat kuudennen ottelussa, kuinka helposti takki aukesi ja selkä suoristui kahden maalin johtoasemassa. Nyt sellaiseen ei ole enää varaa.

Kahdessa ensimmäisessä kotiottelussa Ässät loi maalipaikkoja vierailijoita enemmän. Vaasalaiset toki ovat laukoneet porilaisia ahkerammin, mutta ässävahti Eero Kilpeläisen kannalta helpoista sektoreista. Viimeisissä peleissä tilanne on kuitenkin muuttunut. Sport on rynninyt maalille itseään säästelemättä ja voittanut Ässät juuri maalineduspelaamisessa. Ässäpuolustuksen olisikin nyt ryhdistäydyttävä selkeästi, ja annettava Kilpeläiselle kaikki tukensa.

Ässiltä kamppailusta ovat sivussa Marko Mäkinen, Marko Luomala ja Ville Uusitalo. Sportilta taasen puolustaja Tuomas Immosen pelaaminen on epävarmaa.

Tätä ennen tapahtunutta

Ottelu 6: Ässät selvitti niskalenkin jatkoajalla

- Kuvakooste: Ässät venytti ratkaisun 7. otteluun



Ottelu 5: SM-liiga jo Sportin käden ulottuvilla

- Kommentteja: Mahtipontisuutta ja kiukustumista

- Kuvakooste: Sportin vierasvoitto värikuvina



Ottelu 4: Sport ansaittuun jatkoaikavoittoon

- Kuvakooste: Sport tasoitti liigakarsintavoitot



Ottelu 3: Kilpeläinen nollasi Sportin

- Kuvakooste: Ässät murskasi Sportin Porissa



Ottelu 2: Ässät tasoitti ottelusarjan


Ottelu 1: Tammisen joukot ryöväsivät kotiedun

- Kuvakooste: Ässät askeleen lähempänä Mestistä

Ennakkojutut:

Analyysi: Ässien materia Sportin hengen tiellä
Historiaa: Kaikkien aikojen karsinnat!

» Lähetä palautetta toimitukselle