Alkukauden taapertajat kohtaavat Turussa

LIIGA / Ennakko
Voittaako TPS vai joutuuko Marko Virtala jälleen katselemaan Lukon juhlintaa?
Kuva © Jussi Kivimäki
Edelleen ilman kolmen pisteen voittoa SM-liigassa seilaava Turun Palloseura jatkaa härkäviikkoaan kotiottelulla Rauman Lukkoa vastaan. NHL:n työsulun myötä kotikonnuilleen palannut Phoenix-hyökkääjä Lauri Korpikoski on ensimmäistä kertaa mukana TPS:n kokoonpanossa.

Sarjataulukon viimeisenä majaileva TPS on tämän viikonlopun myötä vedenjakajalla. Kahden Lukkoa vastaan pelattavan ottelun on yksinkertaisesti pakko tuottaa turkulaisille pisteitä, tai muuten joukkue jää pahasti jälkeen pudotuspelipaikasta.

Peräti neljä ottelua tällä viikolla pelaava TPS sai jo tiistain JYP-mittelöön uuden vahvistuksen, kun Los Angeles Kingsin Alec Martinez saapui turkulaispuolustukseen. Perjantaina myös hyökkäys saa apuja, kun Lauri Korpikoski tekee ensiesiintymisensä Palloseuran paidassa NHL:n työsulun aikana.

- Alkuviikon vieraspelit nollataan välipäivän (torstai) aikana. Meillä on varmasti mahdollisuus voittaa Lukko perjantai-illan tunteikkaassa kotipelissä. Saamme taas uuden pelaajan mukaan, mikä on tietenkin hyvä asia, mietti TPS:n päävalmentaja Pekka Virta ottelun aattona.

Tiistaina TPS haki Jyväskylästä kaksi pistettä voittomaalikilpailun jälkeen, mutta keskiviikkona Kärpät jyräsi turkulaisten yli lukemin 4-0. Virta näkee rankassa otteluohjelmassa sekä hyviä että huonoja seikkoja.

- On tämä tietysti iso haaste fyysisesti ja henkisesti. Tulokset sitten antavat joko lisää energiaa tai vievät sitä. Hyvä asia on se, että päästään nopeasti yrittämään uudestaan tappion jälkeen.

Lukon otteet nousujohteisia

Perjantain vierasjoukkue Lukko hävisi kuusi ensimmäistä otteluaan, mutta on sen jälkeen tehnyt ryhtiliikkeen ja pystynyt ottamaan voittoja. Raumalaiset ovat saalistaneet viidestä viimeisestä pelistään peräti kymmenen pistettä ja nousseet sarjataulukossa sijalle 11.

- Olemme menneet eteenpäin ja pystyneet parantamaan omaa pelaamistamme. Vaikka nyt pelataankin samaa joukkuetta vastaan peräkkäisinä päivinä, keskitymme tiukasti vain yhteen otteluun kerrallaan. TPS:n vaikeuksista emme välitä, vaan fokus on omassa tekemisessä, toteaa Lukon apuvalmentaja Jesse Welling.

Lukon puolustaja Harri Tikkanen odottaa kovaa iltapuhdetta Turkuhallissa.

- TPS on varmasti kiukkuinen ryhmä eikä anna tuumaakaan periksi. Ottelu tulee olemaan hyvä haaste meille. Olemme saaneet viime aikoina itseluottamusta, ja hyviä merkkejä on ollut ilmassa.

Kovin odotuksin kauteen lähtenyt Lukko kaipaa TPS:n tavoin pisteitä, jottei joukkue jumittuisi pudotuspeliviivan alapuolelle. SM-liigakauden ensimmäinen back-to-back -viikonloppu tarjoaakin tähän oivan mahdollisuuden, sillä ensimmäisen illan voittaja on henkisesti niskan päällä toisen pelin ollessa heti seuraavana päivänä.

Korpikoski suoraan ykkösketjuun?

Lauri Korpikoski pelannee TPS:n ykkösketjussa Corey Locken ja Brian Willsien kanssa, mutta lopulliset kokoonpanot selviävät vasta ottelupäivänä. TPS-vahdit Antero Niittymäki ja Atte Engren ovat pelanneet yhden ottelun tällä viikolla, joten kotijoukkueen maalivahtivalinta on mielenkiintoinen.

Lukon Welling ei ottelun aattona paljastanut vierasjoukkueen kokoonpanosta mitään, mutta myös raumalaiset saavat miettiä veräjänvartijaansa tarkasti. Onko maalissa tiistaina SaiPaa vastaan kauden ensimmäisen voittonsa ottanut Petri Vehanen, vai saako mainiosti esiintynyt Simon Nielsen jälleen mahdollisuuden?

Molemmilta joukkueilta on sivussa kaksi pelaajaa loukkaantumisten takia. TPS:n sairastuvalla ovat pitkäaikaispotilaat Timo Salo ja Markus Palmroth. Lukolta poissa lienevät edelleen Lauri Tukonen ja Kimmo Koskenkorva.

Seuraa Heitä

Lauri Korpikoski #26 |

Laitahyökkääjä

26-vuotias TPS-kasvatti palaa Palloseuran paitaan yli kuuden vuoden tauon jälkeen. Siivittääkö hän turkulaiset vihdoin kolmen pisteen voittoon?

Mikkel Bødker #89 | Lugano

Laitahyökkääjä

Korpikosken joukkuekaveri Phoenixistä on pelannut Lukon paidassa neljä ottelua ja tehnyt yhtä monta maalia. Onnistuuko myös TPS:aa vastaan?

» Lähetä palautetta toimitukselle