Odotetuin comeback

LIIGA / Ennakko
Torstaina TPS:n haastava Pelicans on tällä kertaa odotetumpi vieras kuin koskaan. Pelikaanilauma matkaa Turkuhalliin, mihin Kai Suikkanen tekee paluun – tällä kertaa vierasjoukkueen vaihtoaitiossa. Pelillisesti edessä on kahden kiekkokontrollijoukkueen kohtaaminen.

Kuntokäyrät

TPS hävisi tiistaina Helsingissä peräti yhdentoista maalin ottelun Jokereille. 1-4-tappiollakin käväisseet turkulaiset olivat tasoissa vielä loppuminuuteilla, ennen kuin Timo Seppäsen hutisyöttö tarjosi kiekon Nichlas Hardtille, joka viimeisteli 6-5-loppulukemat. Kotihallissaan TPS on pelannut vierasreissuja paremmin ja Palloseuran edellinen suora kotitappio on kauden kolmannelta peliviikolta syyskuun lopusta.

Sarjakakkonen Pelicans on napsinut 15 pistettä turkulaisia enemmän ja pelannut yhden ottelun vähemmän. Lahtelaisten hyvä pistevire ei näytä katkeavan, sillä koko kaudella suoria tappioita on tullut vain neljä, joista viimeisin juuri Jokereille. Pelicansilla on alla voitto viime lauantailta Tapparasta ja kuluvan viikon tiistaina Kärpistä.


Marek Schwarzin venymiset eivät riittäneet Jokereita vastaan.

Ratkaisun paikat

Turkuhallin kaukaloon luistelee torstaina kaksi vahvasti kiekonhallintaan luottavaa joukkuetta. Pelicans on tehnyt tuhoisaa jälkeä vauhdikkailla rintamahyökkäyksillään ja elää kiekkokontrollistaan, kun taas Pekka Virran filosofia on jo kaikkien tiedossa.

Etukäteen Pelicansin erityinen etu saattaa löytyä karvauspelistä, sillä lahtelaiset ovat käyneet vastustajansa päälle kovaa ja kirjaimellisesti korkealta. Kärppiä vastaan oululaispuolustukselta vietiin tila tehokkaasti pois ja lopullinen ero syntyi viimeistelystehokkuudessa, missä Pelicans oli omaa luokkaansa. Lahden kaukalon kaltainen prässi tosin vaatii pientä muutosta TPS:ää vastaan, sillä Turkuhallin lisätila luonnollisesti vaikeuttaa tyhjien välien tukkimista.

TPS:n merkittävimmät valttikortit näyttävät tällä hetkellä löytyvän pään sisältä ja maalin suulta. Kuuden ottelun kotivoittoputki ruokkii itseluottamusta, mutta samalla myös pelin on parannuttava. Viime viikolla TPS kykeni tekemään vain neljä maalia kolmessa ottelussa, joten Jokerit-ottelun maalikarkeloiden olisi syytä avata ketsuppipulloa myös pidemmällä tähtäimellä. Pekka Virran mukaan joukkueen maalintekoa onkin tutkittu ja etenkin laukausten laadussa riitti kehitettävää.

Maaleja ei torstainakaan ole luvassa ilmaiseksi, sillä lahtelaisten maalilla torjuu todennäköisesti Niko Hovinen. Muuria kasataan myös TPS-maalille, missä Hovinen saa taisteluparin Aleksis Ahlqvistista. Yhdeksässä ottelussa Ahlqvist on hävinnyt vain kerran ja torjunut päästettyjen maalien keskiarvonsa 1,66:een. Ahlqvist tarvitsee kuitenkin TPS:n puolustukselta sitä tukea, minkä puutteeseen TPS tiistaina osittain kaatui. Marek Schwarzin akrobatialiikkeet eivät riittäneet, kun Jokerit loi aktiivisella liikkeellä ja fiksuilla syöttökuvioilla hyökkääjilleen vetopaikkoja.

Kokoonpanot

Kotijoukkueen ainoa varma poissaolija on puolustaja Miika Huczkowski. Aivotärähdyksen vuoksi muutaman viikon sivussa ollut Timo Salo oli joukkueen kokoonpanossa jo Jokereita vastaan, mutta ehti pelata vain pari minuuttia eikä häntä todennäköisesti nähdä torstaina kaukalossa- Tapio Laakson odotetaan palaavan kokoonpanoon pian, mahdollisesti jo Pelicansia vastaan, mutta alaraajavammaa potevan Joni Tuomisen tilasta ei ole tarkkaa tietoa.

Pelicansin terveystilanne on jopa poikkeuksellisen hyvä. Tiistaina lahtelaisten kokoonpanosta puuttui vain Jyri Marttinen, joka hänkin on palaamassa kehiin viruksen jäljiltä. Marttinen pelaa mahdollisesti tällä viikolla, mutta ei vielä TPS-ottelussa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

TPS M S P
1.Ville Vahalahti 2 2 4
2.Marko Anttila 1 2 3
3.Mario Scalzo 0 2 2
4.Michal Birner 1 1 2
5.Marko Virtala 1 1 2
Pelicans M S P
1.Arttu Luttinen 3 3 6
2.Ryan Lasch 0 5 5
3.Markus Seikola 3 2 5
4.Tommi Paakkolanvaara 2 2 4
5.Matias Loppi 3 0 3

» Lähetä palautetta toimitukselle