Kirvesrinnat Turkuun

LIIGA / Ennakko
Tappara koettaa päästä mahdollisimman kauas play-off viivasta ja TPS koettaa hivuttaa itsensä sen yli. Molemmat janoavat pisteitä, joten lähtökohdat illan koetokseen ovat hyvät.

TPS on voittanut viimeisestä viidestä ottelustaan kaksi ja on hävinnyt kolmesti. Viimeksi
turkulaiset kävivät kurittamassa pieneen pelaajapoliittiseen kriisiin ajautunutta Pelicansia Lahdessa, josta pisteet matkasivat Turkuun osittain onnenkin ansiosta. Nimenomaan vieraskentillä Palloseura on kyennyt pelaamaan vapautuneesti omaa viisikkopeliään. Kotihallin vinhasti korkeilla oktaaveilla kannustava yleisö ilmeisesti saa Palloseuran puristamaan mailojansa liian lujaa. Tänään paineita ei ole luvassa yhtään sen vähempää sillä play-off paikan ollessa hiuskarvan varassa virheet voivat saada kauaskantoisia seurauksia.

Tapparan kuntokäyrä sen sijaan sojottaa tukevasti ylöspäin reippaasti yli säädylliseksi katsotun 45 asteen kulman. Viidestä viime ottelusta neljä kertaa Tappara on ottanut maksimipisteet matkaansa. Viimeksi Tappara kuritti tänään Ässiä rumin 5-0 lukemin.

Tapparalta puuttuu ainakin luunkova Marko Mäkinen, joka joutui tänään Frank Mobergin ja SM-liigan kurinpitolautakunnan mielivaltaisen pelikiellon uhriksi ja lepää vielä kolme peliä.

Ottelun kuva on lienee varoivaista pelaamista. Palloseura tarvitsee pisteitä enemmän kuin Tappara, joten tuskin kotijoukkue ainakaan tässä ottelussa lähtee pelaamaan 0-0 tuloksesta. Pelillisesti tämän kauden Tappara-Palloseura pelit eivät ole olleet mitenkään huikeita. Kun sekavasti hyökkäävä joukkue kohtaa vahvasti rikkovan joukkueen, on tulos sekainen ja rikkonainen. Urheilullinen panos tuo oman lisämausteensa otteluun, johon tamperelaiset lähtevät selvänä ennakkosuosikkina.

» Lähetä palautetta toimitukselle