Turussa isot pisteet jaossa

LIIGA / Ennakko
TPS ja Lukko taistelevat viimeisistä paikoista auringossa. TPS on viivan alla, neljä pistettä raumalaisia jäljessä. Lukon voitto hankaloittaisi TPS:n matkaa melkoisesti, joten kotijoukkue on käytännössä pakkovoiton edessä.

Kuntokäyrät

Lukko voitti viimeisimmässä ottelussan varsin nihkeiden otteiden jälkeen Ilveksen lukemin 2-1. Joukkue on alkanut sisäistää suoraviivaisempaa pelitapaa. Suurimmat ongelmat ovat olleet läpi kauden oman pään pelaamisessa, johon on tapahtunut hieman parannusta. Merkkauspeli on tiukentunut ja omassa päässä on tila pelattu pois vastustajalta. Ilonaiheista päällimmäisenä kolmosketjun, Teemu Nurmi - Juhani Jasu - Charles Bertrand, piristynyt pelaaminen. Varsinkin kokeneen Nurmen panos joukkueen pelissä on ollut merkittävä.

TPS on kärsinyt kolme perättäistä tappiota, joista viimeisimmän Tapparalle, joka ohitti turkulaiset sarjataulukossa pudottaen Palloseuran sijalle 12. TPS:n peli on tällä hetkellä pahasti kriisissä. Päävalmentaja Pekka Virta tiedostaa tilanteen ja harmittelikin Tappara-pelin jälkeen omiensa otteista puuttuvaa rentoutta. Panosten ollessa kovat, mailaa puristetaan liikaa, eikä ratkaisijoita ole noussut esiin.

– Tässä on monta tekijää, jotka huomenna ratkaisevat, mutta ennen kaikkea esille nousee se, kuinka nöyrästi kukin on valmis hoitamaan oman ruutunsa, TPS:n maalivahtivalmentaja Urpo Ylönen pohjustaa ottelun merkitystä.

Toistaiseksi maalinteko on ollut liikaa kapteeni Ville Vahalahden harteilla, mies on viimeistellyt lähes viidenneksen joukkueen maaleista runkosarjassa.

Kuusi vuotta Raumalla viettänyt Miikka Tuomainen myöntää, että Lukon kohtaamisessa on vielä ylimääräistä jännitettä.

– Totta kai on jonkun verran lisämaustetta, kun kuusi vuotta tuli Raumalla oltua. Aika moni porukasta on tuttu, joten pieni ekstralataus siihen tulee. Toisaalta oli vastustaja kuka tahansa, niin ei mitään latausta tarvitse hirveästi etsiä. Tiistaina on täysi latinki kaikilla päällä.


TPS:n tehot lepäävät liikaa kapteenin harteilla.
Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/

Ratkaisun paikat

Lukon pelaamista on värittänyt ailahtelevaisuus, kun taas turkulaisilla heikkoutena on maalinteon vaikeus. Tärkeä ottelu varsinkin kotijoukkueelle, tappio Lukolle ja playoff-viiva alkaa karkaamaan jo liian kauas. Lukko tahollaan taistelee vielä kotiedusta Villi kortti -kierrokselle. Toisaalta raumalaisillakaan ei varmaa paikkaa näihin peleihin ole, joten panosta ottelussa on riittämiin.

Kokoonpanot

Lukon päävalmentaja Juha Vuori voi huokaista helpotuksesta, sillä lauantain ottelussa Ilvestä vastaan kolhuja saaneet Perttu Lindgren ja Lauri Tukonen ovat tiistaina pelikuntoisia. Poissa ovat varmuudella Jussi Pesonen sekä Mikko Kuukka, joiden kausi on ohi. Puolustajapareina jatkavat samat, kuin Ilves-ottelussa ja maalilla torjuu Mika Noronen.

TPS:ltä sivussa ovat pitkä-aikaiset potilaat Janne Hauhtonen, Joni Tuominen, sekä Miika Huczkowski, joiden osalta tämä kausi on paketoitu. Timo Salon pelaaminen on epävarmaa, eikä paluusta kaukaloon ole tiedotettu mitään. Lisäksi Mario Scalzo tekee paluun pelaavaan kokoonpanoon.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

TPS M S P
1.Ville Vahalahti 3 2 5
2.Juraj Mikus 0 4 4
3.Marko Anttila 2 1 3
4.Tomas Plihal 3 0 3
5.Tomas Mojzis 0 2 2
Lukko M S P
1.Mark Bomersback 3 1 4
2.Teemu Aalto 1 3 4
3.Charles Bertrand 1 3 4
4.Richard Lintner 1 3 4
5.Teemu Nurmi 2 2 4

» Lähetä palautetta toimitukselle