Kasvojenpesuun mahdollisuus tarjolla

LIIGA / Ennakko
Pitkän vieraskiertueen jälkeen TPS aloittaa kotiottelujen härkäviikkonsa tiistaina SaiPaa vastaan. Huomenna kohtaavat kaksi joukkuetta joiden kuntokäyrät osoittavat alaspäin.
Miten TPS:n pakit pärjäävät tämän miehen kanssa?

© Tommy Peltonen
alt="Miten TPS:n pakit pärjäävät tämän miehen kanssa?">

TPS on ajautumassa jo pieneen pelilliseen kriisiin. Kotiotteluissa
kiekko poltti liikaa lavassa, mutta vierailla mailla paketti pysyi kasassa.
Nyt kahdessa viime ottelussa on tullut rumilla lukemilla köniin ensin
Bluesia (7-3) ja Kärppiä (5-2) vastaan. Turussa ollaan totuttu
menestykseen ja ennen play-offeja ei Turkuhallin lehtereillä väkeä tulvi. Näillä esityksillä tosin play-off paikka ei ole kirkossa kuulutettu ja enteellisesti joukkue onkin valahtanut tuon maagisen viivan alle.

TPS:llä on ollut ongelmia sentteriosastolla jo kaikkien miesten ollessa terveinäkin, mutta nyt sentterikaluston yllä keikkuu todella mustia pilviä, koska Mikko Rauteen, Mikko Koivun ja Joni Liuksen pelaaminen on epävarmaa.

Onko SaiPan huikea alkausi muisto vain? SaiPa on saanut kuokkaan kaksi kertaa kotonaan ensin JYPiltä, sitten Jokereilta. Molemmissa otteluissa SaiPan maaliverkko on viuhunut hullun lailla. Kynnyskysymys onkin miten Petri Skriko saa joukkueensa peräpään tilkittyä. Tänään olisi sputnikeilla loistava paikka katkaista orastava tappioputki ja sulkea vahingoniloiset suut, jotka vain odottavat koska kauden sensaatiojoukkue osoittaa kuolevaisuutensa.

Ottelusta on vaikea sanoa mitään ennakkoon. Tilastojen mukaan Palloseura on liigan neljänneksi huonoin kotijoukkue ja SaiPa viidenneksi huonoin vierasjoukkue. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kerran aiemmin ja tällöin Lappeenrannassa päädyttiin kristilliseen tasajakoon pisteiden suhteen. TPS:n loukkaantumiset antavat kenties SaiPalle pienen etulyöntiaseman ja onnistuessaan puolustuspelaamisessaan vierailijoilla saattaisi olla jotain kotiinviemistäkin Lappeenrantaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle