Yllättääkö piristynyt TPS sarjakärjen Turussa?

LIIGA / Ennakko
Juhliiko Kärpät taas TPS:n kustannuksella?
Kuva © Jouko Kylmäoja, http://www.kylmaoja.net
Tappiokierteestään eroon päässyt turkulaisryhmä hakee tiistaina kauden ensimmäistä voittoaan Oulun Kärpistä. Jumbosijan jaloistaan karistanut TPS on kovan haasteen edessä, kun sarjakärki saapuu vierailulle Turkuhalliin.

TPS ja Kärpät ovat kohdanneet toisensa neljä kertaa tällä kaudella. Oululaisryhmä on voittanut peleistä jokaisen. Tammikuussa pelatut keskinäiset ottelut päättyivät kumpainenkin Kärppien 2—1-voittoon, joista jälkimmäinen jatkoajalla.

Kotijoukkue TPS on löytänyt oivan kevätvireen. Viimeisestä viidestä ottelusta neljä on päättynyt voitokkaasti. TPS on pelannut Jarno Pikkaraisen alaisuudessa nyt kolme ottelua, ja tappiollisen KalPa-ottelun jälkeen joukkue on ottanut kaksi vakuuttavaa voittoa.

Kärpät puolestaan on hieman tuskaillut peliesitystensä kanssa. Voittoja on kyllä irronnut ja pisteitä kertynyt, mutta lauantainakin HPK:ta vastaan oululaiset tekivät pelin vaikeaksi itselleen. Lopulta joukkue punnersi voittoon kolmannessa erässä Esa Pirneksen johtaman ykkösketjun järjestäessä tasoituksen ja voittomaalin.

Huomio ylivoimapelaamiseen

TPS:n valmennusryhmään vastikään liittynyt Kimmo Rintanen on saanut ylivoimapeliin ryhtiä. Loppukevään päävalmentajana toimiva Pikkarainen totesi Sport-pelin jälkeen antaneensa Rintaselle vapaat kädet ylivoiman suhteen. Kuviot purivat lauantaina ja TPS:n erikoistilannepelaaminen sujui mallikkaasti vaasalaisten kaadossa.

Kärppien alivoima on ollut vasta sarjan kymmenenneksi parasta, joten isäntien iskun paikka onkin erityisesti ylivoimalla. Vastaavasti TPS:n alivoima on ollut Liigan toiseksi heikointa. Vierasjoukkueen ylivoima on sarjan neljänneksi tehokkain, joten turkulaisilla ei ole varaa kuluttaa jäähypenkkiä erityisen paljoa.

Kärpät sai ennen siirtotakarajaa kaksi vahvistusta, kun Ben Maxwell ja Lukáš Kašpar liittyivät joukkueeseen. Maxwell on aloittanut hyvin, mutta Kašparin pelissä on paljon parantamisen varaa. Kaksikko pelasi HPK:ta vastaan samassa ylivoimassa, ja tasaviisikoin ketjun kolmantena lenkkinä on hyökännyt Patrick Davis.

Kärpät terveenä tiistain koitokseen

Kärpät sai myös sairastuvalta vahvistusta, kun tšekkihyökkääjä Ivan Huml palasi kokoonpanoon HPK-ottelussa. Joukkue päässee Turkuun parhaalla mahdollisella ryhmällään Humlin paluun myötä.

Tämä ilahduttaa varmasti oululaisten päävalmentaja Lauri Marjamäkeä. Onnistumisia voi odottaa laajalta rintamalta kokematonta ja materiaaliltaan ohkaista Palloseuraa vastaan.

Siinä missä Kärpät pääsee terveenä peliin, painivat turkulaiset loukkaantumisten kanssa. Sivussa tiistain ottelusta ovat mitä todennäköisimmin Tadas Kumeliauskas, Niclas Lucenius, Jakub Nakládal, Markus Seikola ja Lauri Tukonen.

Loukkaantumisten ja tyhjennysmyyntien takia TPS:n kokoonpanossa on nähty paljon nuoria pelaajia. Ennakkoluulottomat esitykset ovat keränneet paljon kiitosta. Suuri osa näistä pelaajista antaa näyttöjä uusille valmentajille tulevia kausia ajatellen, joten heitä kannattaa seurata tarkalla silmällä.

Päinvastaiset maalivahtiongelmat

Kärppien maalivahtipeli on ollut helmikuussa totuttua heikompaa. Tomi Karhunen ja Iiro Tarkki ovat esittäneet viime aikoina aavistuksen haparoivia otteita. Osittain syytä voi ottaa niskoilleen myös puolustus, mutta otteet tolppien välissä ovat silti olleet epävarmoja.

Palloseuran valmennuksella on päinvastainen ongelma. Teemu Lassila ja Aleksandar Georgijev ovat olleet loistavassa iskussa ja kannatelleet turkulaisia illasta toiseen. Pelaava maalivahti pitikin valita kahdesta hyvävireisestä. Vaaka kallistui Ilveksen pysäyttäneeseen Lassilaan, sillä Georgijev oli torjuntavuorossa lauantain Sport-ottelussa.

Maalivahtipuolella etu on siis ennakkoon TPS:n puolella. Kärpät antaa tällä osa-alueella isännille tasoitusta. Ottelusta kehkeytynee aiempien kohtaamisten tapaan tasainen.

Seuraa Heitä

Mikko Rantanen #96 | Colorado

Laitahyökkääjä

Kultakypärää kantava 18-vuotias hyökkääjä jaksaa hämmästyttää pelistä toiseen. On TPS:n tärkein kenttäpelaaja.

Lukas Kaspar #22 | Slovan

Laitahyökkääjä

Löytääkö tuore hankinta pelivireensä? Teki hyvin pisteitä KHL:ssä, nyt tehoja odotetaan myös Liigassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle