Keskikastin tuplataisto, osa I

LIIGA / Ennakko
TPS ja Lukko kohtaavat tällä viikolla kahdesti, molemmilla kerroilla Turussa. Länsirannikon vähemmän kiihkeistä paikalliskamppailuista ensimmäinen on vuorossa tiistaina, kun vain kaksi vierasvoittoa alkukaudella ottanut Lukko yrittää katkaista TPS:n viiden ottelun kotipisteputkea.

Kuntokäyrät

TPS on löytänyt tuloksellisesti peliinsä tasaisuutta. Turkulaiset ovat lokakuussa jääneet pisteittä vain kahdessa ottelussa, yhteensä kasassa on 19 pistettä kuukauden kymmenestä koitoksesta. Turkulaisten viimeisin tappio tuli parin viikon takaisessa KalPa-vierasottelussa, sittemmin TPS on voittanut Tapparan kerran ja Bluesin kahdesti.

Rauman Lukon kuntokäyrä on syyskuisen menestyksen jälkeen kääntynyt lokakuussa laskuun. Joukkue on kolmen viikon aikana pelannut kahdeksan ottelua ja päässyt pisteille vain kolmesti. Lukko on viimeksi kohdannut kaksi sarjataulukon viimeistä joukkuetta, joista HPK kaatui jatkoajalla 2-1, mutta Ilves oli Tampereella vahvempi lukemin 4-2.

Lukko ja TPS ovat sarjataulukossa peräkkäin sijoilla 6 ja 7. Molemmilla on kasassa 22 pistettä, mutta kettupaidoilla on alla kaksi ottelua vähemmän.

Ratkaisun paikat

TPS:n peli ei viime aikoina ole ollut erityisen kaunista katseltavaa, mutta tulokset puhuvat puolestaan. Joukkue on ottanut pesäeroa muutama viikko sitten arjelta näyttäneeseen häntäpäähän ja noussut, osittain ottelumäärien vaihtelun ansiosta, jopa kuuden joukon tuntumaan.

TPS on onnistunut luomaan itselleen rutiinin, joka on tuonut pisteitä kauneusvirheistä huolimatta. Palloseuran syöttöpelin taso on ailahdellut, mutta silti HIFK:n ja Jokereiden kaltaiset nimijoukkueet ovat jääneet alle Tapparan ja Bluesin tapaan. Osasyy on ratkaisijoiden laajuudessa, sillä vaikka hyökkäyksen kärkinimet Tomas Plihal ja Ville Vahalahti eivät ennen sunnuntain ottelun voittomaalia olleet kaikkein näkyvimmissä rooleissa, on TPS kyennyt maalintekoon.


TPS on ajoittaisista nukahduksista huolimatta alkanut päästä pisteiden makuun.
Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Jos TPS on saanut nauttia melko laajasta ratkaisuvoimasta, on Lukon tilanne päinvastainen. Raumalaiset eivät ole ajaneet maalialueelle tarpeeksi röyhkeästi ja yleisesti maalintekovastuu on painottunut Kris Beechin johtamalla vitjalle. Osasyy tähän löytyy Perttu Lindgrenin poissaolosta.

TPS on tiistaina vahvoilla, jos se uskaltaa jälleen pelata rohkeaa kotihallilätkää. Lukko on tuskaillut vierasreissuilla ja kettupaitojen vastustajat ovat päässeet sota-alueelle turhan helposti. TPS:n isokokoisille ja vahvoille hyökkääjille, kuten Plihalille ja Ryan Stonelle, tämä tarkoittaa erinomaista mahdollisuutta. Lukko on jäänyt vierasotteluissaan isäntänsä jalkoihin ja HIFK- sekä Jokerit-otteluiden kaltaisilla starteilla TPS:llä on hyvä tilaisuus nousta etulyöntiasemaan jo aikaisin.

Turkulaisten kannalta mielenkiintoista on lisäksi tiistain maalivahtivalinta. Marek Schwarz teki Espoossa paluun loukkaantumisensa jäljiltä, mutta ottelu ei alkanut ruusuisesti Mikael Kurjen tehdessä heti alussa maalin punaviivalta. Vastaavat lapsukset ovat vaivanneet Schwarzia koko syksyn, mutta vireensä löytäessään Schwarz pelaa häneltä odotetulla tasolla. Oman lusikkansa soppaan tarjoaa Aleksis Ahlqvist, joka on pomputtelusta huolimatta pelannut jopa yli odotusten ja vartioinut TPS-maalia neljässä voitossa, häviten vain yhden ottelun. Todennäköisesti tiistain startti kirjataan Ahlqvistin tilille.

Kokoonpanot

Palloseuran ainoa pitkäaikaispotilas on Miika Huczkowski. Hänen lisäkseen kotijoukkue jatkaa ilman Timo Saloa.

Lukon sairastupa kaipaa hiljalleen lisäosaa ruuhkan vuoksi. Erinäisistä vammoista kärsivät Perttu Lindgren, Mikko Kuukka, Lauri Tukonen, Samuli Kivimäki ja Jere Laaksonen. Viisikon toipumisennusteet ovat epäselviä, mutta ainakin Kuukka ja Kivimäki ovat varmasti sivussa. Todennäköisesti joko Laaksonen tai Lindgren nähdään kuitenkin kokoonpanossa, sillä Lukko kärsii pelaajavajeesta lainalla käyneen Sami Blomqvistin jätettyä seuran.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

TPS M S P
1.Timo Seppänen 2 3 5
2.Tomas Mojzis 0 3 3
3.Ville Vahalahti 0 3 3
4.Tuomas Suominen 2 1 3
5.Ryan Stone 2 1 3
Lukko M S P
1.Mark Bomersback 1 3 4
2.Otto Honkaheimo 0 3 3
3.Kris Beech 3 0 3
4.Teemu Nurmi 1 1 2
5.Charles Bertrand 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle