TPS - ILV
NYI - STL 2.00
NYR - CAR 2.00
CBJ - NJD 2.00
MTL - FLA 2.30
DET - ANA 2.30
NSH - WSH 3.00
MIN - LAK 3.00
WPG - VGK 3.00
DAL - TBL 3.30
SJS - PIT 5.00

Piristynyt TPS kaatamaan KalPaa

LIIGA / Ennakko
KalPalla on tiistaina mahdollisuus kirjoittaa omia tilastokirjojaan uusiksi ennätysten muodossa. Sarjakärki matkaa Turkuun, missä Lukon ja HIFK:n viikonloppuna kaatanut TPS metsästää marraskuun ensimmäisiä kotipisteitään.

Kuntokäyrät

TPS palasi loppuviikosta voittojen tielle kohdatessaan kahdessa päivässä Lukon Raumalla ja HIFK:n Helsingissä. Kolmen vaikean kotiottelun jälkeen vihdoin pisteiden makuun päässeet turkulaiset hakivat Raumalta voiton lukemin 5-3 ja HIFK kaatui 4-3-numeroin.

Sarjaykkönen KalPa on jäänyt koko kauden aikana pisteittä vain neljästi. Kuopiolaiset lähtivät maajoukkuetauolle kahden tappion jälkeen, mutta harjoitteluviikon jälkeen joukkue palasi tositoimiin voittamalla ensin Tapparan vieraissa ja lauantaina Bluesin kotonaan.

TPS ja KalPa kohtasivat Kuopiossa lokakuun puolivälissä. Tuolloin pelatussa kuuden maalin ottelussa nähtiin peräti viisi ylivoimamaalia ja voittajana Niiralasta poistui KalPa.


Mikko Koskinen alisti KalPa-maalilla heti avausottelussaan.
Atte Rissanen - http://rissanen.kuvat.fi/

Ratkaisun paikat

TPS oli loppuviikosta erittäin tehokas erikoistilanteissa, sekä omilla että vastustajansa ylivoimien aikana. Lukkoa vastaan Pallosseura teki kaksi alivoimamaalia ja päästi kaksi ylivoimaosumaa, HIFK:n vieraana turkulaiset iskivät ylivoimalla kahdesti ja antautuivat alivoimalla kerran.

Kotihallissaan TPS:n ylivoimapeli on ollut varsin erikoista, sillä SM-liigan tilastollisesti parasta ylivoimaa vierasotteluissa pelaava TPS on liigan viimeistä edellinen kotiotteluissaan. Palloseura on pelannut Turkuhallissa ylivoimaa lähes 110 minuuttia tehden viisi maalia, vieraissa 58 minuuttia iskien 13 kertaa.

Kotijoukkueen toinen valttikortti on uudelleen koottu tšekkivitja Michal BirnerTomas PlihalJakub Cerny. Kolmikko kokosi viikonlopun kahdessa ottelussa yhteistehot 5+7=12. Pekka Virta sekoitti joukkueensa muitakin hyökkäysketjuja ja pakkipareja, eivätkä muutokset kostautuneet.

Kahdesta merkittävästä voitosta kohonnut itseluottamus antaa TPS:lle eväät haastaa jopa KalPa, ja kotivoittokantaan palaaminen mahdollistaisi kovan pistesaaliin viikolta, jona Palloseura kohtaa myös Bluesin ja HPK:n.


Tomas Plihal teki viikonloppuna 3+3-tehot.

KalPa puolestaan jatkaa edelleen sarjakärkenä, eikä edes Ari Ahosen lähtö näytä horjuttavan joukkuetta. Kovaan rutiiniin ja ahkeraan työntekoon pelinsä illasta toiseen perustavat kuopiolaiset kykenevät sopeutumaan vastustajaansa hyvin, eikä joukkueen pelistä löydy merkittäviä heikkouksia.

New York Islandersin organisaatiosta Suomeen lentänyt Mikko Koskinen pelasi viime viikolla ehjän debyytin päästäen vain yhden maalin, joten myös maalivahtiosasto on kunnossa.

KalPa hoitaa leiviskänsä mallikkaasti niin tasalukuisena kuin erikoistilanteissakin. Aggressiivisesta alivoimapelaamisestaan huolimatta KalPa on päästänyt vain 12 ylivoimaosumaa 175:n alivoimaminuuttinsa aikana. Omilla ylivoimillaan sarjaykkönen on osunut 20 kertaa, mikä oikeuttaa SM-liigan ylivoimatilaston kolmospaikkaan.

KalPan vahva luistelu ja aktiivinen painostus ovat ratkaisun avaimia, joihin TPS:n on varauduttava. Pienissä vieraskaukaloissa omaa hehtaarihalliaan paremmin menestyneiden turkulaisten on vastattava KalPan liikkeeseen ja päästävä pois kuopiolaiskarvauksen tieltä välttääkseen selkäsaunan.

Kokoonpanot

Miika Huczkowskin paluun pitäisi hiljalleen jo olla ajankohtainen, mutta tiistaina pakkia ei vielä kaukalossa nähdä. Hänen lisäkseen kysymysmerkki on hyökkääjä Ryan Stone. Uutena miehenä sairaslistalle joutui HIFK:ta vastaan aivotärähdyksen saanut Timo Seppänen. Joni Tuominen nähdään tiistaina Turkuhallin jäällä, mutta minuutteja vasta pelikuntoa lähestyvälle pakille tuskin on luvassa montaa. Myös Timo Salo tekee paluun pelaavaan kokoonpanoon. Maalissa aloittaa todennäköisesti Aleksis Ahlqvist.

KalPan merkittävin poissaolija on poskionteloleikkauksesta toipuva päävalmentaja Tuomas Tuokkola, jota paikkaavat Ari-Pekka Siekkinen ja Jari Laukkanen. Pelaaja-osastolla rivit ovat melko ehjät, vain Jyri Junnila ja lauantaina loukkaantunut Marko Kauppinen ovat varmasti sivussa. Kokoonpanoon palaa lauantaina pelikiellossa ollut Sami Kapanen.

Muuta

KalPa murskaa ennätyksiään

KalPalla on tiistaina ja lähiaikoina mahdollisuus kirjoittaa omia tilastojaan uuteen kuosiin. Hyökkääjä Tuomas Kiiskinen on jo seurahistorian syöttökuningas, mutta tarvitsee enää kaksi tehopistettä noustakseen KalPan kaikkien aikojen pistemieheksi.

Kapteeni Kapanen puolestaan on iskenyt 254:ssa ottelussa 82 maalia. Kahdella lisäosumalla Kapanen nousee seurahistorian maalikuninkaaksi. Pistetilastossa Kapanen on kuusi pistettä Kiiskisen takana. Kahdeksan pisteen karkumatkalla on Jouni Rinne, joka johtaa myös maalitilastoa.

Koko joukkueen projektiksi tarjolla on kokonaispistesaldon venyttäminen nelinumeroiseksi. Ennen TPS-ottelua KalPalla on kasassa 997 pistettä, seuraava täysi pistesaalis vie kuopiolaiset tuhannen sarjapisteen rajalle.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

TPS M S P
1.Tomas Plihal 3 3 6
2.Michal Birner 2 2 4
3.Tomas Mojzis 1 2 3
4.Mario Scalzo 0 2 2
5.Marko Virtala 0 2 2
KalPa M S P
1.Joonas Riekkinen 0 5 5
2.Sakari Salminen 1 2 3
3.Matti Kuparinen 0 3 3
4.Jukka Hentunen 2 1 3
5.Iiro Pakarinen 3 0 3

» Lähetä palautetta toimitukselle